mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Nic się nie będzie działo. Federer rok temu w MC w pierwszym secie też miał przełamania, w drugim miał nawet 4-0, o Hamburgu nie mówię nawet, pamiętamy co się wyrabiało, tam zresztą Novak też ostro Nadala przycisnął. Na RG obaj zostali rozjechani, a Fed dodatkowo rozwalcowany.
Ten mecz absolutnie nic nie znaczy. Rafa na luzie weźmie wszystko.
Ojciec Chrzestny
Ja bym się bardziej martwił o Nole (z tej finałowej "2"). Ten turniej trochę go kosztował (4 3-setówki), a niebawem czkea go maraton, 3 tygodnie nieustannego grania (Rzym-Belgrad-Madryt). Ciekawe, jak to wytrzyma.
Robertinho napisał:
Nic się nie będzie działo. Federer rok temu w MC w pierwszym secie też miał przełamania, w drugim miał nawet 4-0, o Hamburgu nie mówię nawet, pamiętamy co się wyrabiało, tam zresztą Novak też ostro Nadala przycisnął. Na RG obaj zostali rozjechani, a Fed dodatkowo rozwalcowany.
Ten mecz absolutnie nic nie znaczy. Rafa na luzie weźmie wszystko.
Mów mi tak jeszcze
Masta
Niestety zgadzam się z Robertem. Chciałbym , żeby ten mecz był zapowiedzią czegoś nowego, ale nic z tych rzeczy. Nole wykorzystał słaby mecz Rafy, zrobił to, czego nie umie nikt w tourze(przynajmniej tyle),Federer przegrałby gładziutko,bo strzelałby 5-metrowe auty z wystawek na środek kortu metr od siatki.
Wystarczyło, że Rafa wracał do normalnej gry,efekt:
z 1-3 na 6-3 w 1 secie oraz 6-1 w trzecim.
Tak jak napisałem wcześniej, nie będzie Nadal masakrował rywali, ale wg mnie wszystko poza Rzymem zgarnie z palcem w dowolnym otworze.
Moderator
DUN I LOVE napisał:
Ja bym się bardziej martwił o Nole (z tej finałowej "2"). Ten turniej trochę go kosztował (4 3-setówki), a niebawem czkea go maraton, 3 tygodnie nieustannego grania (Rzym-Belgrad-Madryt). Ciekawe, jak to wytrzyma.
Wtedy przyjdzie pora na plan C. Wezwanie na kort karetki. Swoją drogą jaki to fenomen ten Novak. W pierwszym secie biedak kontuzję ma, chwilę potem gra jak nowy model. No niesamowite.
Fed-Expresso napisał:
Tak jak napisałem wcześniej, nie będzie Nadal masakrował rywali, ale wg mnie wszystko poza Rzymem zgarnie z palcem w dowolnym otworze.
W nosie? Ciężko by mu się bekhend grało.
Masta
To wygląda tak,jakby Novak chciał by ludzie myśleli o nim jak o jakimś słabiaku, a on potem zaprzecza temu grając trzy ciężkie pojedynki przed finałem a potem na dodatek jako jedyny stawia naprawdę solidny opór Rafie na najtrudniejszym podłożu.
Zakładając, że Nadal zbudowany jest z podobnych pierwiastków co inni gracze i w podobnych proporcjach, to ktoś odstrzeli go w stolicy Włoch przed finałem, co równa się temu, że Serb obroni ten tytuł.
Administrator
Robertinho napisał:
DUN I LOVE napisał:
Wtedy przyjdzie pora na plan C. Wezwanie na kort karetki. Swoją drogą jaki to fenomen ten Novak. W pierwszym secie biedak kontuzję ma, chwilę potem gra jak nowy model. No niesamowite.
Bez przesady. Djoko chyba nie wymyślił sobie bólu pleców, przynajmniej jak dla mnie to wyglądało dość autentycznie, a nie na symulację.
Masta
Aktor musi być przekonujący w tym co robi.
Administrator
I teraz do końca jego kariery będzie mówili, że symuluje??
Moderator
Wiesz Kuba, żadnych kłopotów z sewisem, czy innych symptomów nie było widać. Ja od USO średnio wierzę w urazy Serba. Sam sobie zapracował na taką opinię i teraz każda wątpliwość jest oceniana przeciw niemu. Takie życie.
Najlepszym przykładem jest Mary Pierce, którą od pewnego momentu uważano za symulantkę i tak już na zawsze zostało.
Masta
Poza tym ostatnio mieliśmy 2 mocne argumenty na korzyść naszej teorii. Miami- 1 set gładko przegrany,0:1 z breakiem w drugiej partii,nagła zmiana gry i wyjście na 5:2. Tutaj podobnie, w momencie kiedy Rafa odjechał na 5:3 zaczęły się bóle, które ciężko było zaobserwować kiedy darł się po wygraniu seta.
Last hit for Wimby
jaccol55 napisał:
Tak, nawet jak umrze na korcie to będę mówił że symuluje.
Moderator
Czy przekona Cię akt zgonu?
Co by nie mówić, dzisiejszy mecz i cały turniej pokazały, że Djoko znowu jest w formie i będzie główną obok Nadala siłą na cegle.
Masta
Dla mnie obsada finału RG jest już zamknięta. W końcu będzie można spokojnie obejrzeć ten mecz.
Last hit for Wimby
Niekonieczne, zawsze mogą zagrać w 1/2.
Masta
W sumie racja, jednak mam nadzieję że Djoko się przesunie na drugie miejsce, ale podejrzewam że z technicznego punktu widzenia to mało realne.
W każdym razie, Federera w tym finale zabraknie. Mam nadzieję że parę ładnych wtop na clayu zmusi go w końcu do podjęcia decyzji, czy bierze się za siebie czy odpuszcza i powiesi rakietę na kołku.
Ostatnio edytowany przez Fed-Expresso (19-04-2009 19:31:56)
COA napisał:
jaccol55 napisał:
Tak, nawet jak umrze na korcie to będę mówił że symuluje.
Haaha, prawda:P
Obsada finalu RG jest mi juz znana. Rozstrzygnięcie tego pojedynku niestety tez:P