mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Nie twierdzê, ¿e sam wpad³em na pomys³ takiego w±tku (), ale wydaje mi siê byæ ciekawym.
Zapraszam do wyg³aszania swoich opinii!
Szlag mnie trafia jak widzê pasywnie pykaj±cego sobie Roddicka. To nie jest zawodnik którego polubi³em, czyli atomowy serwis + ci±g³a ofensywna gra w po³±czeniu z brutaln± si³± jak np. w tej akcji http://www.youtube.com/watch?v=mimWIaPLQVU Gdzie siê podzia³ ten odwrotny cross ?
Wiem, ¿e ju¿ tak graj±cego Roda nie zobaczê i to mnie najbardziej wpienia. Ponadto gdy gra mu siê kompletnie nie uk³ada, rozpoczyna swoje ¿a³osne wywody z sêdziami, czêsto nie maj±c racji. Na koñcu jeszcze wspomnê o braku wiary w siebie w meczach z naj¶ci¶lejszym topem i pampers w kluczowych momentach (pozdro Wimbledon 2009). O bajecznym H2H z Federerem ju¿ nie wspominam bo nie ma co kopaæ le¿±cego
Moderator
Rafa nie ma ¿adnych wad - lubiê w nim wszystko.
User
Chodzi³o mi jednak, Robert, o powa¿ne wypowiedzi.
Federer:
- sposób bycia poza kortem nie zawsze mi odpowiada, pewien rodzaj arogancji w wypowiedziach
- ramy z backhandu
- z biegiem lat - wycofanie siê dalej za liniê koñcow±, mniejsza ilo¶æ wypadów do siatki, ogó³em za du¿o pykania, za ma³o agresji (vide Roddick)
- H2H z Rafa³em
- "sokole oko" - 256 miejsce w rankingu Challengów
- po przegranych meczach, np. z Monfilsem, maj±c 6 meczowych, mówienie, ¿e gra³em bardzo dobrze, by³em agresywny itp. - generalnie ¶ciemy na konferencjach
Ostatnio edytowany przez Barty (01-04-2011 13:41:55)
Buntownik z wyboru
Nie lubie u Federera:
1) jego stalowej psychiki
2) niepodarno¶ci w wiêkszo¶ci meczów z Nadalem
3) wyboru na partnerkê ¿ycia Miros³awy V.
4) wypowiedzi po przegranych na w³asne ¿yczenie meczach w stylu"gra³em dobrze, ale przeciwnik by³ lepszy"
5) jego fryzury
6) nie podjêcia wspó³pracy z psychologiem sportowym
7) zasakuj±cej ilo¶ci przestojów w grze
Barty napisał:
Mo¿e nie w chwili obecnej, ale tak parê lat temu w latach 2007-2008 Fed mi siê jawi³ jako osoba, która prosi o challenge wtedy kiedy mo¿e to mieæ racjê bytu, a nie na zasadzie "¿yczeniowej". Wrzuci³by¶ tutaj Barty linka do tego rankingu Chellengów, nie widzia³em go jeszcze, a w sumie to jest ciekawa sprawa.
Masta
W Federerze lubiê nawet rzeczy, za które go nie lubiê. Zespó³ cech sk³ada siê na pewien wizerunek zawodnika, który jako kibic zaakceptowa³em, narzekanie na jego przegrane w kretyñski sposób mecze postrzegam jak± nieod³±czn± czê¶æ Rogera jako istoty ludzkiej/tenisisty. Czym by³oby kibicowanie bez narzekania, koncetruj±ce siê tylko na wytryskowych zachwytach?
Dla mnie absolutna nuda.
Joao napisał:
Nie lubie u Federera:
5) jego fryzury
Czemu¿ to ? , sama klasyka.
Fed-Expresso napisał:
Czym by³oby kibicowanie bez narzekania, koncetruj±ce siê tylko na wytryskowych zachwytach?
Dla mnie absolutna nuda.
