mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
T³umaczyæ nie trzeba
G³osujemy do koñca miesi±ca
Last hit for Wimby
Ba³kañski symulant, zwany tak¿e Novakiem D.
Moderator
Novak Djokovic - za ca³okszta³t. Jeszcze na pocz±tku roku go lubi³em, na AO dobrze przyj±³em jego wygran± i ¿e w³a¶nie on Feda pokona³. Ale pewne rzeczy wnerwia³y coraz mocniej, choæ ju¿ wcze¶niej uzna³em, ¿e o ile parodie Feda, Roda, czy Szarapy by³a naprawdê zabawne, to publiczne nabijanie siê z ró¿nych odruchów Nadala jest, przy ca³ej mojej antypatii do niego, po prostu niesmaczne.
Stopniowo by³o coraz gorzej. Neandertalskie reakcje, k³ótnie z publiczno¶cia, przci±ganie wszytkiego do granic mo¿liwo¶ci, byle tylko trochê czasu ukra¶æ, do tego niesamowita sztuczno¶æ we wszytskim..., no nie daje siê Novak lubiæ. Jego mafie lito¶ciwie pominê milczeniem.
Misza Ju¿ny - za rozwalenie sobie ³ba rakiet±. Powinien w³a¶ciwie dostaæ nagrode debila roku, ale takiej nie przewidujemy. I mimo ogromnej sympatii, tu nie ma watpliwo¶ci, to zachowywaæ siê po prostu nie przystoi, nie mówi±c o tym, ¿e to niezdrowo.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (15-11-2008 22:35:02)
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
niesamowita sztuczno¶æ we wszytskim...,
O to to. Dzi¶ by³a taka sytuacja po tym jak w znakomity sposób odczyta³ zamiary Simona i min±³ Go wzd³u¿ linii.
Podbieg³ do bandy, zastanowi³ siê chwilê co by tu zrobiæ i skierowa³ 2 palce w stronê doniczek
Spontaniczno¶æ to jednak ostatnia rzecz o jak± go mo¿na pos±dzaæ, naturalno¶æ w zachowaniu chyba te¿.
Czêsto porównuje reakcje Nadala i Djoko, jak padaj± na kort i manifestuj± rado¶æ. Niby ¶miech na obu twarzach, tylko ,¿e na jednej jest pasja, na drugiej powinno¶æ pragn±ca wyraziæ : "misja wykonana".
A nagroda cytryny oczywi¶cie dla Novaka, ale za ton wypowiedzi.
Wszystko zaczê³o siê po AO - facet chcia³ byæ tak pewny siebie, ¿e butnie zjecha³ ca³a plejadê czo³owych graczy z Federerem na czele. Móg³by wzi±æ lekcje u Rafy, który w takim tonie o rywalach siê nie wypowiada, choæ ma ku temu du¿o wiêksze prawo.
User
Dobra a mo¿ecie powiedzcie cos teraz w koñcu o Novaku
Nie mo rzeczywi¶cie nie widaæ na horyzoncie lepszego kandydata do tej kwa¶nej nagrody , Djoko jak nikt inny bardzo sumiennie na ni± pracowa³ , mnie pozostaje wyraziæ nadzieje na ocieplenie stosunków na lini Novak - kibice w sezonach kolejnych , tylko w czym szukaæ nadziei ? Mój kolega mawia czasem ze smutkiem w glosie : "Im cz³owiek m³odszy tym , szajba odbija mu statystycznie czêsciej" - mo¿e w tym ?
Tak na szybko :
Novak Djokovic - liczba jego wrogoów , ¶wiadczy o Jego sukcesach
User
He he Novak gor±
a pomyslec,ze go lubilam,jakis fajny mi sie wydawal (a moze on jest fajny tylko my sie nie znamy hehe)
Chyba nikt w przeciagu roku nie narobil sobie tylu wrogow ale chlopcze zasluzyles sobie na to,to co kiedys wydawalo sie smieszne dzisiaj jest nie do zniesienia.
Szowinizmu nie toleruje i tolerowac nie bede te gesty familijne na trybunach..hm to wszystko negatywnie mi siê kojarzy.
cytryna dla Djoko,taka najbardziej kwa¶na
Ojciec Chrzestny
Tak przysz³o mi na my¶l, ¿e zawiód³ mnie w tym roku i to do¶æ powa¿nie Gonzo.
Jeden z moich ulubionych graczy, ale wybryk w 1/2 IO, kiedy nie przyzna³ siê, ¿e dotkn±³ pi³ki rakiet± by³ nie fair, mimo, ¿e trochê t³umaczy Go stawka meczu i moment tego¿ spotkania.
Moderator
Je¶li idzie o ilo¶æ g³osów, to powiedzmy sobie szczerze, no rewelacji nie ma. Rewalcji nie ma, no ale s³owo siê rzek³o, nagrode otrzymuje Novak Djokovic.
¯yczymy dalszych sukcesów.
User
Gratulacje Novak, uwielbiam Ciê
Ojciec Chrzestny
NAGRODA CYTRYNY 2009
G£OSOWANIE ZAMYKAM 31 GRUDNIA, ZAPRASZAM DO G£OSOWANIA
Uzasadnienia mile widziane.
User
Mój g³os dostaje Davydenko- wiesznie skwaszony i znudzony.
Last hit for Wimby
Stale i niezmiennie, ND.
User
Gilles Simon kiedy¶ go nawet lubi³em,
ale moja sympatia do niego z ka¿dym miesi±cem mala³a a¿ spad³a do niemal zera...
User
Djokovic
http://www.youtube.com/watch?v=dJ_onwxeCPI
wystarczy jako powód?
Moderator
Panicz Andy - ci±gle mina jakby w³a¶nie skonsumowa³ tytu³ow± cytrynkê, na korcie wieczne fochy, przekleñstwa i marudzenie nie wiadomo na co, teksty typu "dzi¶ ka¿dy by ze mn± wygra³", no i hitowe t³umaczenia przegranych zbyt d³ug± jazd± samochodem na turniej i podobnymi ¿yciowymi dramatami.
Ojciec Chrzestny
Zdecydowanie Panicz Andrew.
User
Panicz Murray, za typowe szkockie sk±pstwo, czyli podró¿ na pewien turniej w ramach oszczêdno¶ci samochodem
User
Prywatnie to podobno grzeczny , uprzejmy , prostolinijny , dobrze wychowany m³ody czlowiek , o cechach na podstawie ktorych grzechem byloby "zaszczycaæ" go laurem cytryny , niestety takiego panicza nie znam , jawi mi sie on tylko jako klasyczny choleryk , nie potrafiacy zachowywaæ sie w miare kulturalnie , z pewno¶ci± to taka forma koncentracji , ale jesli to go usprawiedliwia to raczej tylko w minimalnym stopniu .
Murray najbardziej podpad³ mi w polfinale Wimbledonu , kiedy to pusci³ wi±zane niczym polski kierowca ciê¿arówki , a ukarany ostrze¿eniem wyrazil zdziwienie za co to Mo¿e i dobrze ¿e nie awansowa³ do tego fina³u , jeszcze Królowa by sie naslucha³a ...
Ostatnio edytowany przez Sydney (04-12-2009 09:06:58)