mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Radek napisał:
Możesz to rozwinąć ?
Europejscy i część amerykańskich kometatorów(lewicowych) oczekuje, że Obama skończy z aktywną polityką zagraniczną, wspartą siłą militarną USA, wycofa wojska z Iraku, Afganistanu i gdzie tam one jeszcze są i zakończy otwarte wspieranie Izraela; innymi słowy, że USA przestaną być globalnym arbitrem i skoncentrują się wyłacznie na polityce wewnętrznej. To właśnie było jedna z przyczyn takiego wspierania Obamy przez tak zwane elity, zwłaszcza europejskie. Jak jednak wynika z wypowiedzi prezydenta, jak i z jego decyzji personalnych(Hilary Clinton), nic podobnego na szczęście się nie stanie.
USA nie mogą sobie pozwolić na zaprzestanie polityki imperialistycznej, nawet jeżeli same tego by chciały. To tak jakby biały człowiek przestał chcieć być biały.
Robertinho chodziło mi o zwrot: "imperialistyczną"(ach ten powab stalinowskiej dialektyki) użyty przez Ciebie. Możesz jaśniej ??
Ojciec Chrzestny
Przyznam szczerze, że informacje o świńskiej grypie coraz bardziej mnie martwią. Ponoć jest to dużo groźniejszy dla człowieka wirus niż słynne SARS
Moderator
No tak, bo przecież ofiary ptasiej grypy w Polsce liczyliśmy w milionach, podobnie jak choroby wsiekłych krów i zabójczych prionów, które po zjedzeniu jednego hamburgera migiem zmieniają mózg w gąbkę, oraz morderczych dioksyn we frytkach.
Jak ktoś zakaszle w Twoim kierunku, niezwłocznie udaj się do szpitala, bo że kontaktu ze świniami(w każdym znaczeniu tego słowa ) lepiej unikać, to i bez grypy wiadomo.
User
Też mnie ten szum wokół tej grypy śmieszy. Ale nie tak jak najnowsza komedia wydana przez telewizje publiczną pt. "spoty wyborcze"
Moderator
Te spoty to katastrofalny marketingowy błąd PiS-u. Pozycjonują tę partię w miejcu, w którym była przed wyborami 2007, czyli jako formację kłótliwych nienawistników. Tylko zmobilizują elektoraty innych ugrupowań, głównie PO; a jedyną nadzieją PiS-u w wyborach do PE jest niska frekwencja, zwałaszcza w dużych miastach.
User
http://wiadomosci.onet.pl/1962011,11,1,1,item.html
Trochę mnie przestraszyli. Myślałem, że choćby do Polski grypa zawitała to do mnie nigdy a tu sobie kęcka parafia do Meksyku pielgrzymkę zorganizowała. Od kiedy to ludzie stąd tacy światowi?
Pisze dlatego, bo to 8 km od mojej wioski i jestem ta mniej więcej raz w tygodniu...
Ojciec Chrzestny
We Frankfurcie nad Odrą na granicy polsko-niemieckiej potwierdzono dwa przypadki grypy A/H1N1 - poinformował szef Instytutu Roberta Kocha Joerg Hacker. Z danych Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że na całym świecie zachorowania na grypę A/H1N1 stwierdzono w 17 państwach, choruje na nią 787 osób.
Wirusa H1N1 wykryto u małżeństwa, które niedawno powróciło z podróży do Meksyku. Para leciała tym samym samolotem, co chora na grypę A/H1N1 kobieta z Hamburga.
Dwoje chorych z Frankfurtu nad Odrą przebywa obecnie w izolatkach w miejscowym szpitalu.
W całych Niemczech potwierdzono już osiem przypadków zachorowań na grypę A/H1N1. Według Hackera, u 20 osób podejrzewa się obecność wirusa.
Na świecie - 787 chorych
Liczba potwierdzonych przypadków grypy A/H1N1 na świecie wynosi już 787 - poinformowała z kolei Światowa Organizacja Zdrowia (WHO).
W Meksyku na grypę tę zachorowało 506 osób, z czego 19 umarło. W USA liczba zachorowań sięgnęła 160, z czego jedna osoba umarła.
Last hit for Wimby
Dawiś, nie dygaj
Moderator
Straszliwa to epidemia, jesli na całym świecie zachorowało niespełna 800 osób(grypa "hiszpanka" zabiła 20 milionów w Europie). Niestety dla Ciebie Dawidzie, władze Meksyku ogłosiły, że zaraza goni w pętkę http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ … kowa_.html, więc musisz pośpieszyć się z budową schronu przeciwgrypowego.
Masta
Może dlatego Almagro tak cieniuje, pobyt w Acapulco zrobił swoje...
Moderator
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ … olsce.html
Uciekaj Dawid, uciekaj!!!!
User
Jak już jesteśmy przy temacie: panika:http://www.orion2012.pl/patrick_geryl
Uwielbiam takie rzeczy czytać. Pośmiać się idzie ostro.
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
Uciekaj Dawid, uciekaj!!!!
Bez obaw. Z domu wychodzę 2-3 razy w tygodniu, unikam większych skupisk ludzi.
O higienę osobistą dbam jak tylko mogę od kiedy pamiętam. A to, że myję ręce po 20 razy dziennie to mój tik, który tak samo mnie wkurza jak to poprawianie majtek Rafę
Chyba, na chwilę obecną, nic mi nie grozi
Moderator
Jeśli zastanawiacie się, co z Waszym Gadu-Gadu, to tu jest odpowiedź :
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ … czyny.html
Administrator
Ja tam się nie zastanawiałem, miałem tylko nadzieję, że szybko to naprawią. Mi gg nie działa od jakiś 2h i pewnie dzisiaj nie odpali.
Masta
Co jest napisane w tym artykule, bo mój gó...niany net oczywiście nie daje rady wyświetlić.
Administrator
Fed-Expresso napisał:
Co jest napisane w tym artykule, bo mój gó...niany net oczywiście nie daje rady wyświetlić.
Że informatycy GG nie wiedzą co jest przyczyną awarii.
Moderator
Kto ma dowodzik, ale jeszcze nie zagłosował, to szybciorem do lokalu, kto nie ma, niech pogoni rodzinę. Trzeba brać w tym udział, bo potem będzie znowu płacz, że nie ci co trzeba weszli. Kto nie głosował, a jest pełnoletni, nie ma żadnego prawa potem marudzić na polityków, warto o tym pamiętać.
Ojciec Chrzestny
Lokale nie do 20 ?