mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Masta
Mi siê wydajê , ¿e bêdzie fina³ Federer-Nadal.
Górna po³ówka to rze¼nia, wszyscy w zasadzie wycinaj± siê w drodze do fina³u, ale Roger wydaje siê najmniej zmêczony. Rod z Portkiem graj± 3 tydzieñ z rzêdu dochodz±c bardzo daleko w fazach turnieju, natomiast Murray te¿ chyba nie da rady zgarn±æ dubla.
O dolnej po³ówce nie ma co pisaæ, nawet Rafa bez formy powinien na luzie osi±gn±æ fina³, rywali ma bardzo przeciêtnych.
User
Fed-Expresso napisał:
Mi siê wydajê , ¿e bêdzie fina³ Federer-Nadal.
Nie s±dzê ¿eby Fed- z ca³ym szacunkiem dla fanów- zawojowa³ co¶ wielkiego- gra³ w Montrealu bardzo przeciêtnie. Teraz od razu trafi siê Szwajcarowi Ferrer lub Acasuso (raczej Ferrer) który kto wie czy z Nadalem by nie wygra³ gdyby nie uraz. Pó¼niej Sta¶ Wawrinka, który umie graæ z Rogerem. Nawet jak ich przejdzie to bêdzie gra³ z dobrze dysponowanym Roddickiem (oby Rod wygra³ ).
Moderator
Te¿ mi siê zdaje, ¿e Del Potro odczuje dwa pierwsze turnieje betonowego lata. Przy takiej budowie obci±¿enia na hard s± potê¿ne i Argentyñczyk musi oszczêdnie szafowaæ si³ami. O Roda jestem jako¶ spokojniejszy, podobnie jak o Murraya; mo¿e i nie zachwyca, ale przy obecnej formie reszty Top 4 i tak jest bitym faworytem. Po Federerze niczego wielkiego bym siê nie spodziewa³, forma i motywacja wydaj± siê byæ mocno przeciêtne; aczkolwiek gra Szwajcara mo¿e zacz±æ dobrze funkcjinowaæ zupe³nie nagle. Nadalowi tradycjnie ¿yczê fina³u, aczkolwiek nie wiem, czy spe³ni oczekiwania, nawet z tak ³atwej drabinki.
No i Del Potro rzeczywiscie odczul Waszyngton i Montreal. Wycofal sie z Cincinatti i w jego miejsce wskoczyl lucky loser - Julien Benneteau.
Masta
Który co ciekawe przegra³ z Kubotem w kwalach.
User
Wbrew pozorom Rafa ma du¿o fanów, tylko nie wszyscy siê tym afiszuj±
User
A £ukasz Kubot przegrywa ;( z Acasuso 6:4 6:3. Za to Sta¶ Wawrinka nie mia³ za wiele do powiedzenia. 4 razy zosta³ prze³amany a sam tylko raz to uczyni³. Zak³adaj±c ¿e Fed przejdzie teraz Acasuso, a Ferrer Cilica (lub Ferrero- w co watpiê) to szykuje siê fajny meczyk. Jak Federer bêdzie gra³ podobnie jak w Montrealu to mo¿e po raz pierwszy Hiszpan go pokona.
User
Cilic def. Ferrero 63 64
No to Chorwat w drugiej rundzie. Brawo
Last hit for Wimby
Verdasco 67 67
Youzhny, dzieki za MTT ^^
Moderator
Micha¶
Verdasco
Safin
Dawaj Robin!
User
Robin siê mêczy po jednym secie maj± jak narazie Ale rzeczywi¶cie- Verdasco sobie teraz pogra³ - a ja dawa³em mu nawet szanse (po obejrzeniu meczów w Montrealu) ¿e bêdzie w stanie powalczyæ z Maryjem o po³ówkê
Moderator
Verdasco to dziwny typ... Potencja³ niby na Top 5, a wiêkszo¶æ wyników ¿a³osna dosyæ... My¶le³em, ¿e to AO go prze³amie, ale widaæ pewnych rzeczy nie mo¿na przeskoczyæ.
Masta
Tak to wygl±da³o, mnó¶two 1/4 w Mastersach i przy okazji doskona³e szanse do tego "prze³amania". 2xNadal,Federer,Djokovic,Murray- wszystko przegrane wyra¼nie, co pokazalo, ¿e jednak mentalnie przede wszystkim jest lata ¶wietlne za ¶cis³± czo³ówk±.
Ostatnio edytowany przez Fed-Expresso (18-08-2009 19:12:52)
User
Verdasco=Blake
jankes gra znacznie ciekawszy i przyjemniejszy dla oka tenis ni¿ Rusek. Ale podobnie jak z nando w decyduj±cych momêtach traci g³owê i pope³nia masê niewymuszonych b³êdów. Ech, szkoda gadaæ
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Po³ówka Federer-Murray robi siê mocno mêcz±ca.
Dlatego od USO bêdziemy ogl±daæ zestaw Federer - Nadal
James przywita³ mnie do¶æ niepowa¿n± pora¿k±, która jednak robi siê ju¿ pewn± tradycj± i nie ma co pisaæ, ¿e jest inaczej.
Drabina przepisana:
(1) Federer BYE
Acasuso vs Q
Ferrer vs Wawrinka
Ferrero vs (14) Cilic
(12) Soderling vs Hewitt
Vassallo Arguello vs Becker
Q vs Querrey
(5) Roddick BYE
(3) Murray BYE
Almagro vs Sela
(WC) Safin vs (WC) Ginepri
Troicki vs (16) Stepanek
(11) Verdasco vs Garcia-LOpez
Hanescu vs Q
Lopez vs Melzer
[LL] Benneteau BYE
(8) Davydenko BYE
Blake vs Kunitsyn
Andreev vs Kiefer
(WC) Odesnik vs (9) Simon
(15) Robredo vs Chardy
(WC) Isner vs Haas
Q vs Serra
(4) Djokovic BYE
(7) Tsonga BYE
Kohlschreiber vs Q
Q vs Petzschner
Berdych vs (10) Gonzalez
(13) Monfils vs Karlovic
Zverev vs Mathieu
Q vs Seppi
(2) Nadal BYE
User
Tak jest, klasyk na PSE!
Ojciec Chrzestny
Kubecki napisał:
Tak jest, klasyk na PSE!
Szkoda, ¿e nie jestem m³odszy. Ju¿ by¶my 2 seta grali, a tak trzeba wyserwowaæ 5 gema.
Aha, spodenki masz fatalne.
User
O¶lepiasz mnie t± ³ys± pa³±!
Djokovic 6-5*
Ojciec Chrzestny
Kubecki napisał:
O¶lepiasz mnie t± ³ys± pa³±!
A co Ty mo¿esz o tym wiedzieæ?
TB!