* mtenis.pun.pl - forum tenisowe, Tenis ATP

mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP

Ogłoszenie

Forum zosta³o przeniesione na adres: www.mtenis.com.pl

#1 17-04-2009 15:01:23

asiek

User

Boks

Nie ma sensu robiæ wstêpów. Wszyscy wiedz± co to jest.  Najczê¶ciej czysto pokazowe i dochodowe bicie rywala po mordzie i tu³owiu

Wielkim fanem nie jestem ale zawsze sprawdzam i w miarê mo¿liwo¶ci ogl±dam mistrzowskie kategorie, zw³aszcza te najciê¿sze. Teraz uwagê ¶wiata boksu przykuwa jedna walka: David Haye vs Wladimir Kliczko:

http://www.sport.pl/boks/1,64992,650691 … ieral.html
Nie¼le pojecha³ A sama otoczka walki jak w wrestlingu Bêdzie siê dzia³o

Warto jeszcze napisaæ, ¿e o mistrzowski pas w wadze pó³¶redniej powalczy Rafa³ Jackiewicz. Rywalem Polaka bêdzie reprezentant RPA Isaak Hlatshwayo...

#2 25-04-2009 09:43:15

COA

Last hit for Wimby

Ulubiony zawodnik: Andy Roddick

Re: Boks

A ja tam czekam na inn± walkê - Hattona z Pacquiao Dwóch zawodników których bardzo lubiê, mam jednak nadziejê ¿e Ricky sobie poradzi lepiej ni¿ De La Hoya
Walka w nocy z 2.05-3.05.

MTT GOAT (2xWimbledon, US Open, 7 innych, w tym Miami i Queens)

Come on Andy!

#3 03-05-2009 04:04:36

COA

Last hit for Wimby

Ale piêkna katastrofa No có¿, jednak bez gardy i jakichkolwiek uników to siê nie wygra z Pacmanem, który po raz kolejny by³ rewelacyjnie przygotowany szybko¶ciowo. Szkoda, my¶la³em ¿e najgorsze ju¿ za Rickym po 1 rundzie, w drugiej ju¿ nie by³o takiej demolki, a¿ tu nagle w ostatniej sekundzie b0000m...

Come on Andy!

#4 03-05-2009 08:31:24

asiek

User

Ogl±da³em dopiero przed chwil± powtórkê. Hatton siê usztywni³ na pocz±tku. Ma co¶ z Go³oty widocznie Trochê szkoda, bo szykowa³a siê ciekawa walka. Gdyby Ricky przetrwa³ jeszcze ze dwie rundy to by co¶ z tego by³o. Przewaga Packamana kolosalna. W ni¿szych wagach najlepszy bokser ¶wiata.

#5 16-05-2009 21:54:21

Kubecki

User

Ulubiony zawodnik: Novak Djokovic

Diablo walczy w³a¶nie w Rzymie o mistrzostwo ¶wiata WBC

#6 17-05-2009 07:56:23

asiek

User

Nie wiem co my¶leæ o tej walce. Z jednej strony Diablo mia³ szczêscie, ¿e nie przegra³. Ale znowu g³ówny arbiter ewidentnie pomaga³ Fragomeniemu. A wiêc remis zas³u¿ony. Choæ dla pretendenta to przegrana.

Nie ulega jednak w±tpliwo¶ci, ¿e W³odarczyk z walk z Cunninghamem rozbi³ by W³ocha przed czasem. Widaæ Taniec z Gwiazdami w przeciwieñstwie do przypadku Holyfielda negatywnie wp³yn±³ na kondycje Diabla.

#7 25-06-2009 20:35:52

asiek

User

W niedzielê Adamek modli³ siê na antenie Radia Maryja.
- To nie by³ pierwszy raz - mówi. - Kiedy¶ Telewizja Trwam przyjecha³a nawet do nas do domu w Polsce i nagrywa³a program - przywo³uje bokser.

