mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Domañski jest od dawna powszechnie znanym "namiestnikiem" kunsztu Roddicka. Nawet tekst typu : "oo, czy¿by maszynka do serwowania siê zaciê³a ?", wypowiedziane z wielk± doz± ironii o tym ¶wiadczy
Moderator
Ja my¶la³em, ¿e ch³opaki przesadzaj±, ale w³a¶nie obczai³em powtórkê i faktycznie... Teksty typu "bez m³otka serwisowego ciê¿ej idzie" to mo¿emy my sobie waliæ w ramach napinek, ale nie profesjonalny komentator do cholery!
Jaki¶ taki brak szacunku, na który zas³uguje ka¿dy sportowiec, pokpiwanie, wielkie zdziwienia po ³adnych akcjach Amerykanina, jakby on jaki¶ upo¶ledzony by³(a te Djoko przyjmowane jako oczywista oczywisto¶æ)...
Niebywa³y pokaz stronniczo¶ci, braku profesjonalizmy i zwyk³ego poczucia dobrego smaku.
Come on Andy !
Ka¿dy dobry volley zagrany przez Roddicka to by³o "szczesliwe" zagranie ,gdy Novaczek zdoby³ punkt to przeciez to by³o genialne zagranie
Albo chociazby sytuacja w tb :
Witold : "Wspó³czuje mu tej taktyki "
No i co Witku ?? to Roddick powinien ci wspó³czuæ tego braku profesjonalizmu.
2 set 6-7 2-3
"Roddick gra strasznie monotonnie,bed± to 3 sety dla Novaka tylko "
Duzo tego by³o,w zasadzie od pocz±tku do konca meczu.
Masta
To by wskazywa³o, ¿e Novak jest jakim¶ bóstwem Domañskiego, bowiem ciê¿ko mi sobie przypomnieæ sytuacjê, by nawet komentuj±c mecz Federera(a chyba wiêkszo¶æ zgodzi siê, ¿e akurat Roger jest typem zawodnika który czêsto przegrywa gemy, a nie przeciwnik je wygrywa) Witek stwierdzi³ w³a¶nie co¶ w takim stylu. Przytaczam akurat przyk³ad Feda, bo jego mecze obserwuje najwnikliwiej ³±cznie z komentarzem(jak zapewne wy Roddicka). Wiele razy szuka sensacji w momencie gdy Szwajcar oddaje gema przy swoim podaniu, mimo ¿e jak w mordê strzeli³ widaæ ¿e ten totalnie kontroluje sytuacje.
User
Panie Witku Domañski , czy pan co¶ za¿ywa³ przed meczem Nadal-Simon ?.Takiego be³kotu jaki dzisiaj pan nam zafundowa³ to dawno nie s³ysza³em.Proponuje krótki urlopik , jest pan mocno przemêczony!!!!
Ostatnio edytowany przez Yannick (28-01-2009 11:39:51)
Ojciec Chrzestny
To fakt, Domañski komentuj±cy sam jest bardzo nudny do s³uchania, co innego duecie - tam siê sprawdza bardzo dobrze.
Ja mam nadzieje, ¿e dadz± parê Stopa - Sidor na jutrzejszy pó³fina³ bo to najlepszy zestaw komentatorski w kraju wg mnie.
Duet Stopa - Sidor jest zdecydowanie najlepszy. Obydwoje doskonale siê uzupe³niaj±, i przewa¿nie razem komentuj± te najwa¿niejsze mecze, czyli 1/2 czy fina³y. A prawdopodobnie w tej czê¶ci turnieju bêd± ju¿ same duety, poniewa¿ spotkañ jest mniej.
I tak nikt nie pobije nudzenia Kasi S. Nawet Domañski nie jest w stanie. Kobiecy g³os (niestety) nie nadaje siê do komentowania, a szkoda
User
Mi tak¿e duet Stopa/Sidor bardzo odpowiada .Nieraz bywaj± nudne mecze a oni siê ¶wietnie uzupe³niaj± ,Sidor ma du¿± wiedzê techniczn± na temat poszczególnych zagrañ a Stopa wie wszystko na temat turnieju i tenisistów.Jak s± razem spr꿱 to siê fajnie ich s³ucha.
