mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Dzik± kartê do MD dosta³ Jurek Janowicz
Podobnie jak Grzesiek Panfil i nowy m³odziezowy mistrz Polski Marcin Gawron
Ojciec Chrzestny
¦wietn± spraw± by by³a ewentualna powtórka startu naszych rodaków z ostatniej imprezy w Szczecinie.
Bêdê trzyma³ kciuki
Z tak± obsad± i przy odrobinie szczê¶cia wszystko mo¿liwe Polacy potrafi± graæ u siebie , niestety gorzej im wychodzi za granicami ...
User
Main Draw Poznañ
CAPDEVILLE Paul (CHI)[1] vs REHNQUIST Bjorn (SWE)
BRZEZICKI Juan Pablo (ARG) vs. QUALIFIER
VANEK Jiri (CZE) vs QUALIFIER 2 ()
ROSOL Lukas (CZE) vs LUCZAK Peter (AUS)[7]
RAMIREZ HIDALGO Ruben (ESP)[3] vs HAJEK Jan (CZE)
JANOWICZ Jerzy (POL)[WC] vs. QUALIFIER
GAWRON Marcin (POL)[WC] vs. MUNOZ-DE LA NAVA Daniel (ESP)
DODIG Ivan (CRO) vs. RECOUDERC Laurent (FRAht)[8]
MACHADO Rui (POR)[5] vs GAUDIO Gaston (ARG)[WC]
VEIC Antonio (CRO) vs. SANTOS Pablo (ESP)
SCHUKIN Yuri (KAZ) vs. CAPKOVIC Kamil (SVK)
HAIDER-MAURER Andreas (AUT) vs ROITMAN Sergio (ARG)[4]
GREMELMAYR Denis (GER)[6] vs QUALIFIER
KAPAS Andriej (POL)[WC] vs. CRUGNOLA Marco (ITA)
QUALIFIER vs. SIDORENKO Alexandre (FRA)
MARRERO David (ESP) vs. MASSU Nicolas (CHI)[2]
User
Teoretycznie powinny byæ nawet fajne æwieræfinaly, ale znaj±c zycie to kto¶ pewnie wy³amie
Jak tam Alan, Machado raczej do ogrania co ?
Dziwi mnie brak dzikiej karty dla ubieg³orocznego æwieræfinalisty Grzegorza Panfila , bo by³a to alternatywa w przypadku gdyby Kubot siê nie zdecydowa³ na przyjazd do Poznania.
Eliminacje pod znakiem kapitalnej gry Przysiê¿nego , fenomenalne s± te jego jednorêczne beckhendy i p³askie agresywne forhendy , mam nadziejê , ¿e nie trafi w pierwszej rundzie na Janowicza i przy takiej obsadzie uda mu siê awansowaæ przynajmniej do 1/4 , a mo¿e zagra na miare swoich mo¿liwo¶ci i wygra
Jako spikerka Katarzyna Str±czy - hmm pozostawie to bez komentarza
C'mon jutro Kapa¶ , Gawron i nasze deble
Ojciec Chrzestny
1.runda:
Racouderc - Dodig 6-3 6-4
Do rozegrania dzi¶ pozosta³ jeszcze mecz Gawrona
Gra Kapasia to by³a katastrofa , ch³opak nie potrafi³ przebiæ pi³ki na drug± stronê siatki...Nie wiem z jakiej okazji dosta³ on dzik± kartê - ani nie jest najm³odszy , ani nie gra dobrze - zmarnowana szansa.
Za 40 minut mecz Gawrona , mam nadzieje , ¿e nie zb³a¿ni siê tak jak Kapa¶...
User
Gawron 64 63
no to teraz Racouderc
User
Kubecki napisał:
Jak tam Alan, Machado raczej do ogrania co ?
A bo ja wiem . Nie znam czlowieka , nie wiem co gra , ale ranking ma niez³y wiêc pewnie co¶ sob± reprezentuj± .
Ja ju¿ sobie obieca³em ¿e jak dojdzie do pó³fina³u Gaudio - Massu to ³apie za flage ,
kierunek Poznañ i fiesta latina Vamos Argentina
Mateuszz w dniu pó³fina³ów bilety ogólnie dostêpne ?