Na pytanie czy pozna³ osobi¶cie ojca Rydzyka odpowiada, ¿e jeszcze nie, ale kiedy¶ na pewno i ¿e bardzo tego pragnie.

- Dla mnie ojciec Rydzyk to kozak. On ma wielki dar od Boga i wie, jak z niego korzystaæ i go pomna¿aæ - dodaje szczerze.

Tomasz Adamek to jeden z najlepszych polskich piê¶ciarzy. W 2005 r. zdoby³ pas federacji WBC, wygrywaj±c z Paulem Briggsem. Walczy³ z nim z kontuzj± - trzy tygodnie wcze¶niej dozna³ z³amania nosa. Pó¼niej przeniós³ siê do wagi juniorciê¿kiej i w grudniu 2008 r. zdoby³ pas federacji IBF, pokonuj±c Steve'a Cunninghama.

Wtedy jego karier± zacz±³ siê emocjonowaæ ca³y bokserski ¶wiat. Jako kandydatów na przeciwników w nastêpnej walce Polaka wymieniano wielkich piê¶ciarzy, m.in. Roya Jonesa Juniora. Skoñczy³o siê jednak skromniej i w lipcu Polak walczyæ bêdzie z Amerykaninem Bobby'm Gunnem.

Tomasz Adamek na ka¿dym kroku podkre¶la te¿ swoj± wiarê w Boga.

sport.pl

Nie wypada ale nie moge powstrzymaæ ¶miechu

#8 25-06-2009 22:55:02

DUN I LOVE

Ojciec Chrzestny

Ulubiony zawodnik: Roger Federer

- Dla mnie ojciec Rydzyk to kozak.

Za mocny jest, za mocny

MTT - tytu³y (9)
2011: Belgrad, TMS Miami, San Jose; 2010: Wiedeñ, Rotterdam; 2009: TMS Szanghaj, Eastbourne; 2008: US OPEN, Estoril.
MTT - fina³y (8)
2011: TMS Rzym; 2010: Basel, Marsylia; 2009: WTF, Stuttgart, Wimbledon, TMS Madryt; 2008: WTF

#9 12-07-2009 09:35:46

COA

Last hit for Wimby

Brawo Tomek, piêknie roz³o¿y³e¶ kelnera, teraz czas na wiêksze nazwisko

Gatti [*]

Come on Andy!

#10 12-07-2009 19:28:25

Karolina

User

asiek napisał:

W niedzielê Adamek modli³ siê na antenie Radia Maryja.
- To nie by³ pierwszy raz - mówi. - Kiedy¶ Telewizja Trwam przyjecha³a nawet do nas do domu w Polsce i nagrywa³a program - przywo³uje bokser.

Na pytanie czy pozna³ osobi¶cie ojca Rydzyka odpowiada, ¿e jeszcze nie, ale kiedy¶ na pewno i ¿e bardzo tego pragnie.

- Dla mnie ojciec Rydzyk to kozak. On ma wielki dar od Boga i wie, jak z niego korzystaæ i go pomna¿aæ - dodaje szczerze.

Tomasz Adamek to jeden z najlepszych polskich piê¶ciarzy. W 2005 r. zdoby³ pas federacji WBC, wygrywaj±c z Paulem Briggsem. Walczy³ z nim z kontuzj± - trzy tygodnie wcze¶niej dozna³ z³amania nosa. Pó¼niej przeniós³ siê do wagi juniorciê¿kiej i w grudniu 2008 r. zdoby³ pas federacji IBF, pokonuj±c Steve'a Cunninghama.

Wtedy jego karier± zacz±³ siê emocjonowaæ ca³y bokserski ¶wiat. Jako kandydatów na przeciwników w nastêpnej walce Polaka wymieniano wielkich piê¶ciarzy, m.in. Roya Jonesa Juniora. Skoñczy³o siê jednak skromniej i w lipcu Polak walczyæ bêdzie z Amerykaninem Bobby'm Gunnem.

