mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Aha, zapomnia³em napisaæ, ¿e uwielbiam "Stawkê wiêksz± ni¿ ¿ycie"
Ojciec Chrzestny
Ja natomiast wczoraj i przedwczoraj trafi³em ca³kiem przypadkiem na "Falê zbrodni". Kurde, jaki straszny serial, ale jaki wci±gaj±cy
Ca³o¶æ przebiega w ma³o jasnych barwach, ale praca operacyjna jednostek Policji jest du¿o ciekawsza ni¿ przypuszcza³em, przynajmniej na ekranach TV
Polecam, serial leci do¶æ pó¼no, bo przed 1 w nocy
Obejrza³em te¿ Californication Wymiataj±cy serial, a mina Duchovnego na wie¶æ, ¿e przespa³ siê z 16-letni± kole¿ank± swojej córki bezcenna xD
A kiedy leci ten Californication ? Bo dobrze sie zapowiada po twoim opisie...
Moderator
Bizon xDDDDDDDDDD
We wtorki o 23:30 na TVN
Ojciec Chrzestny
Bizon napisał:
A kiedy leci ten Californication ? Bo dobrze sie zapowiada po twoim opisie...
TVN, wtorek ok 23. Generalnie serial opowiada o prawdziwej (prywatnej) naturze Davida Duchovnego. G³ówny bohater nie ¿yje z ¿on± i uprawa seks ze wszystkim co siê rusza i ma piersi xDDDD
Robertinho napisał:
Aha, zapomnia³em napisaæ, ¿e uwielbiam "Stawkê wiêksz± ni¿ ¿ycie"
Nie ze mn± takie numery Bruner
Moderator
DUN I LOVE napisał:
TVN, wtorek ok 23. Generalnie serial opowiada o prawdziwej (prywatnej) naturze Davida Duchovnego. G³ówny bohater nie ¿yje z ¿on± i uprawa seks ze wszystkim co siê rusza i ma piersi xDDDD
Raczej odwrotnie, to jego wizerunek, te ca³e wizyty w klinice, gdzie niby leczy³ siê z uzale¿nienia od seksu, to przecie¿ pic na wode, ¿eby wzbudziæ kontrowersje, uwiarygodniæ bohatera, zwiêkszyæ ogl±dalno¶æ, a tym samym skosiæ jeszcze wiêcej kasy , bo Duchovny jest te¿ producentem serialu.
Come on Andy !
Only Bundy !!! xDDDDDDDD
¦wietne by³y jeszcze seriale amerykañskie typu :
Dowody zbrodni, Krok od domu i i i ten trzeci xDDD
nazwa mi wypad³a z g³owy ale od razu jak sobie przypomnê to napiszê ; )
albo choæby Kryminalni, te¿ byli nie¼li
Moderator
Ja Kryminalnych ogl±daæ nie by³em w stanie, albowiem buziaczki panów W³odarczyka, Zako¶cialnego, a zw³aszcza pani Schejbal, uniemozliwia³y mi to.
Raddcik napisał:
Only Bundy !!! xDDDDDDDD
Otoz to, szkoda tylko ze serial ma okolo 20 lat, a odcinki ktore leca na Polsacie ogladalem juz w wiekszosci przypadkow po kilka razy
DUN I LOVE napisał:
Ja natomiast wczoraj i przedwczoraj trafi³em ca³kiem przypadkiem na "Falê zbrodni".
Niewiele wiem o tym serialu ale wiem, ¿e gra³a tam Dygant i by³ taki bohater niebardzo pozytywny ¿eby nie powiedzieæ, ¿e ³obuz i okrutnik pierwszej wody i ten oto pan wypowiedzial kiedys nastêpuj±ca kwestiê:
"Mam na imiê Marat. Jak Marat Safin. Wielki rosyjski tenisista.