User
Uwielbiam sytuacjê gdy Karol Stopa (sam) musi komentowaæ jaki¶ beznadziejny mecz, zazwyczaj pañ. Marudzeniu i lamentom nie ma koñca, co poza tym ¿e jest do¶æ zabawne pokazuje, ¿e gada prawdziwy pasjonat a nie jeszcze jeden telewizyjny przedstawiciel handlowy wciskaj±cy ludziom na si³ê kit. Jest on bez w±tpienia moim ulubionym komentatorem tenisowym, ³±czy ogromn± wiedzê i umiejêtno¶æ wyczucia klimatu meczu tenisowego ze znakomitym pos³ugiwaniem siê jêzykiem polskim. Zdecydowanie wolê gdy komentuje sam ni¿ np. gdy robi to z Lechem Sidorem, który jest mi³ym go¶ciem z du¿± wiedz± ale nie ma, przynajmniej dla mnie, ¿y³ki wybitnego sprawozdawcy (chocia¿ na pewno nie jest irytuj±cy). Witolda Domañskiego i Adama Choynowskiego bardzo przyjemnie siê s³ucha, szczególnie w duecie, bo obaj mówi± na du¿ym luzie i gdy to robi± nie sposób popa¶æ w z³udzenie, ¿e tenis jest najwa¿niejsz± spraw± na ¶wiecie
W Polsacie Sport prym absolutny wiedzie, rzecz jasna w mojej opinii, Bohdan Tomaszewski, który najlepiej analizuje psychologicznie postawy zawodników i w jego piêknym, sentymentalnym komentarzu a¿ bije mi³o¶æ do tenisa W opozycji do wiêkszo¶ci lubie te¿ bardzo Tomasza Lorka, któy potrafi przynajmniej porz±dnie roz¶mieszyæ a z tych jego historyjek dowiedzia³em siê paru naprawdê ciekawych rzeczy, a co mi wiêcej do szczê¶cia potrzeba chyba nie opisu, ¿e Federer "zagra³ wspania³y backhand"
Ostatnio edytowany przez Woodies_Fan (28-01-2009 16:03:00)
No to racja kiedy Stopa zacznie narzekac na jakas zawodniczke WTA, to nie skonczy dopoki nie zdejma go z anteny xD Pan Karol juz niejednokrotnie wysmiewal poziom damskich rozgrywek i czasami sprawia wrazenie, jakby komentowania meczow WTA bylo dla niego najwieksza kara
Moderator
Dzi¶ Stopa i Sidor siê nie popisali; przed i w czasie meczu Tsongi zachwycali siê jego "techniczna gr±"(?), "wolejem, mo¿e najlepszym na ¶wiecie"(??) i forhendem "bardzo podobnym, prawie identycznym jak ten Nadala"(????). Trochê mnie to os³abi³o.
User
Ja ostatnio zmieniam na cyfrze + jêzyk na angielski, bo czasami s³uchaæ siê nie da...
Mnie dzis rozbawil tekst Domanskiego mowiacego do Rafy "zjedz banana i just do it"
Ojciec Chrzestny
Domañski: "A przepraszam, to oczywi¶cie ojciec Verdasco, a nie wujek Toni. Wujek Rafy nie jest siwy".
Sidor: "poczekaj z 2 lata, jak zaczn± siê rywale do Nadala dobieraæ to siwych kosmyków z pewno¶ci± mu przybêdzie"
Last hit for Wimby
Z arcyciekawego fina³u WTA
(stan meczu 6;0 zdaje siê, czy 5;0, no niewa¿ne)
Sidor : Witamy pañstwa po przerwie, za nami 22 minuty walki, o przepraszam, 22 minuty spotkania.
---
Str±czy : Sióstr Williams w formie nikt nie zdo³a pokonaæ
Sidor : No by³a kiedy¶ taka jedna, ale ju¿ nie gra.