Tomasz Adamek na ka¿dym kroku podkre¶la te¿ swoj± wiarê w Boga.

sport.pl

Nie wypada ale nie moge powstrzymaæ ¶miechu

Modli³ siê z Ojcem Dyrektorem i wymodli³ obronê tytu³u

#11 28-07-2009 13:21:23

asiek

User

Adamek zrzeka siê pasa IBF w wadze cruiser i przechodzi do heavy. Na pocz±tek, treningowo spotka siê z "panem trzy sekundy" 10 pa¼dziernika. Ju¿ nie mogê siê doczekaæ...

#12 11-10-2009 08:38:29

COA

Last hit for Wimby

Lopez - Mtagwa = walka roku.

W³a¶nie obejrza³em powtórkê na PS, niebywa³e co panowie robili. Zero obrony, szaleñcze wymiany, top-forma Kostyry i Kuleja. xDDDDD

Come on Andy!

#13 23-10-2009 19:16:43

Raddcik

Come on Andy !

Wa¿enie przed "Walk± Stulecia" - Go³ota o blisko 20 kg ciê¿szy

Na konferencji prasowej przed nadchodz±c± "Polsk± Walk± Stulecia" podano oficjalne wyniki wa¿enia piê¶ciarzy, które odby³o siê w £odzi.
Wyniki wa¿enia nie pozostawi³y z³udzeñ, który zawodnik dysponuje wiêksz± mas± miê¶niow±. Andrzej Go³ota jest prawie 20 kilogramów ciê¿szy od Tomasza Adamka, ale na uwadze trzeba mieæ fakt, ¿e dla "Górala" bêdzie to debiut w wadze ciê¿kiej, wcze¶niej bowiem walczy³ w kategorii junior ciê¿kiej i pó³ciêzkiej. Co do Go³oty, to warto dodaæ, i¿ jest to najwy¿sza waga w karierze niespe³na 42-letniego Go³oty. Do tej pory "Andrew" najwiêcej - 112,9 kg wa¿y³ przed pojedynkiem z Jeremy Batsem w katowickim Spodku w 2007 roku.

- W £odzi wygra³em swój pierwszy miêdzynarodowy turniej - o Srebrn± £ódkê, tutaj zdobywa³em mistrzostwo Polski, dlatego mi³o by³o wróciæ do tego miasta" - mówi³ na konferencji prasowej Go³ota, któremu towarzyszy³a ¿ona Mariola.

32-letni Adamek nigdy wcze¶niej nie rywalizowa³ z zawodnikiem wa¿±cym tak du¿o. - Rywali siê nie wybiera. Od dwóch lat sparujê z piê¶ciarzami z kategorii ciê¿kiej - stwierdzi³ by³y zawodowy czempion kat. pó³ciê¿kiej i junior ciê¿kiej. Podobnie jak Go³ota Adamek tak¿e na sta³e mieszka w Stanach Zjednoczonych, ale tym razem jego ma³¿onka Dorota musia³a zostaæ w domu - z córkami Weronik± i Roksan±, które chodz± do szko³y.

- Jestem przygotowany na wielk± wojnê i walkê stulecia. Nie widzia³em perspektyw i przeciwników w wadze junior ciê¿kiej, szukam wielkich wyzwañ i rywali. Z pewno¶ci± nie straci³em atutu jakim by³a szybko¶æ - doda³ piê¶ciarz pochodz±cy z Gilowic.

Doskonale obydwu piê¶ciarzy znaj± trenerzy - Colonna (Go³oty) i Andrzej Gmitruk (Adamka). - Przez prawie rok pracowa³em z Tomkiem, wiêc wiem z kim siadamy do sto³u. To wielki wojownik, ale przeciwko niemu stanie fantastycznie przygotowany fizycznie i mentalnie Andrzej. Dla nich to osobisty pojedynek, co¶ wiêcej ni¿ boks - powiedzia³ amerykañski szkoleniowiec.

