mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Come on Andy !
Mam takie pytanie. Czy punkty zdobyte podczas WTF trzeba bronić ? Czy są one tylko bonusem, na koniec sezonu ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik napisał:
Mam takie pytanie. Czy punkty zdobyte podczas WTF trzeba bronić ? Czy są one tylko bonusem, na koniec sezonu ?
W zasadzie trzeba, bo teraz są one wliczone w punkty, jakie mają tenisiści. Po Bercy te punkty zostaną im odjęte.
Come on Andy !
Czyli taki Davydenko, broni do końca sezonu 1925 (jakie mu policzyłem ) + 1300 za Londyn ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik napisał:
Czyli taki Davydenko, broni do końca sezonu 1925 (jakie mu policzyłem ) + 1300 za Londyn ?
Tak
Bosh (), powtórzę 648579 raz. Zamiast liczyć punkty do obrony do końca roku, spójrz na ranking Race - gdyby dziś zakończono rozgrywki tak by wyglądał ranking Entry na koniec roku.
Ojciec Chrzestny
Toronto (3 runda)
1 Nadal 10655
2 Djokovic 6815
3 Federer 6705
4 Soderling 4830
5 Murray 4395
6 Davydenko 4195
7 Berdych 3860
8 Verdasco 3430
9 Del Potro 3170
10 Tsonga 3095
Top-7 ciągle w turnieju. Mamy ciekawą walkę, poza #1 miejscem na każdej innej pozycji (2-7) mogą nastapić zmiany. Federer walczy z djoko o 2 miejsce, Mary i Soda biją się o 4 pozycję, awansować mogą Berdych i Davydenko (ten to może także obniżyć loty).
Soderling raczej na bank bedzie nr. 4 po tym turnieju. Murray musialby zrobic tu final by obronic pozycje, nie wydaje mi sie by mialo mu to sie udac. Moze jak Federer rozegra dobry turniej to wroci na pozycje nr. 2, ale tez jakos mi sie to nie widzi
Come on Andy !
User
16.08
User
W Cincinnati rozegra się walka o to kto będzie na US Open rozstawiony z numerem 2 i nr 4. Federer w zasadzie musi dojść do finału, żeby o tym myśleć, ciekawa sytuacja będzie, jeżeli Roger przegra w semi, a Djoko w trzeciej rundzie, np. z Nalbandianem. Wtedy będą mieli identyczną ilość punktów i decydować będdzie ilość punktów w ostatnich czterech WS-ach. Wtedy z 2 rozstawiony będzie Federer.
Z kolei, jak widać na grafice, Soderling musi zajść minimum jedną rundę wyżej od Murraya, żeby go wyprzedzić w rankingu.
Tragedii nie ma,Nadal był z 3 rozstawiony w tamtym roku (Fed z 1) i na siebie nie trafili,mam nadzieję że i tym razem tak będzie Ale jeśli Novak trafi we wczesnej fazie na mocnego rywala to ciężko mu będzie wyprzedzić Feda,jeśli Szwajcar zrobi dobry wynik.
Ojciec Chrzestny
Po wczorajszym zwycięstwie Rogera największa niewiadoma przestała istnieć. Federer zapewnił sobie #2 w najbliższym notowaniu rankingu Entry i z tym też numerem Szwajcar będzie rozstawiony podczas US Open.
Fish jest obecnie 21, w przypadku zwycięstwa w Cincy awansuje na 16 pozycję.
User
Brawo Mardy
User
23.08
User
Roddick największy skok z pierwszej dwudziestki ale to i tak nic w porównaniu do Fisha
Ojciec Chrzestny
Przed ćwiartkami USO:
1 Nadal 10385
2 Federer 6375
3 Djokovic 6305
4 Murray 5035
5 Soderling 4910
6 Davydenko 4150
7 Berdych 3780
8 Verdasco 3330
9 Ferrer 3200
10 Roddick 3180
11 Youzhny 2935
Jak Misza wygra ze Stanem to wróci do Top-10, dokładnie na 9 miejsce. Soda w przypadku zwycięstwa w US Open zostanie nowym #2.
Ojciec Chrzestny
Przed połówkami USO:
1 Nadal 10745
2 Federer 6735
3 Djokovic 6665
4 Murray 5035
5 Soderling 4910
6 Davydenko 4150
7 Berdych 3780
8 Verdasco 3330
9 Youzhny 3295
10 Ferrer 3200
Djoković i Federer zagrają o #2. Nadal utrzyma jedynkę po USO, a Jużny w przypadku awansu do finału przesunąłby się na pozycję nr8 (ledwie 5pkt za Berdię).
Come on Andy !
13.09
Jak sądzicie przegoni Soderling Murraya ? W sumie obaj bronią podobnej ilości punktów, zadecyduje lepsza forma w końcówce sezonu. Federer w Race ma przewagę na Djokovicem, Serb dużo broni pod koniec sezonu, więc istnieje spora szansa na to że Szwajcar wróci pod koniec roku na drugie miejsce. Pytanie tylko czy będzie miał wystarczającą motywacje i chęci ? Jakoś nie wydaje mi się...
A-Rod jak nie wrócisz szybko do Top 8, to się pogniewamy. Zwłaszcza że do końca sezonu bronisz tylko 10 pkt. za Szanghaj.
Ostatnio edytowany przez Bizon (14-09-2010 14:08:18)
User
Liczę na dobrą jesień w wykonaniu Roda, chociaż jeśli mnie pamięć nie myli, to on rzadko grał skutecznie w tej części sezonu. Ale z punktów faktycznie wynika duża szansa na skok w rankingu (tym bardziej, że w czasie US Open praktycznie odpoczywał i miał czas na walkę z mono)
User
20.09