mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
jaccol55 napisał:
Robertinho (POL) def. Marek23 (GER/WC) w.o (Dałeś identyczną różnicę gemów…)
Nie ma problemu, bo przegrałbym ten mecz i tak i tak, ale sądzę, że w/o z powodu identycznej różnicy gemów nie jest uzasadnione, ponieważ wytypowałem inaczej stosunek setów w meczu Stepanka z Wawrinką.
Last hit for Wimby
Ale daliście obaj Wawrinkę, a wygrał Stepanek, więc za ten mecz jest 0 pkt dla obojga
User
Dzięki Nestor, noo meczyk Robredo trzymał w napięciu do końca
User
[1] R Nadal (ESP) vs [7] D Nalbandian (ARG) w/o
[3] N Davydenko (RUS) vs [9] R Stepanek (CZE) * 6:4 4:6 4:6
[6] T Robredo (ESP) vs [4] D Ferrer (ESP) 1:2
User
[1] R Nadal (ESP) vs [7] D Nalbandian (ARG) walkower
[3] N Davydenko (RUS) vs [9] R Stepanek (CZE) * 6/3 5/7 4/6
[6] T Robredo (ESP) vs [4] D Ferrer (ESP) 1:2
Ojciec Chrzestny
kuruszi napisał:
rewanż za Houston się udał, szkoda że waga tego zwycięstwa nieco mniejsza
Waga nieco mniejsza, ale za to możliwości, jakie ten sukces daje, dużo większe
User
prorocze słowa, teraz awans do kolejnego półfinału i kolejne SE do masters series tym razem do Rzymu
User
Tak to jest w tej niezwykle sprawiedliwej gierce, gdzie wygrywa ten, kto typuje po prostu później;] Przykładem jest kolega kuruszi, który już niedługo będzie wykręcał czas 10:29:59. Jest szansa na zmianę zasad, aby typować na PW, albo by wyeliminować takie ekscesy?;p
Last hit for Wimby
Przykładem też jestem ja, gdzie poprzednią rundę wygrałem dając typy pierwszy, tak samo teraz i póki co jestem 3 gemy od awansu. Może trzeba dawać lepsze typy, a nie szukać winy w zasadach ? Jakby wygrał Stepanek, też miałbyś jakieś problemy ?
Ojciec Chrzestny
bruno18zg napisał:
Tak to jest w tej niezwykle sprawiedliwej gierce, gdzie wygrywa ten, kto typuje po prostu później;]
Nie jest to prawda. Systematycznie poprawiamy regulamin, aby osoby typujące jako pierwsze miały więcej przywilejów. Przykładem jest premiowanie osoby typującej jako pierwsza, np w przypadku, gdy jest absolutny remis. Poza tym np wicelider rankingu, COA bardzo często typuje jako pierwszy i wychodzi na tym znakomicie. Tu po prostu musisz pokazać, że umiesz typować, wyczuć mecz, który może się potoczyć inaczej niż to zrobił przeciwnik. Tu nie decyduje tylko szczęście czy przypadek, ale także własne umiejętności przewidywania i taktyka, często w najczystszej postaci.
Jest szansa na zmianę zasad, aby typować na PW, albo by wyeliminować takie ekscesy?;p
I ku czemu ma to zmierzać? Zabawa straci na atrakcyjności, będzie decydował czysty fart i szczęście, nic więcej. Równie dobrze możemy codziennie brać gazetę, otwierać w dziale "przyszli na świat" i wysyłać typy jak na imię dostanie wyszczególniony w danej prasie noworodek.
Administrator
bruno18zg napisał:
Tak to jest w tej niezwykle sprawiedliwej gierce, gdzie wygrywa ten, kto typuje po prostu później;] Przykładem jest kolega kuruszi, który już niedługo będzie wykręcał czas 10:29:59. Jest szansa na zmianę zasad, aby typować na PW, albo by wyeliminować takie ekscesy?;p
Typy można było oddawać do godz. 12.30.