Z kolei Gmitruk, pod którego wodz± Go³ota zdoby³ br±zowy medal igrzysk olimpijskich w Seulu mówi³: - Walka ma personalne pod³o¿e, lecz przede wszystkim jest konfrontacj± o presti¿, o miejsce w historii. Naszym g³ównym przeciwnikiem by³ czas, bowiem Tomasz Adamek musia³ zaadaptowaæ siê do wagi ciê¿kiej. Ale upora³ siê z tym - zapowiedzia³ by³y trener amatorskich reprezentacji Polski i Norwegii.

Wyniki wa¿enia przed sobotni± gal± boksersk±:

Krzysztof Szot (63,6 kg) vs £ukasz Maciec (63,3 kg)
Maciej Zegan (60,9 kg) vs Krzysztof Cie¶lak (60,9 kg)
Mateusz Masternak (89,4 kg) vs £ukasz Janik (90,1 kg)
Wojciech Bartnik (91,6 kg) vs Artur Szpilka (91,0 kg)
Damian Jonak (70,4 kg) vs Mariusz Cendrowski (72,5 kg)
Dawid Kostecki (79,6 kg) vs Grzegorz Soszyñski (79,0 kg)
Andrzej Go³ota (116,3 kg) vs Tomasz Adamek (97,2 kg)

Dawaj Andrew szans za du¿ych nie ma ale co tam... Jak sie boksuje nie zapomnial...

'03.07.2011 - Tennis Died' [*]

#14 23-10-2009 20:27:43

COA

Last hit for Wimby

Tak jest, come on Andrew !

Aha, jeszcze serdecznie kibicujê Cyganowi, ostatnio jak ogl±da³em jego walkê to goni³ po ringu jakiego¶ Murzyna i krzyczya³ 'chod¼ tu k***a', mam nadziejê ¿e zrobi dobry show. xDDDDDDDDD

Come on Andy!

#15 24-10-2009 09:02:15

Raddcik

Come on Andy !

Go³ota ujawnia swoj± "taktykê"

W wywiadzie dla "Polski - The Times" Andrzej Go³ota twierdzi, ¿e wygra sobotni± walkê z Tomaszem Adamkiem. Okazuje siê, ¿e "Endrju" ma bardzo prost± taktykê - "zlaæ rywala i urwaæ mu g³owê".

Przygotowany do polskiej walki stulecia?
Chyba tak. Na razie czujê siê dobrze. Zobaczymy, jak bêdzie w sobotê.

Na trybunach zasi±dzie piêtna¶cie tysiêcy widzów. Spodziewa³ siê Pan, ¿e jeszcze kiedy¶ zawalczy w Polsce przed tak± publik±?
Ale siê porobi³o, co? ¯e jeszcze kiedy¶ bêdê walczy³ przed tak± publik±, to wierzy³em, ale ¿e w Polsce, to nie.
A ¿e zmierzy siê Pan z Tomkiem Adamkiem, koleg±, swego czasu chyba nawet przyjacielem? Na dodatek piê¶ciarzem wagi ni¿szej.
No popatrz, co te pieni±dze robi± z ludzi.

Pan ryzykuje zdecydowanie wiêcej. Naprawdê dostaniecie a¿ tyle? Op³aca siê?
Szczerze? Nie mog³em mu odmówiæ. Pomy¶lcie, co by by³o, gdybym nie zgodzi³ siê na ten pojedynek.

Czy to prawda, ¿e Don King znów zaczyna my¶leæ o Panu jako kandydacie do kolejnej walki o pas mistrza ¶wiata?
Wszystko zale¿y od pojedynku w £odzi. Jak dobrze wypadnê, co¶ tam mo¿e siê jeszcze wydarzyæ.

Je¶li wygra Pan walkê, wszystko wskazuje na to, ¿e wskoczy Pan do pierwszej piêtnastki rankingu IBF. Sêk w tym, ¿e na szczycie tej federacji jest W³adimir Kliczko. Naprawdê wierzy Pan, ¿e móg³by biæ siê z Ukraiñcem?
Lepszy jest Witalij. No nie?