Mówi± na niego Car. Car Marat. Nie¼le co? I u mnie tez jak u niego. I backhand te¿ dobry"
Podobno po zaaplikowaniu owego bh delikwent juz nie wsta³
Ostatnio edytowany przez Lena (28-11-2008 18:37:27)
Moderator
To jakie¶ strasznie stare odcinki musia³y byæ
User
Californication dzisiaj robi±c rundkê po kana³ach natrafi³em na Comedy Central w³a¶nie na ten serial, na pocz±tku my¶la³em, ¿e bêdzie tylko jeden [pierwszy] odcinek, wiêc z racji tego mi siê spodoba³ postanowi³em obejrzec go jeszcze raz, ale jakie by³o moje zdziwienie gdy po nim pojawi³ siê nastêpny, a potem jeszcze nastêpny Perypetie mi³osno-seksualne Hanka , sama jego kreacja i dialogi [te na tvn to strasznie lajtowa wersja] niszcz± kompletnie Pierwszy raz Californication wyhaczy³em jaki¶ czas temu te¿ na CC i ju¿ wtedy zobaczy³em, ¿e s± tam niez³e jazdy, ale w porównaniu do pocz±tku stwierdzi³em, ¿e jednak ma³o widzia³em xD
Z innych seriali tak na bie¿±co jestem jedynie z Prison Break’iem, z reszty, a szczególnie z tych polskich musze z przykro¶ci± stwierdzic, ¿e chyba wyros³em Jeszcze jakie¶ 2 czy 3 lata temu z zapartym tchem ¶ledzi³em losy bohaterów M jak mi³o¶c czy Na Wspólnej, a teraz nie zdarza mi siê nawet wytrzymac ca³ego odcinka, z obiegu faktów kto jest z kim itp. to ju¿ kompletnie wypad³em Nie dawno jedynie widzia³em jaki¶ urywek NW i zobaczy³em ,¿e Grzesia kropnêli, normalnie a¿ mi siê szkoda go zrobi³o
Patrz±c w przesz³o¶c to zawsze by³em fanem 13 posterunku, genialny sitcom, pamiêtam, ¿e nie raz wrêcz p³aka³em przy nim ze ¶miechu. Ze szczeniêcych lat pamiêtam jeszcze wspomnian± Esmeraldê i inne takie, mia³em nawet taki krótki okres w swoim krótkim ¿yciu, w którym zdarzy³o mi siê byæ na bie¿±co z Mod± na sukces
Ostatnio edytowany przez Art (29-11-2008 00:01:03)
Ojciec Chrzestny
Art napisał:
Nie dawno jedynie widzia³em jaki¶ urywek NW i zobaczy³em ,¿e Grzesia kropnêli, normalnie a¿ mi siê szkoda go zrobi³o
Nie kropnêli Rzekomo to taki zabieg, który mia³ daæ Synowi Ziêbów spokój przed gangsterami, którzy nie mog± mu wybaczyæ, ¿e zdecydowa³ siê zeznawaæ w charakterze ¶wiadka koronnego.
Moderator
Tiaaa, dialogi w TVN s± "prorodzinne" A co polskich telenowel, mam dok³adnie to samo, nie jestem w stanie wytrzymaæ d³u¿ej ni¿ kilka minut, tych kolejnych zbli¿eñ, tego wirtuozersko odgrywanego przera¿enia, piêciominutowych zdziwieñ itp.
DUN I LOVE napisał:
Art napisał:
Nie dawno jedynie widzia³em jaki¶ urywek NW i zobaczy³em ,¿e Grzesia kropnêli, normalnie a¿ mi siê szkoda go zrobi³o
Nie kropnêli Rzekomo to taki zabieg, który mia³ daæ Synowi Ziêbów spokój przed gangsterami, którzy nie mog± mu wybaczyæ, ¿e zdecydowa³ siê zeznawaæ w charakterze ¶wiadka koronnego.
No to by³o ¶wietne. Jak przyjecha³a ¯aneta i powiedzia³a ¿e Grzesiu nie ¿yje to mi sie p³akaæ chcia³o normalnie xD Ale wszystko jest okej, i bardzo dobrze
Nie wiem czy pamiêtacie pierwsze odcinki NW ale poczatkowo ten serial mia³ byæ serialem kryminalnym. Sama tego nie wiedzia³am, bo ogl±dam dopiero od 100.
No tak bo to zaczê³o sie od ¶mierci Wiktora zaraz w pierwszym odcinku bodaj¿e (albo ogólnie jako¶ kipn±³ w szpitalu ale fejsa jego nie pokazali), czyli najstarszego z braci Brzozowskich (info dla niewtajemniczonych xDD). Z tego co pamiêtam to chyba P. Fronczewski podk³ada³ pod niego g³os.
A potem to juz by³o tyle zawirowañ i machloi ¿e z pocz±tlkowych odcinków nic juz w zasadzie nei pamiêtam. No ale ¿eby to wygl±da³o na co¶ w stylu krymina³u to nie jednak
User
DUN I LOVE napisał:
Jestem maniakiem serialowym
W swojej "serialowej karierze" ogl±da³em niemal wszystko
Zaczê³o siê od "Marii z przedmie¶cia", poprzez Esmeraldê (podkochiwa³em siê w piêknej Leticii Calderon ).
Pó¼niej by³a "Paloma" i "W Labiryncie Namiêtno¶ci".
Ca³e moje dzieciñstwo up³ynê³o pod znakiem brazylijskich seriali, bo moja babcia chcia³a mi za wszelk± cenê pokazaæ jak wygl±da prawdziwe ¿ycie i co mnie w nim kiedy¶ czeka .
A z pe³n± ¶wiadomo¶ci± to obejrza³em tylko "Sze¶æ stóp pod ziemi±" - po prostu fenomenalny. Jak usiad³em i zacz±³em, tak skoñczy³em po dwunastu odcinkach - na wiêcej ju¿ nie mia³em si³y, bo mi brak snu doskwiera³.
Moderator
Ha! Przypmnia³o mi siê "Dynastia" To w³a¶nie pierwszy serial, jaki pamiêtam. xDDDD
Jak Dynastia to i Dallas - te¿ takie prorodzinne
Ja chcialam wspomnieæ, ¿e by³ jeszcze taki fajny serial JAG - Wojskowe Biuro ¦ledcze.
Extra sie to ogl±da³o, przystojnego i charyzmatycznego komandora Raaba, pani± kapitan Sare i bardzo b³yskotliwego Bud'a. No i moja big low czyli admira³ Chegwiden. Ahh jak czasem trafie na jaki¶ odcinek to z przyjemno¶ci± ogl±dam