mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Zbanowany
No i James jak zwykle zmarnowal szanse na naprawde dobry wynik po przerwie przegrywajac z Lopezem w zacietych 3 setach. Tipsarevic pokonal w 2 setach Baghdatisa i spotka sie z Querreyem a Andrew rowniez w 2 setach lepszy od Falli.
Ojciec Chrzestny
Starace, Ferrero, Almagro, Gasquet.
2 z 4 powyżej przedstawionych graczy dziś wzbogaci się o singlowy tytuł ATP250. Są to bardzo ciekawi gracze, bardzo mnie ucieszyły takie zestawy finałowe. W obi przypadkach stawiam chyba na Hiszpanów, chociaż ten finał w Gstaad wydaje się w tej chwili być bardzo trudny od przewidzenia.
W LA bez zaskoczeń: 1.Murray - 2.Querrey.
Zbanowany
Almagro beat Gasquet 7/5 6/1 in only 75 minutes.
Swietny mecz Hiszpana, jego 2 tytul w przeciagu 3 tygodni i 7 w karierze. Kapitalna dyspozycja serwisowa Nico (17 asow), oczywiscie nie byl by soba jakby po drodze nie wykorzystal az 13 BP (5/18 skutecznosc) ale ogolne wrazenie zostawil po sobie bardzo dobre.
Ojciec Chrzestny
Rusty, o której rozpoczynał się ten finał?
Brawa dla Almagro, mam nadzieję, że to dopiero początek Jego marszu ku tytułom. Trzymam kciuki za Bukareszt.
Zbanowany
Final zaczal sie o 11, czyli dokladnie wtedy kiedy konczyles swoje "Mini Preview" przed dzisiejszymi finalami
Ojciec Chrzestny
Lol, co to za godzina rozpoczęcia finału.
Trudno, może na LA się załapię.
Come on Andy !
Querrey def. Murray 57 76 63 !
Świetny mecz ! Dużo ciekawych akcji z obu stron, a strzały forhendowe Sama były jak z karabinu Zasłużona wygrana Kukurydzianego.
A Murray ? To co Rod ostatnio... Pasyw...
User
Obronił tytuł z ubiegłego roku Sam, jednak łatwo nie miał w 10 gemie drugiego seta Maryś miał mp, którego fatalnie spartoli psując z bh.
Ojciec Chrzestny
Jaaaa, znowu to samo. Po tym, jak Querrey banalnymi błędami oddał 1 seta (z *4-3 na 5-7) nie widziałem dla Niego z taką grą ratunku w tym meczu. Przeświadczony, że tu się jnic nie wydarzy poszedłem spać. A tu masz Ci los - znowu zwrot akcji w meczu. Querry wygrywa już po raz 4 (!) w tym sezonie. Mary nie wygrał turnieju od 8 miesięcy.
W pięknym kurorcie w Umagu kolejny tytuł Juana Carlosa Ferrero. Na "250" ciągle w formie.
Zbanowany
No Andrew niedlugo przegoni Nadala jezeli chodzi o "title drought". Po chwilowym odrodzeniu w Wimbledonie, powrocil on do swojej defensywnej taktyki i stad taki wynik. Chociaz mozna sie bylo tego spodziewac po przegranym 1/6 secie z Lopezem
Cieszy wygrana Juana Carlosa w Umagu, ten tenisowy "dziadek" pokazuje caly czas, ze mozna wygrywac w tym wieku po kilka turniejow w sezonie.
Come on Andy !
Wyniki Finałów:
Los Angeles:
Singles - Final
[2] S Querrey (USA) d [1] A Murray (GBR) 57 76(2) 63
Doubles - Final
[1] M Bryan (USA)/B Bryan (USA) d E Butorac (USA)/J Rojer (AHO) 67(6) 62 107
Gstaad:
Singles - Final
[2] N Almagro (ESP) d [7] R Gasquet (FRA) 75 61
Doubles - Final
J Brunstrom (SWE)/ J Nieminen (FIN) d [4] M Melo (BRA)/B Soares (BRA) 63 67(4) 119
Umag:
Singles - Final
[4] J Ferrero (ESP) d P Starace (ITA) 64 64
Doubles - Final
L Friedl (SVK)/F Polasek (CZE) d [2] F Cermak (CZE)/M Mertinak (SVK) 63 76(7)