Adamka jak Pan zamierza pokonaæ?
Zlaæ go i tyle. Urwaæ mu g³owê.

Ile Pan teraz wa¿y?
115 kg po jedzeniu. Po treningu gdzie¶ w okolicach 112 kg.

Jednym s³owem schud³ Pan kilkana¶cie kilogramów. A jeszcze miesi±c temu zapowiada³ Pan, ¿e zamierza zmia¿d¿yæ Adamka mas±.
Chcia³em, s³owo. Ale nie da³o siê nie schudn±æ. Samo lecia³o. A poza tym bardzo zmieni³em jedzenie. Szkoda, ¿e dopiero teraz zrozumia³em, jak wa¿na jest dieta. Dobre ¿arcie to w sporcie po³owa sukcesu.

Czyli?
Jem dziesiêæ razy dziennie. Tylko to, czego potrzebuje mój organizm do treningu.

Sam Collona, Pañski trener, mówi, ¿e znów trenowa³ Pan jak szalony. Czy to prawda, ¿e ma Pan now± pasjê, ¿e dziennie potrafi przejechaæ nawet kilkadziesi±t kilometrów na rowerze?
Tak. Raz nawet przejecha³em sto mil. I to po górach. Zacz±³em w lipcu, w Colorado.

Je¼dzi Pan na góralu?
Cz³owieku, na jakim Góralu? My¶lisz, ¿e on da³by siê dosi±¶æ?

O, przepraszam, nie tego Górala mia³em na my¶li...
(¶miech) Je¿d¿ê na rowerze kolarskim. W Ameryce nawet w górach s± asfaltowe ¶cie¿ki, po których mo¿na spokojnie przemieszczaæ siê zwyk³ym rowerem.

Ponoæ nastawia siê Pan na praw± kontrê. Na b³±d Adamka, który w ka¿dej walce opuszcza lew± rêkê.

Za du¿o wiesz, za du¿o gadasz.

Tomek twierdzi, ¿e bêdzie Pana bi³ tak d³ugo, a¿ Pan padnie...
Biæ to on mo¿e siebie.

Adamek twierdzi, ¿e ma kilka wariantów taktyki...
Niech ma dziesiêæ. Ja mam jeden: wygraæ tê walkê.

£ód¼ dobrze siê Panu kojarzy...
Tak. Wygra³em tam swój pierwszy miêdzynarodowy turniej. O Bo¿e, jak dawno to by³o. Chyba w 1984 roku.

Gdy rozmawiali¶my miesi±c temu, powiedzia³ Pan, ¿e chce siê przekonaæ, czy jest jeszcze w stanie podj±æ bokserski trening. Miêdzy innymi po to ta walka. I jak siê Pan czuje?
¯yjê. Jestem w jednym kawa³ku. Rêka siê nie urwa³a.

Czy to naprawdê bêdzie polska walka stulecia?
Czemu nie? Mo¿e tak byæ.

Ponoæ ring ma byæ ma³y, o boku d³ugo¶ci sze¶ciu metrów.
¯ebym z niego nie uciek³, tak? (¶miech). Spokojnie. Nie ucieknê.

Ma Pan 41 lat. Ostatni± walkê przegra³ Pan w idiotyczny sposób. Wcze¶niej le¿a³ Pan na deskach po ledwie kilku sekundach. Dlaczego Pan wraca? Tak bardzo nie mo¿e Pan ¿yæ bez boksu? Pieniêdzy ma Pan chyba du¿o. A mo¿e nie chce Pan odej¶æ jako ten, który wci±¿ przegrywa. Czeka Pan na ten swój upragniony pas?
Tak to ju¿ w ¿yciu jest, ¿e trzeba co¶ robiæ. Po walce z Austinem wiedzia³em, ¿e wrócê, je¶li tylko rêka bêdzie sprawna.

