mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Masta
Mi się wydaję , że będzie finał Federer-Nadal.
Górna połówka to rzeźnia, wszyscy w zasadzie wycinają się w drodze do finału, ale Roger wydaje się najmniej zmęczony. Rod z Portkiem grają 3 tydzień z rzędu dochodząc bardzo daleko w fazach turnieju, natomiast Murray też chyba nie da rady zgarnąć dubla.
O dolnej połówce nie ma co pisać, nawet Rafa bez formy powinien na luzie osiągnąć finał, rywali ma bardzo przeciętnych.
User
Fed-Expresso napisał:
Mi się wydaję , że będzie finał Federer-Nadal.
Nie sądzę żeby Fed- z całym szacunkiem dla fanów- zawojował coś wielkiego- grał w Montrealu bardzo przeciętnie. Teraz od razu trafi się Szwajcarowi Ferrer lub Acasuso (raczej Ferrer) który kto wie czy z Nadalem by nie wygrał gdyby nie uraz. Później Staś Wawrinka, który umie grać z Rogerem. Nawet jak ich przejdzie to będzie grał z dobrze dysponowanym Roddickiem (oby Rod wygrał ).
Moderator
Też mi się zdaje, że Del Potro odczuje dwa pierwsze turnieje betonowego lata. Przy takiej budowie obciążenia na hard są potężne i Argentyńczyk musi oszczędnie szafować siłami. O Roda jestem jakoś spokojniejszy, podobnie jak o Murraya; może i nie zachwyca, ale przy obecnej formie reszty Top 4 i tak jest bitym faworytem. Po Federerze niczego wielkiego bym się nie spodziewał, forma i motywacja wydają się być mocno przeciętne; aczkolwiek gra Szwajcara może zacząć dobrze funkcjinować zupełnie nagle. Nadalowi tradycjnie życzę finału, aczkolwiek nie wiem, czy spełni oczekiwania, nawet z tak łatwej drabinki.
No i Del Potro rzeczywiscie odczul Waszyngton i Montreal. Wycofal sie z Cincinatti i w jego miejsce wskoczyl lucky loser - Julien Benneteau.
Masta
Który co ciekawe przegrał z Kubotem w kwalach.
User
Wbrew pozorom Rafa ma dużo fanów, tylko nie wszyscy się tym afiszują
User
A Łukasz Kubot przegrywa ;( z Acasuso 6:4 6:3. Za to Staś Wawrinka nie miał za wiele do powiedzenia. 4 razy został przełamany a sam tylko raz to uczynił. Zakładając że Fed przejdzie teraz Acasuso, a Ferrer Cilica (lub Ferrero- w co watpię) to szykuje się fajny meczyk. Jak Federer będzie grał podobnie jak w Montrealu to może po raz pierwszy Hiszpan go pokona.
User
Cilic def. Ferrero 63 64
No to Chorwat w drugiej rundzie. Brawo
Last hit for Wimby
Verdasco 67 67
Youzhny, dzieki za MTT ^^
Moderator
Michaś
Verdasco
Safin
Dawaj Robin!
User
Robin się męczy po jednym secie mają jak narazie Ale rzeczywiście- Verdasco sobie teraz pograł - a ja dawałem mu nawet szanse (po obejrzeniu meczów w Montrealu) że będzie w stanie powalczyć z Maryjem o połówkę
Moderator
Verdasco to dziwny typ... Potencjał niby na Top 5, a większość wyników żałosna dosyć... Myślełem, że to AO go przełamie, ale widać pewnych rzeczy nie można przeskoczyć.
Masta
Tak to wyglądało, mnóśtwo 1/4 w Mastersach i przy okazji doskonałe szanse do tego "przełamania". 2xNadal,Federer,Djokovic,Murray- wszystko przegrane wyraźnie, co pokazalo, że jednak mentalnie przede wszystkim jest lata świetlne za ścisłą czołówką.
Ostatnio edytowany przez Fed-Expresso (18-08-2009 19:12:52)
User
Verdasco=Blake
jankes gra znacznie ciekawszy i przyjemniejszy dla oka tenis niż Rusek. Ale podobnie jak z nando w decydujących momętach traci głowę i popełnia masę niewymuszonych błędów. Ech, szkoda gadać
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Połówka Federer-Murray robi się mocno męcząca.
Dlatego od USO będziemy oglądać zestaw Federer - Nadal
James przywitał mnie dość niepoważną porażką, która jednak robi się już pewną tradycją i nie ma co pisać, że jest inaczej.
Drabina przepisana:
(1) Federer BYE
Acasuso vs Q
Ferrer vs Wawrinka
Ferrero vs (14) Cilic
(12) Soderling vs Hewitt
Vassallo Arguello vs Becker
Q vs Querrey
(5) Roddick BYE
(3) Murray BYE
Almagro vs Sela
(WC) Safin vs (WC) Ginepri
Troicki vs (16) Stepanek
(11) Verdasco vs Garcia-LOpez
Hanescu vs Q
Lopez vs Melzer
[LL] Benneteau BYE
(8) Davydenko BYE
Blake vs Kunitsyn
Andreev vs Kiefer
(WC) Odesnik vs (9) Simon
(15) Robredo vs Chardy
(WC) Isner vs Haas
Q vs Serra
(4) Djokovic BYE
(7) Tsonga BYE
Kohlschreiber vs Q
Q vs Petzschner
Berdych vs (10) Gonzalez
(13) Monfils vs Karlovic
Zverev vs Mathieu
Q vs Seppi
(2) Nadal BYE
User
Tak jest, klasyk na PSE!
Ojciec Chrzestny
Kubecki napisał:
Tak jest, klasyk na PSE!
Szkoda, że nie jestem młodszy. Już byśmy 2 seta grali, a tak trzeba wyserwować 5 gema.
Aha, spodenki masz fatalne.
User
Oślepiasz mnie tą łysą pałą!
Djokovic 6-5*
Ojciec Chrzestny
Kubecki napisał:
Oślepiasz mnie tą łysą pałą!
A co Ty możesz o tym wiedzieć?
TB!