mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Come on Andy !
Mam takie pytanie. Czy punkty zdobyte podczas WTF trzeba broniæ ? Czy s± one tylko bonusem, na koniec sezonu ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik napisał:
Mam takie pytanie. Czy punkty zdobyte podczas WTF trzeba broniæ ? Czy s± one tylko bonusem, na koniec sezonu ?
W zasadzie trzeba, bo teraz s± one wliczone w punkty, jakie maj± tenisi¶ci. Po Bercy te punkty zostan± im odjête.
Come on Andy !
Czyli taki Davydenko, broni do koñca sezonu 1925 (jakie mu policzy³em ) + 1300 za Londyn ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik napisał:
Czyli taki Davydenko, broni do koñca sezonu 1925 (jakie mu policzy³em ) + 1300 za Londyn ?
Tak
Bosh (), powtórzê 648579 raz. Zamiast liczyæ punkty do obrony do koñca roku, spójrz na ranking Race - gdyby dzi¶ zakoñczono rozgrywki tak by wygl±da³ ranking Entry na koniec roku.
Ojciec Chrzestny
Toronto (3 runda)
1 Nadal 10655
2 Djokovic 6815
3 Federer 6705
4 Soderling 4830
5 Murray 4395
6 Davydenko 4195
7 Berdych 3860
8 Verdasco 3430
9 Del Potro 3170
10 Tsonga 3095
Top-7 ci±gle w turnieju. Mamy ciekaw± walkê, poza #1 miejscem na ka¿dej innej pozycji (2-7) mog± nastapiæ zmiany. Federer walczy z djoko o 2 miejsce, Mary i Soda bij± siê o 4 pozycjê, awansowaæ mog± Berdych i Davydenko (ten to mo¿e tak¿e obni¿yæ loty).
Soderling raczej na bank bedzie nr. 4 po tym turnieju. Murray musialby zrobic tu final by obronic pozycje, nie wydaje mi sie by mialo mu to sie udac. Moze jak Federer rozegra dobry turniej to wroci na pozycje nr. 2, ale tez jakos mi sie to nie widzi
Come on Andy !
User
16.08
User
W Cincinnati rozegra siê walka o to kto bêdzie na US Open rozstawiony z numerem 2 i nr 4. Federer w zasadzie musi doj¶æ do fina³u, ¿eby o tym my¶leæ, ciekawa sytuacja bêdzie, je¿eli Roger przegra w semi, a Djoko w trzeciej rundzie, np. z Nalbandianem. Wtedy bêd± mieli identyczn± ilo¶æ punktów i decydowaæ bêddzie ilo¶æ punktów w ostatnich czterech WS-ach. Wtedy z 2 rozstawiony bêdzie Federer.
Z kolei, jak widaæ na grafice, Soderling musi zaj¶æ minimum jedn± rundê wy¿ej od Murraya, ¿eby go wyprzedziæ w rankingu.
Tragedii nie ma,Nadal by³ z 3 rozstawiony w tamtym roku (Fed z 1) i na siebie nie trafili,mam nadziejê ¿e i tym razem tak bêdzie Ale je¶li Novak trafi we wczesnej fazie na mocnego rywala to ciê¿ko mu bêdzie wyprzedziæ Feda,je¶li Szwajcar zrobi dobry wynik.
Ojciec Chrzestny
Po wczorajszym zwyciêstwie Rogera najwiêksza niewiadoma przesta³a istnieæ. Federer zapewni³ sobie #2 w najbli¿szym notowaniu rankingu Entry i z tym te¿ numerem Szwajcar bêdzie rozstawiony podczas US Open.
Fish jest obecnie 21, w przypadku zwyciêstwa w Cincy awansuje na 16 pozycjê.
User
Brawo Mardy
User
23.08
User
Roddick najwiêkszy skok z pierwszej dwudziestki ale to i tak nic w porównaniu do Fisha
Ojciec Chrzestny
Przed æwiartkami USO:
1 Nadal 10385
2 Federer 6375
3 Djokovic 6305
4 Murray 5035
5 Soderling 4910
6 Davydenko 4150
7 Berdych 3780
8 Verdasco 3330
9 Ferrer 3200
10 Roddick 3180
11 Youzhny 2935
Jak Misza wygra ze Stanem to wróci do Top-10, dok³adnie na 9 miejsce. Soda w przypadku zwyciêstwa w US Open zostanie nowym #2.
Ojciec Chrzestny
Przed po³ówkami USO:
1 Nadal 10745
2 Federer 6735
3 Djokovic 6665
4 Murray 5035
5 Soderling 4910
6 Davydenko 4150
7 Berdych 3780
8 Verdasco 3330
9 Youzhny 3295
10 Ferrer 3200
Djokoviæ i Federer zagraj± o #2. Nadal utrzyma jedynkê po USO, a Ju¿ny w przypadku awansu do fina³u przesun±³by siê na pozycjê nr8 (ledwie 5pkt za Berdiê).
Come on Andy !
13.09
Jak s±dzicie przegoni Soderling Murraya ? W sumie obaj broni± podobnej ilo¶ci punktów, zadecyduje lepsza forma w koñcówce sezonu. Federer w Race ma przewagê na Djokovicem, Serb du¿o broni pod koniec sezonu, wiêc istnieje spora szansa na to ¿e Szwajcar wróci pod koniec roku na drugie miejsce. Pytanie tylko czy bêdzie mia³ wystarczaj±c± motywacje i chêci ? Jako¶ nie wydaje mi siê...
A-Rod jak nie wrócisz szybko do Top 8, to siê pogniewamy. Zw³aszcza ¿e do koñca sezonu bronisz tylko 10 pkt. za Szanghaj.
Ostatnio edytowany przez Bizon (14-09-2010 14:08:18)
User
Liczê na dobr± jesieñ w wykonaniu Roda, chocia¿ je¶li mnie pamiêæ nie myli, to on rzadko gra³ skutecznie w tej czê¶ci sezonu. Ale z punktów faktycznie wynika du¿a szansa na skok w rankingu (tym bardziej, ¿e w czasie US Open praktycznie odpoczywa³ i mia³ czas na walkê z mono)
User
20.09