Alvaro napisał:
Mateuszz w dniu pó³fina³ów bilety ogólnie dostêpne ?
Taaa , z biletami nie ma problemu
Bardzo przyjemny mecz Gawrona
Ojciec Chrzestny
Przysiê¿ny - Vanek 6-1 3-6 6-1 !
Brawo Micha³
Jurek 6-1 6-0 z Chadajem
Co do Micha³a, to bardzo siê cieszê, ¿e wygra³, i bêdê móg³ go ogl±daæ przynajmniej jutro lub pojutrze (bo ja na Porsche Open dopiero od jutra w tym roku) a najlepiej do niedzieli Brawo Micha³ i powodzenia z Peterem w 2r.
Gaston polecia³ i chyba najwiêksza gwiazda Porsche Open zmy³a siê tak szybko jak siê pojawi³a. Machado jak na gracza z numerkiem przysta³o nie sfrajerzy³ i odes³a³ Argentyñczyka szybciutko 6-2 6-4.
Drugiej co do wa¿no¶ci gwiazdy PO (lub w tym roku PPO jak kto woli ; p) te¿ ju¿ nie ma. Najwy¿ej rozstawiony Capdeville przegra³ mecz, który winien by³ wygraæ bez zmru¿enia oka i tym sposobem Rehnquist melduje siê w 1/8. Swoj± drog±, czy ten Szwed to czasem siê w Australii z Roddickiem nie pokaza³?
Szczê¶liwy przegrany z elimek wymiót³ jeszcze dzisiaj Brzezickiego i Micha³ je¶li ogra Luczaka to widoki na 1/2 s± bardzo optymistyczne .
Micha³ - Luczak
Jurek - Ramirez Hidalgo
Gawron - Recourdec
Mo¿e byæ
User
Poleci jeszcze Massu i ju¿ w ogole nie bêdzie kogo ogl±daæ
Do sporego kalibru niespodzianki dosz³o w ¶rodowych grach drugiej rundy turnieju Poznañ Porsche Open rozgrywanego na kortach poznañskiej Olimpii (z pul± nagród 100 tys. dol.). Jerzy Janowicz 6:4, 6:2 pokona³ rozstawionego z numerem trzecim Hiszpana Rubena Ramireza Hidalgo.
Wyczynu Janowicza nie zdo³a³ powtórzyæ Marcin Gawron. Nasz zawodnik w trzech setach uleg³ Francuzowi Laurentowi Recouderc (nr 8) 6:2, 2:6, 3:6.
Janowicz gra kapitalny turniej , nie tylko serwis , ale prowadzenie wymian - agresywnymi uderzeniami sprawi³o , ¿e hiszpan nie mia³ nic do powiedzenia...
brawo!
User
massu za burta,ale ten Dolgopolov gra...
19-letni Polak ¶wietnie podawa³ – zanotowa³ a¿ 15 asów w 11 gemach serwisowych przy zaledwie czterech podwójnych b³êdach. W tak trudnych warunkach, na miêkkim i wolnym korcie (znów la³o…) to naprawdê wielka sztuka. Sam, zaraz na pocz±tku drugiego seta, raz prze³ama³ serwis rywala, potem mia³ jeszcze kilka szans, ale najwa¿niejsze, ¿e swojego serwisu strzeg³ jak oka w g³owie.
Ten ch³opak jest kapitalny!Nie ma takiej mocy na ¶wiecie , która nie pozwoli³aby mu awansowaæ do '100"
Przy stanie 4-2 30-15 w drugim secie Jurek haftowa³ na ¶rodku kortu , ale nawet to nie przeszkodzi³o mu w wygraniu podania.
Brawo ch³opaku!
User
nom bardzo dobrze gra,a serwis nom nom 230
User
Mam nadziejê, ¿e wygra pó³fina³, bo wtedy bêdê mog³a obejrzec Janowicza w TVP Sport w finale, który zamierzaj± transmitowac
Mateuszz jaki poziom generalnie prezentuj± wszyscy zaowdnicy? Z tego co piszesz Janowicz radzi sobie bardzo dobrze, jest szansa nawet na koñcowy sukces? Wierzê w Jurka, a niech wygra, przyjamniej jest jakim¶ pocieszeniem na tej naszej polskiej pustyni.