mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Nic siê nie bêdzie dzia³o. Federer rok temu w MC w pierwszym secie te¿ mia³ prze³amania, w drugim mia³ nawet 4-0, o Hamburgu nie mówiê nawet, pamiêtamy co siê wyrabia³o, tam zreszt± Novak te¿ ostro Nadala przycisn±³. Na RG obaj zostali rozjechani, a Fed dodatkowo rozwalcowany.
Ten mecz absolutnie nic nie znaczy. Rafa na luzie we¼mie wszystko.
Ojciec Chrzestny
Ja bym siê bardziej martwi³ o Nole (z tej fina³owej "2"). Ten turniej trochê go kosztowa³ (4 3-setówki), a niebawem czkea go maraton, 3 tygodnie nieustannego grania (Rzym-Belgrad-Madryt). Ciekawe, jak to wytrzyma.
Robertinho napisał:
Nic siê nie bêdzie dzia³o. Federer rok temu w MC w pierwszym secie te¿ mia³ prze³amania, w drugim mia³ nawet 4-0, o Hamburgu nie mówiê nawet, pamiêtamy co siê wyrabia³o, tam zreszt± Novak te¿ ostro Nadala przycisn±³. Na RG obaj zostali rozjechani, a Fed dodatkowo rozwalcowany.
Ten mecz absolutnie nic nie znaczy. Rafa na luzie we¼mie wszystko.
Mów mi tak jeszcze
Masta
Niestety zgadzam siê z Robertem. Chcia³bym , ¿eby ten mecz by³ zapowiedzi± czego¶ nowego, ale nic z tych rzeczy. Nole wykorzysta³ s³aby mecz Rafy, zrobi³ to, czego nie umie nikt w tourze(przynajmniej tyle),Federer przegra³by g³adziutko,bo strzela³by 5-metrowe auty z wystawek na ¶rodek kortu metr od siatki.
Wystarczy³o, ¿e Rafa wraca³ do normalnej gry,efekt:
z 1-3 na 6-3 w 1 secie oraz 6-1 w trzecim.
Tak jak napisa³em wcze¶niej, nie bêdzie Nadal masakrowa³ rywali, ale wg mnie wszystko poza Rzymem zgarnie z palcem w dowolnym otworze.
Moderator
DUN I LOVE napisał:
Ja bym siê bardziej martwi³ o Nole (z tej fina³owej "2"). Ten turniej trochê go kosztowa³ (4 3-setówki), a niebawem czkea go maraton, 3 tygodnie nieustannego grania (Rzym-Belgrad-Madryt). Ciekawe, jak to wytrzyma.
Wtedy przyjdzie pora na plan C. Wezwanie na kort karetki. Swoj± drog± jaki to fenomen ten Novak. W pierwszym secie biedak kontuzjê ma, chwilê potem gra jak nowy model. No niesamowite.
Fed-Expresso napisał:
Tak jak napisa³em wcze¶niej, nie bêdzie Nadal masakrowa³ rywali, ale wg mnie wszystko poza Rzymem zgarnie z palcem w dowolnym otworze.
W nosie? Ciê¿ko by mu siê bekhend gra³o.
Masta
To wygl±da tak,jakby Novak chcia³ by ludzie my¶leli o nim jak o jakim¶ s³abiaku, a on potem zaprzecza temu graj±c trzy ciê¿kie pojedynki przed fina³em a potem na dodatek jako jedyny stawia naprawdê solidny opór Rafie na najtrudniejszym pod³o¿u.
Zak³adaj±c, ¿e Nadal zbudowany jest z podobnych pierwiastków co inni gracze i w podobnych proporcjach, to kto¶ odstrzeli go w stolicy W³och przed fina³em, co równa siê temu, ¿e Serb obroni ten tytu³.
Administrator
Robertinho napisał:
DUN I LOVE napisał:
Wtedy przyjdzie pora na plan C. Wezwanie na kort karetki. Swoj± drog± jaki to fenomen ten Novak. W pierwszym secie biedak kontuzjê ma, chwilê potem gra jak nowy model. No niesamowite.
Bez przesady. Djoko chyba nie wymy¶li³ sobie bólu pleców, przynajmniej jak dla mnie to wygl±da³o do¶æ autentycznie, a nie na symulacjê.
Masta
Aktor musi byæ przekonuj±cy w tym co robi.
Administrator
I teraz do koñca jego kariery bêdzie mówili, ¿e symuluje??
Moderator
Wiesz Kuba, ¿adnych k³opotów z sewisem, czy innych symptomów nie by³o widaæ. Ja od USO ¶rednio wierzê w urazy Serba. Sam sobie zapracowa³ na tak± opiniê i teraz ka¿da w±tpliwo¶æ jest oceniana przeciw niemu. Takie ¿ycie.
Najlepszym przyk³adem jest Mary Pierce, któr± od pewnego momentu uwa¿ano za symulantkê i tak ju¿ na zawsze zosta³o.
Masta
Poza tym ostatnio mieli¶my 2 mocne argumenty na korzy¶æ naszej teorii. Miami- 1 set g³adko przegrany,0:1 z breakiem w drugiej partii,nag³a zmiana gry i wyj¶cie na 5:2. Tutaj podobnie, w momencie kiedy Rafa odjecha³ na 5:3 zaczê³y siê bóle, które ciê¿ko by³o zaobserwowaæ kiedy dar³ siê po wygraniu seta.
Last hit for Wimby
jaccol55 napisał:
Tak, nawet jak umrze na korcie to bêdê mówi³ ¿e symuluje.
Moderator
Czy przekona Ciê akt zgonu?
Co by nie mówiæ, dzisiejszy mecz i ca³y turniej pokaza³y, ¿e Djoko znowu jest w formie i bêdzie g³ówn± obok Nadala si³± na cegle.
Masta
Dla mnie obsada fina³u RG jest ju¿ zamkniêta. W koñcu bêdzie mo¿na spokojnie obejrzeæ ten mecz.
Last hit for Wimby
Niekonieczne, zawsze mog± zagraæ w 1/2.
Masta
W sumie racja, jednak mam nadziejê ¿e Djoko siê przesunie na drugie miejsce, ale podejrzewam ¿e z technicznego punktu widzenia to ma³o realne.
W ka¿dym razie, Federera w tym finale zabraknie. Mam nadziejê ¿e parê ³adnych wtop na clayu zmusi go w koñcu do podjêcia decyzji, czy bierze siê za siebie czy odpuszcza i powiesi rakietê na ko³ku.
Ostatnio edytowany przez Fed-Expresso (19-04-2009 19:31:56)
COA napisał:
jaccol55 napisał:
Tak, nawet jak umrze na korcie to bêdê mówi³ ¿e symuluje.
Haaha, prawda:P
Obsada finalu RG jest mi juz znana. Rozstrzygniêcie tego pojedynku niestety tez:P