A tak naprawdê, to co siê sta³o i w którym momencie Pan urwa³ ten miêsieñ?
Sêk w tym, ¿e go nie urwa³em, tylko naderwa³em. Ko¶æ te¿ odprysnê³a. A jak to siê sta³o, to do dzi¶ nie wiem. Piêæ razy ogl±da³em tê walkê i nie mogê zobaczyæ, w którym momencie dosz³o do urazu.

Je¶li wygra Pan z Adamkiem, niektórzy widz± ju¿ jako Pañskiego rywala Alberta Sosnowskiego...
Ja tu my¶lê, jak waln±æ Kliczkê, a ty mi Alberta podsuwasz. Dobry ch³opak, grzeczny, ale ciosu nie ma.

http://sport.onet.pl/0,1248744,2062323, … omosc.html

Andrew to jest go¶æ, jego wypowiedzi s± niesamowite COA !

#16 24-10-2009 09:04:54

DUN I LOVE

Ojciec Chrzestny

Ulubiony zawodnik: Roger Federer

Tomek twierdzi, ¿e bêdzie Pana bi³ tak d³ugo, a¿ Pan padnie...
Biæ to on mo¿e siebie.

MTT - tytu³y (9)
2011: Belgrad, TMS Miami, San Jose; 2010: Wiedeñ, Rotterdam; 2009: TMS Szanghaj, Eastbourne; 2008: US OPEN, Estoril.
MTT - fina³y (8)
2011: TMS Rzym; 2010: Basel, Marsylia; 2009: WTF, Stuttgart, Wimbledon, TMS Madryt; 2008: WTF

#17 24-10-2009 09:30:32

Robertinho

Moderator

Ulubiony zawodnik: Roger Federer forever

Go³oty nie lubiê, prezentuje on typ mentalno¶ci jakiego wyj±tkowo nie znosze, mam nadziejê ¿e Adamek raz na zawsze wybije mu z g³owy boks; choæ lepiej ¿eby te¿ nie przesadzi³, bo Endrju ma tak odbity mózg, ¿e po kolejnych walkach ledwo mówi... Lepiej ¿eby nic siê mu nie sta³o.

Ostatnio edytowany przez Robertinho (24-10-2009 09:47:00)

#18 24-10-2009 12:33:42

Sydney

User

Ulubiony zawodnik: Gaston Gaudio

Je¶li wygra Pan z Adamkiem, niektórzy widz± ju¿ jako Pañskiego rywala Alberta Sosnowskiego...
Ja tu my¶lê, jak waln±æ Kliczkê, a ty mi Alberta podsuwasz.

To dobre

Endrju pewnie póki co modli siê o spokojn± pierwsz± zazpoznawcz± rund± , bo jak Adamek od razu zabierze siê za sztywnego Andrzeja to i 53 sekund mo¿e to nie trwaæ . 
O której najwczesniej ta walka sie zacznie ?

Janko Tipsarevic ~~ Marcos Baghdatis ~~ Philipp Kohlschreiber
~~Nicolas Almagro~~Jeremy Chardy~~Gaston Gaudio~~Dmitry Tursunow~~Eduardo Schwank~~

#19 24-10-2009 13:05:09

Raddcik

Come on Andy !

Sydney napisał:

Ja tu my¶lê, jak waln±æ Kliczkê, a ty mi Alberta podsuwasz.

To dobre

O której najwczesniej ta walka sie zacznie ?

Podobno wcze¶niej jak 23 nie wyjd±

#20 24-10-2009 13:15:35

asiek

User

Bêdzie wiêcej pokazów, koncertów, ¶piewaków, reklam ni¿ samego boksu. Zobaczycie. Teraz jak Szpilka z Bartnikiem walczyæ nie bêdzie wszystko bêd± organizatorzy oci±gaæ aby gala trwa³a jak najd³u¿ej. Im wiêcej czasu antenowego tym wiêcej czasu na reklamy. Im wiêcej reklam tym wiêksza kasa. Jak wyjd± przed 23.30 to bêdzie nie¼le

Stopka forum

RSS