mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Administrator
Uwaga: Została uwzględniona różnica czasu!
Newport - plan gier na wtorek
Pusher
Rozwiązanie z podwójnym kortem centralnym jest genialne, trawniczek powinien ładnie się do finału utrzymać.
Dziś Haas obowiązkowo wygrywa.
User
18-letni Denis Kudla pokonał 7/6 4/6 6/4 Dr.Ivo i dzięki temu w 2R mamy mecz dwóch młodych: Kudla vs Dimitrov.
User
Jimmy Wang wygrał z Kunitsynem. Na początku pomyślałem, że to wielka sensacja, bo nie miałem pojęcia kim jest ten Wang. Jednak sprawdziłem jego wyniki, był kiedyś w top 100, miał kilka wartościowych rezultatów i w latach 2008-2010 miał chyba jakąś kontuzje, bo nie grał bardzo długo i wrócił dopiero pod koniec zeszłego sezonu. Niespodzianka cały czas bardzo duża, ale już nie sensacja, bo Kunitsyn nigdy nie był jakimś wybitnym zawodnikiem. W drugiej rundzie Jimmy zagra z Vasselinem Eduardem.
Ostatnio edytowany przez Evans (05-07-2011 17:58:17)
Administrator
Właśnie tak się zastanawiałem, kim jest ten Wang. Nie słyszałem o nim wcześniej, a ma 26 lat.
Gra jakiś ciekawy tenis czy nie różni się niczym od innych?
Administrator
Uwaga: Została uwzględniona różnica czasu!
Newport - plan gier na środę
User
Mecz Berrera z Haasem to była parodia Szczególnie TB w pierwszym secie - pierwsze 6 punktów to były mini breaki, a Berrer grał i serwował w porządku aż do TB, gdzie popełnił 3 DF Dobrą wiadomością z tego meczu jest jego zwycięzca!
User
Dokładnie tak, najważniejsze, że Tommy wygrał pierwszy mecz od 9 lutego 2010r. kiedy to pokonał w San Jose Devina Brittona. Teraz Haasa czeka mecz z Michaelem Yani, a więc jest realna szansa na ćwierćfinał.
User
jaccol55 napisał:
Właśnie tak się zastanawiałem, kim jest ten Wang. Nie słyszałem o nim wcześniej, a ma 26 lat.
Gra jakiś ciekawy tenis czy nie różni się niczym od innych?
Nigdy nie widziałem jego meczu, ale sądząc po statystykach to nie ma on jakiegoś super serwisu, jak większość Azjatów dobrze czuje się na trawie i moim zdaniem jest to gra podobna np. do Lu czyli nic szczególnego. Są to moje przypuszczenia, więcej dowiemy się jak Wangf awansuje do ćwierćfinału, bo wtedy na pewno zagra na centralnym.
User
Clement wydawał się w dobrej dyspozycji z Kubotem na Wimbledonie, jednak rozmiar porażki Harrisona tak czy siak zaskakujący. Brawo dla Kudli, zupełnie zapomniałem, że to finalista juniorskiego US Open. Odpadli faworyci swoich meczów - Karlovic, Sela, Sweeting, Gremelmayr - dlatego tak lubię ten turniej Ciekaw jestem spotkania Dimitrow - Kudla, powinien Amerykanin powalczyć.
Come on Andy !
Stuttgart
Łukasz Kubot WC
http://polskitenis.eu/index.php?readmore=4975
Ojciec Chrzestny
Wracamy do Newport. Kto znakomicie zaczyna, ten najlepiej nie kończy. Mahut oddał rywalowi 1 gema w 1 meczu, a dzisiaj jest już poza turniejem. Francuz w 2 setach przegrał z Olivierem Rochusem. Szkoda. Wskutek porażki Mahuta Dimitrov nie ma wyjścia i musi wygrać ten turniej.
User
Niektóre Challengery mają lepszy poziom od tego turnieju.
Dimitrov- wygraj turniej DUN się ucieszy.
Ojciec Chrzestny
Myślę, że nie tylko ja.
User
Mamy TB w meczu Isner - Clement.
Łedit: Wygrał Isner TB w pierwszym secie.
Ostatnio edytowany przez Martinek (06-07-2011 18:35:20)
Ojciec Chrzestny
Przykro się patrzy na takie informacje. Niegdyś czołowy tenisista świata, a dzisiaj ma problem z dokończeniem pojedynczego meczu. Zawsze osoba mojej pierwszej tenisowej miłości staje mi wtedy przed oczyma. Niezapomniany Guga Kuerten pod koniec swojej kariery nie potrafił wygrać meczu przez okres 14 miesięcy, a zdarzało się, że przebicie 2-3 bh w tourowskim tempie po prostu go przerastało. Można powiedzieć, że to znak upływającego czasu, ale mimo wszystko porusza...
Administrator
robpal napisał:
Haas skreczował
Pewnie tak to będzie wyglądało do końca.
User
W tej ćwiartce Sela, Haas, Dimitrow - można było się spodziewać może nie fajerwerków, ale już co najmniej dwóch efektownych spotkań. A tu ani nie doszło do meczu Haasa z Selą, ani Dimitrowa z kimś z ten dwójki Każda taka sytuacja tylko przybliża do mojej świadomości koniec tej wspaniałej ery tenisa...
User
Oglądacie mecz Young - Kamke? Na polskim futuresie widziałem wyższy poziom.