mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Przychylam siê do opinii przedwró¿ek, ¿e AO wygra "dziecko niespodzianka" i nie mia³bym nic przeciwko, gdyby byli to Gulbis albo Tipsar, ale sam w to chyba nie wierzê. Na RG, mam nadziejê, po raz kolejny zatriumfuje Rafa, bo nikogo innego po prostu nie wyobra¿am sobie z paryskim pucharem. Ale chcia³bym, ¿eby Monfils wyci±gn±³ wnioski z zesz³ego roku i zameldowa³ siê w finale zamiast Fedexa. Wimbledon 2009 to bêdzie chyba turniej dziesiêciolecia. Nowy król londyñskich trawników mo¿e spisaæ siê ca³kiem nie¼le, ale w±tpiê, aby by³ w stanie obroniæ tytu³. Stawiam na pó³fina³. Roger powinien zameldowaæ siê w finale, bo on nawet przy s³abej grze nie jest chyba w stanie odpa¶æ wcze¶niej. Pytanie: kto do niego do³±czy? Widzê tam Murraya, który z presj± radzi sobie ca³kiem nie¼le i potrafi wracaæ z trudnych sytuacji, wiêc o jego psychikê bym siê nie ba³. Albo Tsongê. Ale je¶li Francuz awansuje, to Roger ma tytu³ w kieszeni, stawiam wiêc na Szkota i jego upragniony przez wszystkich Brytyjczyków triumf. A poniewa¿ Federer nie mo¿e zostaæ bez tytu³u WS, wygra Nowy Jork.
Ojciec Chrzestny
Fani ATP z ca³ego ¶wiata nie maj± wiêkszych w±tpliwo¶ci. Sezon 2009 bêdzie kolejnym rokiem tenisowej wojny miêdzy Rafaelem Nadalem, a Rogerem Federerem.
W ankiecie, w której wziê³o udzia³ 55,000 osób 42 % przewiduje, ¿e to Szwajcar zakoñczy rok 2009 na 1 miejscu w rankingu, a 35% stawia na Hiszpana.
Oto wyniki:
Roger Federer 42%
Rafael Nadal 35%
Novak Djokovic 12%
Andy Murray 8%
Inny gracz 3%
Wiêcej: http://www.atptennis.com/1/en/2008news/no1_battle09.asp
Last hit for Wimby
Djokovic przedstawil swoje cele na rok 2009
AO - bol gardla i kupno septolete'u w aptece
FO - Nekajace gazy i kupno gasstopu
Wimbledon - biegunka i kupno stoperanu
USO - alergia na asfalt i kupno leku u znachora bez recepty
za onet.pl
Moderator
Dzieñ bez dowalenia Novakowi, to jak widzê, ci±gle dzieñ stracony.
Last hit for Wimby
Kiepski wzrok, bywa. Chyba co¶ Ci siê pomyli³o. Bywa. Przeczytaj pw, jesli tego nie zrobi³e¶. EOT
Ostatnio edytowany przez Robertinho (01-12-2008 14:37:46)
User
Do swojej kuli zajrza³ równie¿ Boris Becker, oto co zobaczy³:
W 2009 roku nie bêdzie zdecydowanego lidera w ¶wiatowym rankingu tenisistów, choæ najwiêksze szanse na powrót na pierwsze miejsce w klasyfikacji ma Szwajcar Roger Federer, uwa¿a s³awny w przesz³o¶ci niemiecki zawodnik Boris Becker.
"Karty w ¶wiatowym tenisie bêd± rozdawaæ Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray i Novak Djokovic - powiedzia³ Becker w jednym z wywiadów. - Nie widzê zdecydowanego lidera rywalizacji, choæ najwiêksze szanse na powrót na pierwsze miejsce w klasyfikacji ma Szwajcar."
Wed³ug Beckera Roger Federer ma znakomite zdolno¶ci motywacyjne i powinien wygraæ turniej w Wimbledonie.
sport.pl
Po przeczytaniu tego moje tenisowe ego znacznie wzros³o, wszak uwa¿am dok³adnie tak samo jak ten by³y znakomity tenisista xDDD
Ojciec Chrzestny
Art xD
W zasadzie Boris niczego nowego nie powiedzia³. Jednak nie, powiedzia³ co¶ oczywistego, o czym niektórzy zd±¿yli zapomnieæ
Mam tutaj wypowiedzi Samprasa o Murrayu, Federerze i Nadalu.