Dok³adnie. Nie ma to jak wylaæ pomyje na swojego ulubieñca po ¿a³o¶nie przegranym meczu
User
Ciekawy temat. U Robina przede wszystkim nie lubiê jego zbyt wysokiej pewno¶ci siebie i tego, ¿e nie zbyt wielkiego szacunku dla rywali. S³ynne sytuacje, szczególnie ta z Rzymu z Raf±, gdy ¼le zaznaczy³ ¶lad, by³a po prostu ¿enuj±ca - w tamtej chwili po prostu chcia³em siê wyprzeæ tego, ¿e jestem jego fanem Albo inne utarczki z Rafa³em, typu:
http://www.youtube.com/watch?v=vUuVU03l … 1EDA08E53A
To akurat nie by³o zbyt sympatyczne, choæ u mnie wywo³a³o niez³y ubaw
Moderator
Barty napisał:
Chodzi³o mi jednak, Robert, o powa¿ne wypowiedzi.
Ale¿ ja zupe³nie powa¿nie wyrazi³em...
anula napisał:
Czego ja nie lubiê u Rafaela.? Hmmmm .................... .
Po krótkim zastanowieniu przychylam siê do opinii Robertinho.
...pogl±dy Anuli.
Robertinho napisał:
anula napisał:
Czego ja nie lubiê u Rafaela.? Hmmmm .................... .
Po krótkim zastanowieniu przychylam siê do opinii Robertinho....pogl±dy Anuli.
Tu akurat jeste¶my jednomy¶lni.
Wiem, ¿e to dziwnie brzmi. Tak jak i Twoja powaga.
Ostatnio edytowany przez anula (01-04-2011 16:21:55)
Hehe ciê¿ko powiedzieæ...
Zbyt du¿ej pewno¶ci siebie.
User
Bizon napisał:
Barty napisał:
Mo¿e nie w chwili obecnej, ale tak parê lat temu w latach 2007-2008 Fed mi siê jawi³ jako osoba, która prosi o challenge wtedy kiedy mo¿e to mieæ racjê bytu, a nie na zasadzie "¿yczeniowej". Wrzuci³by¶ tutaj Barty linka do tego rankingu Chellengów, nie widzia³em go jeszcze, a w sumie to jest ciekawa sprawa.
Hehe, to 256 miejsce rankingu to by³a taka g³upia metafora. Niestety nie widzia³em nigdy takiego rankingu, turnieje tylko na swoich stronach maj± statystyki dotycz±ce challengów w ogóle, a szkoda, ¿e tylko tyle. No ale Fed od kiedy Hawk Eye'a wprowadzono ma skuteczno¶æ na poziomie 10-15%, a wierz mi, wiele jego meczów ogl±dam.
Ojciec Chrzestny
Nie lubiê u Feda takich wystêpów jak ten wczorajszy. Te z Szanghaju i Dubaju te¿ niczego sobie. Kapitan snuja na korcie, pi³ka za pi³k± l±duj±ca poza nim - strasznie mnie to u niego irytuje.
DUN I LOVE napisał:
Nie lubiê u Feda takich wystêpów jak ten wczorajszy. Te z Szanghaju i Dubaju te¿ niczego sobie. Kapitan snuja na korcie, pi³ka za pi³k± l±duj±ca poza nim - strasznie mnie to u niego irytuje.
Tak DUN to co¶ co wczoraj to straszliwie wpienia cz³owieka.
User
Nadal idealny chyba.
U Gasqueta i Youzhnego takiego lamerstwa, grania na luzie. Olewaj± niektóre mecze, nienawidzê takiego czego¶.
User
Nadal idealny A nie dra¿ni Was - fani Nadala, ten jego nawyk wyci±gania spodenek z d... oraz nieludzkie jêki wydawanie z siebie podczas uderzania pi³ek?
Ostatnio edytowany przez szeva (03-04-2011 16:16:27)
User
Te ze spodenkami trochê mnie wkurza³o, ale teraz mnie ¶mieszny bardziej