mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Nie wiem jeszcze gdzie, ale warto sobie pomarzyć
Kandydują:
Tokio
Madryt
Chicago
Rio de Janeiro
Dawać do Rio !
Administrator
Oszalałeś? Niech się Brazylia rozwinie nieco gospodarczo, strach tam w ogóle jechać... Poza tym mają już MŚ w piłce nożnej, więc raczej na nich nie padnie. Tokio i Chicago teoretycznie mają duże szanse. W Stanach dawno nie było dużej imprezy (poza ziomowymi IO), w Japoni w 2016r. minie 14 lat od MŚ w piłce nożnej, więc też sporo. Madryt raczej odpada ze względu na IO w 2012r. w Londynie.
Wszystko to piszę teoretycznie, bo nie znam żadnych zakulisowych niuansów związanych z wyborem.
Ojciec Chrzestny
Wygrają Amerykanie chyba jednak.
4 lata temu były Igrzyska w Azji, w Pekinie, więc Tokio też raczej odpada.
Mam kumpla w Chicago, więc życzę mu Igrzysk, niech ma
Administrator
Racja... Pekin, na śmierć zapomniałem.
DUN I LOVE napisał:
Mam kumpla w Chicago, więc życzę mu Igrzysk, niech ma
Za 7 lat to może już go tam nie być.
Moderator
Jasne że Rio. Trzeba się kierować jedynym słusznym kryterium - urodą niewiast z danego kraju.
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
Jasne że Rio. Trzeba się kierować jedynym słusznym kryterium - urodą niewiast z danego kraju.
Tym to się kierują w siatkówce i koszykówce. No i ostatnio w Piłce Nożnej. MKOL jeszcze tego nie widzi
Moderator
Czujesz klimat ceremonii otwarcia? Gigantyczny pokaz samby.
Ojciec Chrzestny
Całe igrzyska pewnie byłby w dechę, jeżeli chodzi o klimat. Chyba nikt na świecie nie potrafi bawić się i cieszyć tak jak Brazylia.
Masta
Gdzie te Brazylijki są takie piękne? Proszę o jakieś przykłady w postaci graficznej.
Jak wyżej, Rio odpada ze względu MŚ 2014.
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Gdzie te Brazylijki są takie piękne? Proszę o jakieś przykłady w postaci graficznej.
http://www.gazeta.razem.pl/multimedia/brazylijka.jpg
Z wiadomych przyczyn podaję tylko linka Jest to osławiona fotka która zajęła całą ostatnią stronę specjalnego wydania tygodnika "Piłka Nożna" tuż po Mundialu w 2002 roku.
Poniżej artykuł o brazylijskich modelkach, które zostały uznane najpiękniejszymi kobietami globiu :
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/art … lijki.html
User
Fed-Expresso napisał:
Jak wyżej, Rio odpada ze względu MŚ 2014.
Czy naprawde chcesz żebym zawalił zdjęciami cały dział od tego?
Obstawiam Chicago. Dawno Jankesy nie miały większej imprezy... W Tokio byłoby fajnie ale ze względu na ostatnie igrzyska w Pekinie odpada.
Rio wcale bez szans nie jest. Te MŚ futbolowe są ich atutem. MKOL będzie miał gwarancje, że kraj się administracyjnie rozwinie...
Ostatnio edytowany przez asiek (02-10-2009 06:49:23)
Moderator
asiek napisał:
Fed-Expresso napisał:
Jak wyżej, Rio odpada ze względu MŚ 2014.Czy naprawde chcesz żebym zawalił zdjęciami cały dział od tego?
No baaa...
I nie przesadzajmy z tym, że musi się tak niesamowicie Brazylia rozwinąć. Ich poziomu cywilizacyjnego nie wyznaczają bynajmniej fawele. Co to, Rio to jakaś dziura w ziemi? Tam na pewno nie trzeba będzie kibiców po prywatnych domach upychać.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (02-10-2009 10:54:43)
Masta
Dobra trochę pospamuje.
Wrzucanie modelek jest nijakim wyznacznikiem urody danej nacji. Parę pięknych Niemiek też się znajdzie, a nie jest to naród pięknych kobiet delikatnie mówiąc.
Moim zdaniem w każdym kraju występuje mniej więcej taki sam odsetek kobiet pięknych,ładnych,przeciętnych i mało urodziwych. No może poza Francją i generalnie ujmując Paniami pochodzenia germańskiego.
User
A ja trzymam kciuki za Madryt, myślę że może się im udać. Już w wyborach poprzednich byli blisko, lecz przez jednego nieuważnego Hiszpana przegrali walkę o awans do finałowej tury z Paryżem o 1głos
User
Guga, Pele i Cuelho wspierają Rio, więc będzie dobrze
Chicago wylatuje... Wielka wtopa Baracka...
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Chicago wylatuje... Wielka wtopa Baracka...
No co Ty ?!
Gdzie to można sprawdzić ?
User
Na ES jest posiedzenie MKOLu na żywo...
Zostaje Madryt i Rio!!! Super!!! Co by nie było to jest po mojej myśli..
Guga vs Rafa
Ostatnio edytowany przez asiek (02-10-2009 15:31:29)
Administrator
O godz. 18:30 nastąpi ogłoszenie, które z miast zostanie gospodarzem 31 letnich IO.
Masta
Trochę dziwne, albo IO odbędą się 2 lata po MŚ w Brazylii, lub też 2 raz z rzędu w Europie.
Moim zdaniem Chicago to był najbardziej obiektywny wybór jednak.
Administrator
Fed-Expresso napisał:
Trochę dziwne, albo IO odbędą się 2 lata po MŚ w Brazylii, lub też 2 raz z rzędu w Europie.
Moim zdaniem Chicago to był najbardziej obiektywny wybór jednak.
Z geograficznego punktu widzenia tak, ale MKOL postawił na jakość. Pewnie Tokio i Chicago miały zbyt słabe projekty, wygra najlepszy, bez względu na kontynent. Może to i lepiej, czy to ważne, gdzie odbędą się Igrzyska? Ważne, żeby widowisko i organizacja była na możliwie najwyższym poziomie.