Sampras o Murray'u:
Andy ma gê, by wygraæ Turniej WS. Wierzê, ¿e mu siê to uda. Je¿eli móg³bym mu co¶ doradziæ to wiêksz± wiarê w siebie. Podczas ostatniego meczu na Us Open wydawa³o mi siê, ¿e On sam do koñca nie wierzy, ¿e mo¿e to wygraæ. Ale teraz wydaje siê byæ na to gotowy.
Sampras o Federerze:
Roger na pewno chce wróciæ na 1 miejsce w rankingu i bêdzie do tego d±¿y³, podobnie jak do pobicia mojego rekordu wkrótce. Mo¿e wygraæ tyle Wimbledonu ile bêdzie chcia³ - ma czym to zrobiæ.
Jest moim przyjacielem i ja nic nie mogê zrobiæ (ws rekordu WS Pete'a). Mogê tylko ogl±daæ Jego grê, jak to robi i byc pe³nym podziwu dla Jego dokonañ.
Sampras o Nadalu:
To bêdzie bardzo interesuj±ce, jak zagra Nadal w przysz³ym sezonie. W³o¿y³ bardzo du¿o wysi³ku w zdobycie pozycji nr1 i drugie tyle bêdzie go kosztowaæ pozostanie w tym miejscu i co najwa¿niejsze musi byæ w pe³ni zdrowy. Myslê, ¿e to jest przewaga Rogera nad Raf±, poniewa¿ Federer traci du¿o mniej energii by utrzymaæ siê w czo³ówce, w przeciwieñstwie do Rafaela.
Rafa bardzo anga¿uje siê w ka¿dy punkt i to mo¿e byæ kluczowe dla Jego wyników w przysz³o¶ci.
Ojciec Chrzestny
Dobra, teraz czas siê po¶miaæ ze naszych prorctw
W±tek przejrza³em pobie¿nie, ale jest co¶ co mnie przyprawi³o o usmiech na twarzy
Robertinho napisał:
Rod bêdzie siê stara³, ale do fina³u nie dojdzie, Maryj wykosi Nadala, Federer ogra Djokovica, fina³ dla Feda po walce.
Ze niby Djoko w finale Wimbla?
Fed w 1/2 ogrywa Maryja, w finale Rod gra mecz ¿ycia, ale nie dale rady, tytu³ dla Rogera po morderczej walce.
2 miesi±ce za pó¼no! Ale brawa za scenariusz
Kolejny raz pojawi± siê gor±czkowe spekulacje na temat szans Szwajcara podczas Roland Garros i znów podczas du¿ych turniejów na cegle zostan± zweryfikowane, poniewa¿ Rafa bêdzie zgarnia³ kolejne tytu³y bez straty seta, natomiast Roger pokazuj±c ¶redniawkê z nielicznymi przeb³yskami osi±ga fina³ tylko w Monte Carlo.
Nom, dobry by³ Fed w Monaco
US Open zgarnia w koñcu Murray, który po raz kolejny pokona Rogera w pó³finale, natomiast w finale bez problemów poradzi sobie z Gillesem Simonem. Rafa i Novak przemêczeni sezonem rozczarowuj±, pó³fina³owym przeciwnikiem Francuza bêdzie Juan Martin del Potro.
Tutaj Woody masz Mistrza. Nie wiem co siê okaza³o bardziej science-fiction - Murray jako Mistrz czy Simon jako finalista
Zapraszam
Btw fajowa zabawa
Masta
Je¶li te ciê ¶miesz±, to cytaty z w±tków:
"Ile ³±cznie tytu³ów RG wygra Rafale Nadal?"
"Czy Rafael Nadal wygra w swojej karierze wszystkie turnieje WS?"
"Niezmienny nr 1-jak d³ugo?"
Przyprawi± ciê o atak padaczki lub zawa³.
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Je¶li te ciê ¶miesz±, to cytaty z w±tków:
"Ile ³±cznie tytu³ów RG wygra Rafale Nadal?"
"Czy Rafael Nadal wygra w swojej karierze wszystkie turnieje WS?"
"Niezmienny nr 1-jak d³ugo?"
Przyprawi± ciê o atak padaczki lub zawa³.
Co¶ w tym stylu