Masters - 1000 Madryt | Kubecki ponad wszystko
Zagraæ z Kubeckim lepiej ni¿ w poprzednich meczach , mo¿e wtedy i wynik bêdzie inny - mowil bezposednio po swoim pó³finale Love zapytany o zyczenie na fina³ .
Szwajcar owych planów zrealizowaæ nie potrafi³ . Wynik 4:6 4:6 w pe³ni oddaje przebieg fina³u
1 Set :
Dun wygrywa gema otwieraj±cego mecz , ale pó¿niej ju¿ caly czas jest z tylu , zepchniêty do g³êbokiej defensywy , Kubecki zdobywa breaka na 2/1 , rozpaczliwe okrzyki publiczno¶æ : Dawi¶ ! Dawi¶ ! nic nie pomagaj± , po 43 minutach Serb koñczy bekhendowym voleyem .
2 Set :
Set z bogatsz± histori± , Love trzyma wynik do stanu 3/3 , ma dwie pi³ki na 4/3 , zaprzepaszcza jednak te szanse padaj±c ofiar± zbytniego optymizmu atakuj±c do siatki . Przy deuce robi double faulta , po chwili atomowy return Kubeckiego czy¶ci linie , szwajcarskie flagi bezwiednie opadaj± . To ju¿ jest koniec - zdaje siê mówiæ mina Duna .
Powiedzieli po finaleDUN I LOVE :
Kibice zas³u¿yli na to by zobaczyæ dobry fina³ , z mojej strony na pewno takowego siê nie doczekali , strasznie ich przepraszam , zawiodlem na ca³ej lini , to by³ zdecydowanie mój najs³abszy mecz na tym turnieju .
Nie przygotowa³em ¿adnych wymowek , po prostu Kubecki w kluczowych momentach punktowal mnie bezlitosnie , a ja nie potrafi³em nawi±zaæ do poziomu z wczesniejszych gier .
By móc realnie mysleæ o wygraniu z kim¶ takim jak Serb trzeba dzia³aæ zgodnie z zalozonym wczesniej planem , no i trzeba mieæ dobry dzieñ . Niestety w tym pojedynku zabraklo mi jednego i drugiego . Czy Kubecki zdominuje kolejne turnieje ? Hmm powiem tak : spadek formy Mu nie groziKubecki :
Mimo perfekcyjnego bilansu meczów z Dunem jak zwykle z duzym szacunkiem i respektem podszedlem do gry . Wcale nie uwa¿a³em sie za foworyta , chocby dlatego ¿e On na m±czce gra w niewygodny dla mnie sposób . Czêsto wykorzystuje slajsa i ladnie gra skrótami , z graj±cym w takim stylu przeciwnikiem trudno z³apaæ rytm . Bardzo siê ciesze ¿e wygralem drugi kolejny turniej , i ¿e moglem wyglosiæ przemówienie po hiszpañsku ktore na wszelki wypadek przygotowalem ( ¶miech ) .
W ostatnim okresie gram najlepszy tenis w karierze . Teraz nie mam wyj¶cia musze kontynuowaæ t± passe , bo kazde odpadniecie przed fina³em moimi kibice przyjm± z duzym niedosytem . Dunowi chêtnie dam okazje do rewanzu , najchêtniej w finale Roladna Garrosa .
Ostatnio edytowany przez Sydney (19-05-2009 18:30:04)