mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Czas na temat poświęcony piłce nożnej zbliżającego się sezonu 2011/2012.
Przy okazji towarzyskiego meczu Brazylia - Rumunia (1-0) swoją wspaniałą karierę zakończył Ronaldo. El Fenomeno pojawił się na boisku na ostatnie 15 minut i zdążył zmarnować 2 znakomite okazje. Cóż, swoje strzelił.
Odszedł Król Futbolu!
User
Milan się zbroi na kolejny sezon. Skład na przyszły sezon zdecydowanie odmłodnieje. Koniec z klubem emeryta. Podobają mi się posunięci transferowe Mediolańczyków. Zakontraktowany został już środkowy i boczny obrońca Philip Mexes i Taye Taiwo. Z Genoi wrócił Kevin Prince Boateng. Zimą pozyskali Emmanulsona. Blisko AC jest ponoć Schweinsteiger Bawarczycy szukają kasy na pokrycie sumy transferowej za Neuera. Za Bastiana oczekują około 30 mln euro. Bayern opuściła już inna gwiazda: Miro Klose, który odszedł za darmo do Lazio.
Ciekaw też jestem jak potoczy się barcelońska telenowela pod tytułem "Fabregas"
Ojciec Chrzestny
Do Bayernu miał przyjść Fabio Coentrao, ale z tego co czytam to jest on już jedną nogą w Realu. Co do Milanu to ich młody obrońca - Tiago Silva, jest na liście życzeń Pepe'a Guardioli. Brazylijczyk miałby zastąpić na CN Gabriela Milito, który chce opuścić stolicę Katalonii.
Z krajowego podwórka: Adrian Mierzejewski sprzedany do Trabzonu za rekordową sumę ponad 5 mln Euro! Wcześniej do Wolfsburga poszedł Mateusz Klich. Wzmacnia się Wisła (Michael Lamey) i Legia (Michał Żewłakow i Daniel Ljuboja). Dawid Plizga zaś przeprowadza się do Białegostoku.
User
Vivas Boas ponoć w Chelsea Mógłby jeszcze trochę pobyć w Porto i zawojować LM.
User
asiek napisał:
Vivas Boas ponoć w Chelsea Mógłby jeszcze trochę pobyć w Porto i zawojować LM.
Widać nie chce iść tą samą drogą co Mourinho .
User
Serenity napisał:
Ranger napisał:
Widać nie chce iść tą samą drogą co Mourinho .
Idzie podobną. Mourinho przecież po odejściu z Porto trafił do Chelsea.
No tak, ale najpierw Jose wygrał LM z Porto. Jak widać jego zastępca idzie jednak drogą na skróty.
Ojciec Chrzestny
Ponoć Villas - Boas ma ściągnąć na SB także Joao Moutinho i Radamela Falcao. Drogba prawdopodobnie dostanie wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Malaga już się ustawiła w kolejce.
DUN I LOVE napisał:
Ponoć Villas - Boas ma ściągnąć na SB także Joao Moutinho i Radamela Falcao. Drogba prawdopodobnie dostanie wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Malaga już się ustawiła w kolejce.
Bez roszad w składzie nawet Villas-Boas wiele nie zdziała (mam na myśli LM, bo na krajowym podwórku Chelsea groźna zawsze). Drogba, Lampard i Terry to weterani, bliżej im do końca kariery niż do początku. Malouda też młodzieniaszkiem nie jest. W dodatku chybiony transfer Torresa.
Zobaczymy jak to będzie. Na pewno stać The Blues na sukcesy w lidze, ale o LM z tym składem można pomarzyć.
User
Jagiellonia pokonała w eliminacjach do Ligi Europejskiej kazachski Irtysz 1-0. Oby w rewanżu wszystko ułożyło się po myśli Jagi, bo wynik pierwszego meczu nie jest zbyt rewelacyjny…
User
Jeżeli Jagiellonia wygra dwumecz z Kazachami w drugiej rundzie spotka się zapewne z Gruzińskim Olimpi Rustawi.
W trzeciej rundzie nie będzie rozstawiona w losowaniu i zapewne zakończy przygodę z Ligą Europy.
Może podam rywali z którymi Jagiellonia może się spotkać w ewentualnej trzeciej rundzie(mam nadzieję, że awansuje )
Atletico Madryt
AZ Alkmaar
Hapoel Tel Aviv
Club Brugge
Sparta Praga
Palermo
Dinamo Bukareszt
PAOK Ateny
Stoke City
Rennes
Young Boys
Levski Sofia
Mainz
Mlada Boleslav
Bursaspor
Victoria Guimares
Helsinborg
Karpaty Lwów
Brondby
Aałania
Hearts
Podałem najsilniejsze zespoły. W trzeciej rundzie jest już Legia Warszawa.
Ostatnio edytowany przez polo90 (02-07-2011 05:55:51)
Ojciec Chrzestny
Copa America 2011 w toku. Wczoraj, w meczu otwarcia, Argentyna sensacyjnie zremisowała z Boliwią 1-1. Remis uratował gospodarzom w samej końcówce - Serio Aguero.
Podział na grupy:
A Argentyna, Kolumbia, Japonia, Boliwia
B Brazylia, Paragwaj, Ekwador, Wenezuela
C Urugwaj, Chile, Meksyk, Peru
User
Varene i Contrao - nowi Galacticos Nieszczególnie widzą mi się te transfery ale Mou nie zwykł wyrzucać pieniędzy w błoto i mam nadzieje, że wie co robi. Zostaje jeszcze Neymar i okno możemy zamykać.
User
Cieniasy z Białegostoku przegrywają w Kazachstanie 0:2
Do końca meczu zostało 39 minut.
Come on Andy !
Irtysz - Jaga 2-0.
Smutne to jest.
Raddcik napisał:
Irtysz - Jaga 2-0.
Smutne to jest.
Ale niestety prawdziwe. Jeżeli nie radzą sobie nasze ekipy z zespołami z Kazachstanu, to świadczy tylko o jednym - poziom Ekstraklasy jest wręcz tragiczny.
User
Wisła pokonała Skotno Ryga i w następnej rundzie zmierzy się z Liteksem Łowecz. Przy odrobinie szczęścia Biała Gwiazda ma szanse na udział w czwartej rundzie kwalifikacji. Za to Śląsk będzie próbował wyeliminować Dundee United. Gdyby tak się stało mielibyśmy trzy drużyny w kolejnych rundach kwalifikacji co już można by nazwać sporym sukcesem jak na Polskie realia.
Urugwaj zagra z Paragwajem w finale Copa America, a Peru z Wenezuelą wystąpią w meczu o trzecie miejsce. Z obecną formą ekipy Paragwaju Urusi powinni po raz kolejny wygrać to trofeum.
W okienku transferowym szaleje Liverpool FC. Może w tym roku The Reds znów pokażą kawałek dobrego futbolu.
Come on Andy !
WKS !
Lokomotiv Sofia rywalem Śląska Wrocław, Gaziantepspor rywalem Legii. Oba zespoły są przez polskie ekipy do ogrania, ale Polacy potrafią z Kazachstanem przegrać, więc nie popadajmy w optymizm.