Administrator
Wyniki ćwierćfinałów:
Robertinho (POL) def. Aś (SUI) 6-2 6-2
(Q) Monique (ESP) def. [8]Blue (FRA) 6-3 6-2
Kuruszi (KOS/WC) def. (LL) Bruno18zg 6-4 4-6 6-2
[2] COA def. Bombardiero (ESP) 6-1 6-2
Drabinka:
Robertinho (POL) vs (Q) Monique (ESP)
Kuruszi (KOS/WC) vs [2] COA
Ojciec Chrzestny
Ranking Race (1/2 MTT Barcelona)
1.Ciocia Zło [SRB] - 542
2.COA [USA] - 440
3.Asiek [POL] - 416
4.Nula [SUI] - 337
5.Raddcik [USA] - 335
6.Rusty Hewitt [AUS] - 333
6.Barty [ESP] - 333
8.Andy [USA] - 304
9.Bizon [USA] - 279
10.Blue [FRA] - 247
11.Kubecki [SRB] - 236
12.Sydney [CYP] - 231
13.Robertinho [POL] - 195
14.Lena [RUS] - 194
15.Stokal [SRB] - 188
16.Joke005 [FRA] - 174
17.DUN I LOVE [SUI] - 134
18.Monique[ESP] - 126
19.Kazik [POL] - 121
19.Yannick [FRA] - 121
21.Bombardiero [ESP] - 118
22.Kuruszi [KOS] - 111
23.Aś [SUI] - 108
24.Art [POL] - 107
25.Hewitt Fan [AUS] - 103
26.Fed-Expresso [CUB] - 95
27.Nestor [SVK] - 85
28.Mateuszz [SRB] - 76
28.Robert [WM] - 76
30.Jaccol55 [CUB] - 73
31.Bruno18zg [POL] - 72
32.Statystyczny [CAN] - 64
33.Woodies Fan (SUI] - 63
34.Misiek [BEL] - 37
35.Landon [BUL] - 31
36.Guillermo Coria [ARG] - 27
37.B@der [ESP] - 22
37.Marek23 [GER] - 22
39.Gamiks [ISL] - 18
40.Michal2 [AUS] - 13
41.Izuś [SUI] - 9
Grający w Barcelonie
User
bruno18zg napisał:
kolego ekscesem to jesteś co najwyżej ty, sprawa była prosta, ja typowałem bardziej na zwycięstwo Davydenki, ty bardziej na zwycięstwo Stepanka, ewentualnie inaczej mogło sie rozstrzygnąć przy niewielkich różnicach gemowych ale to mało prawdopodobne, po pierwszym secie gdy wygrał Stepanek chyba nie miałeś żadnego problemu z tym, że zatypowałem później, mecz rozstrzygnął się jak rozstrzygnął i tyle, ta gra ma w sobie bardzo dużo elementu losowego i ma służyć chyba tylko odprężeniu, dodania szczypty emocji do meczy bez wydawania kasy na STS-y. Oddałeś dobry typ i początkowo byłem pod ścianą w swoim myśleniu o tym meczu , bo bardzo prawdopodobny wydawał mi się twój stosunek gemów , ale w związku z zasadami nie mogłem go podać , więc ryzykowałem i tym razem miałem po prostu fuksa. Ale zakładając, że mecz zakończyłby się wynikiem dokładnie takim samym jak zatypowałeś ty, miałbym narzekać na zasady, że wygrałeś tylko dlatego, iż podałeś swoje prognozy wcześniej niż ja i zablokowałeś mi możliwość oddania takich samych ? W moim mniemaniu powinieneś więc wyluzować, a jeżeli gra za bardzo oddziałuje na twoją psychikę i wywołuje stres to odpal FM-a i graj w niego robiąc 50 misji w czasie przed każdym meczem i tam będziesz odnosić sukcesy na pewno
pzdr
PS. BTW teraz dopiero zauważyłem, o której godzinie oddałem typy , co rzeczywiście mogło być przedmiotem zdziwienia nad nieczystością mojej gry co zresztą w pełni bym popierał jednak było to zupełnym przypadkiem , ponieważ wiedziałem , że czas jest do 12:30 , ale z powodu zakończenia roku w szkole , które miałem na 12 oddałem typy po prostu kiedy wstałem z łóżka
Ostatnio edytowany przez kuruszi (24-04-2009 17:13:34)
Administrator
Drabinka:
Robertinho (POL) vs (Q) Monique (ESP)
Kuruszi (KOS/WC) vs [2] COA
Mecze do typowania:
[1] R Nadal (ESP) vs [3] N Davydenko (RUS)
[5] [WC] F Gonzalez (CHI) vs [4] D Ferrer (ESP)*
Mecz z gwiazdką typujecie co do gema, drugi półfinał co do seta. Typy możecie oddawać do godz. 13.30
Powodzenia.
User
Zdecydowanie wszystko popieram. Taktyka najważniejsza. Pierwszy ma dużo gorzej ale w zamian za to należą się przywileje.
DUN I LOVE napisał:
Równie dobrze możemy codziennie brać gazetę, otwierać w dziale "przyszli na świat" i wysyłać typy jak na imię dostanie wyszczególniony w danej prasie noworodek.
Mogłyby być przecieki(najpopularniejsze słowo ostatnimi czasy)
User
[1] R Nadal (ESP) vs [3] N Davydenko (RUS) 2/0
[5] [WC] F Gonzalez (CHI) vs [4] D Ferrer (ESP) 3/6 6/4 6/4
User
Dobrze by było, jak byście wykombinowali jeszcze większe przywileje dla typujących wcześniej. A co do wykładu kolegi kosowianina, to emocjuję się teraz co najwyżej maturą.
Last hit for Wimby
[1] R Nadal (ESP) vs [3] N Davydenko (RUS) 2/0
[5] [WC] F Gonzalez (CHI) vs [4] D Ferrer (ESP) 6/1 1/6 7/5