mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Mam nadzieję, że mamy tutaj sympatyków tego sportu. Trwają Mistrzostwa Świata, na ktorych Polacy bronią Wicemistrzostwa. Dziś gramy z Algierią, transmisja w TVP2. Po 18 minutach prowadzimy 10-6
Grupa "polska":
Polska
Algeria
Tunezja
Rosja
Niemcy
Macedonia
User
39 - 22, czyli zgodnie z planem. Takie turnieje zawsze ciężko się zaczyna. Jutro gramy z Rosją, z którą ostatnio regularnie wygrywaliśmy.
Mam nadzieje, ze Polacy z meczu na mecz będą grać coraz lepiej.
Zbanowany
Wczoraj planowane zwyciestwo ze slaba Algieria, dzisiaj jednak Polakow czeka o wiele ciezsze zadanie. Dzisiaj o 19.30 nasza reprezetacja zmierzy sie z zawsze grozna Rosja i to moze byc bardzo wazne spotkania dla nas. Przy ewentualnej porazce moze byc bardzo trudno wyjsc z grupy birac pod uwage ze czeka nas jeszcze pojedynek z aktualnymi mistrzami swiata Niemcami. Ale miejmy nadzieje, ze Polacy zaprezentuja dobra forme i zwycieza Rosjan.
Ja myślę, że Polska spokojnie dość wygra. Bielecki wczoraj chyba z pół meczu nie grał jak dobrze widziałem... Widać oszczędzany był. To dla Polski bardzo dobry znak, być może dzisiaj będzie prawie cale spotkanie i namiesza troszke rywalom...Polska wygra min 6 pkt.
User
Optymista z Ciebie.
W ostatnich dwóch spotkaniach między tymi druzynami ( na ostatnich mistrzostwach świata i IO) emocje były do samego końca. W obydwu meczach wygrywaliśmy tylko jedną bramką. Rosjanie będą dziś bardzo groźni, zremisowali z Niemcami i teraz będą chcieli zdobyć punkty z nami. To będzie poważny sprawdzian, który chyba zweryfikuje jak Polacy są przygotowani do turnieju.
Kurcze Pierwsza połowa dość nerwowa, ale powoli Polacy się ogrywają, więc będzie dobrze mówie Ci
Ostatnio edytowany przez b@der (18-01-2009 19:17:47)
Last hit for Wimby
Kasa <3
Zawały <3
Ojciec Chrzestny
Ale komedia. Kiedy dostawaliśmy w plecy w 2 połowie przełączyłem na retransmisję Atalanta - Inter (nie znałem wyniku).
Nagle przełączam i widzę, że już wygrywamy.
Brawo.
Ha! A nie mówiłem, że Polska wygra~! Extra jest! Brawo dla Szmala
Next pojedynek z Macedonią... Będzie to łatwy mecz więc czekamy na kolejną wygraną Polska!
Ostatnio edytowany przez b@der (18-01-2009 20:54:15)
Zbanowany
Dobry, emocjonujacy mecz ze swietna koncowka Polskiego zespolu. Kapitalny mecz szczegolnie rozegral bramkarz naszej druzyny Slawomir Szmal ratujac nas w wielu ciezkich momentach. Jutro o 15.30 mecz z Macedonia i na pewno bedzie to latwiejszy mecz niz z Rosja biorac pod uwage ze Macedoni blizej jest do poziomu Algierii niz do naszych dzisiejszych przeciwnikow.
User
10 min do końca:
Polska 20-24 Macedonia
dzisiaj to wygląda tragicznie
Ostatnio edytowany przez Kubecki (19-01-2009 15:41:05)
No i 29:30 Oj oj... Z taką drużyną jak macedonia nie powinni mieć najmniejszych problemów...
Ojciec Chrzestny
Ale śmiech, no żeby z Macedonią umoczyć Liczyłem na gładkie zwycięstwo.
User
O porażce z Niemcami nie ma co wspominać.
-------------------
2 faza rozgrywek:
Nadzieja umiera ostatnia Polacy pokonują Mistrzów Europy Duńczyków 32:28 i nie rezygnują z walki o medale. Jutro Serbia. Do boju panowie!
Last hit for Wimby
No to tak, sprawa się ma następująco
1. Niemcy 3 98:81 5
2. Dania 3 97:96 4
3. Serbia 3 98:98 3
4. Norwegia 3 83:86 2
5. Polska 3 84:88 2
6. Macedonia 3 80:91 2
Po 1.
Wygrywamy pozostałe dwa mecze.
Po 2.
Dania leje dziś Macedonię.
Po 3.
Niemcy wygrywają mecz o pietruszkę z Danią.
I jest strefa medalowa.
Ojciec Chrzestny
To prawda, że Szmal bramkę wczoraj strzelił ?
Ponoć. I to chyba jedną z najpiękniejszych
Dzisiaj Serbia. Nie będzie mniej trudniej niż wczoraj...Powiedziałbym, że trzeba będzie bardzo uważać na serbów, bo po zremisowanym w ostatnich sekundach meczu z Niemcami będą podbudowani do walki.
User
COA, mi się wydaje, że w związku z tym, że dzisiaj wygraliśmy, to mamy 4 pkt i bilans bramek + 17. Jeśli Dania przegra z Macedonią po wyrównanym meczu, to i my i Macedonia będziemy mieli po 4 pkt. A macedończycy napewno nie wygrają tak, żeby mieć lepszy bilans bramek od nas. W ten sposób będziemy zajmować narazie drugie miejsce w grupie.
Może ja czegoś tutaj nie rozumiem? Wyjaśnij mi to, jeśli możesz.
Last hit for Wimby
Wydaje mi się że decyduje bezpośredni mecz, z tego co na zczuba pisali.
edit
Norwegowie pykli Niemców, także wystarczy wygrać z Norwegami, i każdy wynik oprócz remisu w meczu Dania-Niemcy zakładając wygraną Duńczyków z Macedonią daje nam awans.