mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Z pewnością lwia część userów na tym forum miała, ma teraz bądź będzie miała w przyszłości styczność ze studiowaniem.
Jedni w roli studentów, inni w roli znajomych studentów , inni w roli rodziców studiujących dzieci, a jeszcze inni jako przyszli studenci.
Mam nadzieję, ze jak się temat jakoś rozwinie to można stworzyć naprawdę ciekawa dyskusje, bo to jednak spory kawałek życia.
Zapraszam
ps pozostałe etapy naszej edukacji też podchodzą pod ten temat.
Masta
Tematy zwiazane z oswiata sa najwyrazniej srednim pomyslem
User
Ja tam mogę się pochwalić że w następnym tygodniu zdaję maturę.
Last hit for Wimby
A ja tym, że przez takich jak Ty mam tydzień wolnego xDDD
User
To samo Cię czeka.
User
Dzisiaj polak pisemny - aby zdać i do przodu - liczy się matma, angol i gegra. Stresik mały mam.
Ojciec Chrzestny
metjuAR napisał:
Dzisiaj polak pisemny - aby zdać i do przodu - liczy się matma, angol i gegra. Stresik mały mam.
Ja przed maturą stresowałem się tylko raz - przed ustnym z Polaka.
Był to nasz pierwszy egzamin i cały rok straszyli, jak to będzie ciężko, rygorystycznie itp itd
Na prezentację poświęciłem tyle samo czasu co na Historię czy WOS, skończyło się na 20/20. Nic specjalnego, wynik każdego odzwierciedlał mniej więcej to, jakimi uczniami z polskiego byliśmy w ciągu 3 lat LO.
Największe jaja to były egzaminy pisemne. Ja nie wiem na jakiej podstawie oni to oceniali. Najbardziej po egzaminach byłem zachwycony historią rozszerzoną. Trafiłem w temat, napisałem pracę na ponad 7 stron, po prostu jedną z najbardziej obfitujących w walory w życiu. Później patrzę na wynik i...30 %
WOS rozszerzony w mojej ocenie poszedł mi najgorzej, wynik...74 %
Poszedłem na Niego w ostatniej chwili, wepchnięty na salę przez koleżankę. Jej zapał znaczy teraz dla mnie tyle co możliwość studiowania w trybie stacjonarnym.
User
No i po.... Nie wiem jak mi szczerze poszło - byłem mocno zaskoczony lekturami jakie komisja przygotowała: Świętoszek i Zdążyć przed Panem Bogiem. Szczególnie ta druga mnie zaskoczyła. Wybrałem oczywiście Świętoszka Natomiast tekst był o internecie - wbrew pozorom wcale taki łatwy nie był - szczególnie ostatnie dwa zadania. Przedostatnie to nawet nie ruszyłem Ale już teraz wiem że min. 10% mam - raczej powinienem zdać.
User
Też pisałem Świętoszka. Najlepsze, że przed maturą bałem się, że mogą dac tematy, których nie będę za bardzo ogarniał, a tu były takie dwa, z których nie wiedziałem jaki wybrac Myślę, że jakoś to będzie choc i tak
polak pisemny - aby zdać i do przodu - liczy się matma, angol i gegra.
User
A jak tam z tekstem - na różnych portalach przeglądałem przykładowe odpowiedzi to na 14 zadań 10-11 mam dobrze. Pamiętam że 13 zadanie nawet nie ruszyłem. Ogólnie to rozumienie tekstu czytanego fajnie mi poszło.
User
Z tego co już się zorientowałem to te 13 wielu osobom sprawiło problemy; sam dopiero po napisaniu pracy coś tam dopisałem, ale i tak spodziewam się zera Reszta całkiem całkiem.
User
Matma dzisiaj elegancko poszła Jeszcze łatwiejsza niż mi się wydawało że będzie. Jutro angol i rónież trzeba będzie pocisnąć
User
Mogę się pochwalić że dostałem się (co chciałem) na wydział elektryki na Politechnice Warszawskiej.
Ojciec Chrzestny
metjuAR napisał:
Mogę się pochwalić że dostałem się (co chciałem) na wydział elektryki na Politechnice Warszawskiej.
Gratulacje, sorry, że tak późno, ale dopiero teraz to przeczytałem.
Ojciec Chrzestny
Intensywnie myślę o jakichś studiach podyplomowych. Ogrom materiału i ogólnie ogrom przedświęzięcia aplikacyjnego mnie przeraża, więc muszę szukać zastępczych form wzbogacenia CV.
User
Witam wszystkich tegorocznych maturzystów
Z czego planujecie zdawać, i jakie plany na przyszłość ?
Ja mam w planach rozsz matme, gere, ang i podst z franca. Nie wiem jak mi to wyjdzie ale zobaczymy Najbardziej obawiam sie matmy gdyz jest to moj gwozdz do trumny O reszte jestem raczej spokojny.
Administrator
A polski? Też trzeba go zdać.
User
Polski to pryszcz w porownaniu do w/w.