Str±czy : Sharapova ?
xDDDDDDDDD
Btw, czyli Domañski i Stopa na fina³, szkoda ¿e Wicia nie wepchnêli na ten szlagier, szkoda, bo Sidor przynajmniej co¶ m±drego ma do powiedzenia i fajnie uzupe³nia siê ze Stop±.
User
Eurosport (czyli Witek, jako naczelny) nigdy nie daje Stopy razem z Domañskim. Sidor ma ju¿ tak mocn± pozycjê, ¿e mo¿e ka¿dy mecz komentowaæ i na pewno jutro bêdzie para Stopa - Sidor, co mnie niezmiernie cieszy
Ojciec Chrzestny
COA napisał:
Str±czy : Sióstr Williams w formie nikt nie zdo³a pokonaæ
Sidor : No by³a kiedy¶ taka jedna, ale ju¿ nie gra.
Str±czy : Sharapova ?
xDDDDDDDDD
----------------------------------------------------------------
Woody, tu akurat masz racjê co do Lorka - nie znoszê Jego g³osu, ale nie mo¿na mu odmówiæ tego, ¿e siê do mecz specjalnie nie przygotowa³. Ma³o kto by wygrzeba³ jakie¶ historiê tenisistów z ich wieku szkolnego czy te¿ zawi³o¶ci rodzinne itp.
To mu naprawdê siê chwali
Moderator
Komentarz Domañskiego by³by to o wiele ciekawszy; Witek zawsze wybiera sobie faworyta, który zarówno kwadrans przed pierwsz± pi³k±, jak i maj±c 40-0 przy serwisie na mecz, zawsze ma 99,9% szans na wygrana, a wszystkie trudne pi³ki w jego wykoniu to oczywisto¶c i w ogóle ma jak najszybciej wygraæ; za¶ ten drugi to ¿a³osna ³amaga, która jest na korcie chyba przypadkiem, jak co¶ zagra, to tylko fartem i powinna szybko i wysoko przegraæ, czym potwierdzi nieomyln± zdolno¶c przewidywania pana redaktora. Bardzo ciekawe, kogo by mêdrzec w jakiej roli obsadzi³.
Ja siê od Lorka dowiedzia³am ¿e rodzice Goznaleza maj± wiatrak na dzia³ce, czy jako¶ tak, dok³adnie ju¿ nie pamiêtam bo to dawno by³o
Jego g³os mnie dra¿ni okropnie, ale czasami jak co¶ powie to na prawdê trudno siê nie ¶miaæ. Jest po prostu inny ni¿ reszta komentatorów, bo zamiast mówiæ o technice, zagraniach i sprawach które s± w tym wypadku konieczne, on opowiada historie rodzinne tenisistów. Tak¿e, jest fajnie. Jest po prostu inny.
To ¿e fina³ AO panów bêdzie komentowa³ Sidor ze Stop±, to by³o do przewidzenia. I bardzo dobrze, bo jak mówie - Lesiu przynosi szczê¶cie Rogerowi. Zreszt± s± doskonali, obydwoje w duecie. Ale o tym siê ju¿ chyba ka¿dy przekona³ ; )
User
Tomek Lorek to facet który ma w³asny ¶wiat , ten kto mia³ okazje poznac go osobiscie to wie ¿e to zjawiskowy cz³owiek
który swoim pasjom jest w stanie oddac sie bezgranicznie.
Dla mnie zdecydowanym i niekwestionowanym numerem jeden na liscie jest Lech Sidor , ten facet czuje ten sport
widac ze sam gra w tenisa i jest nadwyraz obiektywny co w moich wystawia mu wysoka ocene.
Stopa byl numerem dwa na mojej liscie ale po tym popisie ktory dal na AO 09 beda totalnie stronniczym w finale i opowiadajac herezje na temat wyczerpania Nadala w pierwszym secie gdzie ten byl swiezy jak ryby na sopockim molo zostaje zdegradowany na moja czarna liste i zajmuje miejsce obok pan Straczy i Kasi Nowak na ktorych komenatarz
pernamentnie reaguje wy³±czeniem g³osu w swoim telewizorze.