mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Moim zdaniem sprawa wygląda tak:
1. Niemcy wygrywają z Danią i Norwegią
2. Macedonia wygrywa z Danią (ale tak, żeby mieć minimalnie dodatni bilans, np. +1) i remisuje z Serbią.
3. Polska wygrywa z Norwegią
Wtedy sytuacja wyglądałaby tak:
1. Niemcy 9 pkt.
2. Polska 6 pkt.
3. Macedonia 5 pkt.
4. Dania 4 pkt.
5. Serbia 4 pkt.
6. Norwegia 2 pkt.
I Polacy awansują. Macedonia może także przegrać z Serbią.
Last hit for Wimby
Niemcy przed chwilą przegrali z Norwegią
User
no to mi się wydaje, ze teraz wystarczy wygrać z Norwegią i mamy półfinał. Przy dzisiejszej wygranej Danii i wtorkowej Niemców ( z Dunczykami) to my wychodzimy chyba z 2 miejsca. ( chociaż nie wiem czy liczą się bezpośrednie spotkania czy bilans bramek, chociaż jest szansa ze ten tez bedziemy mieć lepszy od Duńczyków).
No ale rozjaśni się to po dzisiejszym meczu Macedonii i Danii.
Widzieliście co robił po meczu trener Niemiec? Myślałem, że mu przywali. Ahh jak ja nie cierpie Niemców...
Go Poland!
User
Dania wygrała dzisiaj z Macedonią 32:24. W tym momencie Dania jest pierwsza.
To oznacza że:
Musimy wygrać z Norwegią
Niemcy muszą przegrać z Danią
W ten sposób sytuacja będzie wyglądała tak:
1. Dania 8 pkt.
2. Polska 6 pkt.
3. Niemcy 5 pkt.
Niemcy mogą też zremisować, ale w takim przypadku potrzebna jest nasza gładka wygrana z Norwegią i ich niski remis. To daje lepszy bilans bramek.
Last hit for Wimby
Niemcy mogą też wygrać, mamy wygrany bezposredni mecz wygrany z Danią
Wszystko byle nie remis w tym meczu daje nam awans bez kalkulacji, tak mi się wydaje.
User
No i wygrana z Norwegią też jest potrzebna.
No a z nimi już tak łatwo nie będzie. Bardzo dużo zależy od postawy naszych zawodników, jak będą nastawieni itd. Norwegia to trudny rywal, ale Polska potrafi wygrać z każdym!
Zbanowany
Bardzo dobra gra w 2 ostatnich meczach niespodziewania dala szanse Polakom na awans. Praktycznie wszystko lezy zalezy od nas, wygrywamy w jutrzejszym meczu z Norwegia i przy innym wyniku niz remis w meczu Dania - Niemcy awansujemy do strefy medalowej. Nie jest to niewykonalne patrzac na 2 ostatnie mecze Polakow ale mimo wszystko nalezy sie jeszcze wstrzymac z radoscia majac na uwadze ze Polska to jednak bardzo nieprzewidywalny zespol, ktorego stac na wszystko zarowno porazke w kompromitujacym stylu jak i zwyciestwo z najlepszymi zespolami swiata.
Last hit for Wimby
Duńczycy ogrywają Niemców, wywalając ich z turnieju, przy okazji zapewniając sobie awans do 1/2.
Polacy wygrywają, również tam trafiamy.
Parafrazując znanego poetę rymu dokładnego, Rusty Hewitta, Polacy, jedziem z tym śledziem i idziemy dalej
Ojciec Chrzestny
Ale będą emocje, niemniej jesteśmy w trudnej sytuacji.
27-28 i 4 minuty do końca.
Come on Andy !
ale końcówka
Brawo POLSKA !!!!
Ojciec Chrzestny
Ale emocje !! To się po prostu w głowie nie mieści - cały mecz albo remis albo w plecy aż na sam koniec się udało. Nie wiem, kto taki scenariusz wymyślił
Brawo!
Czyli co ? Awansowalismy ?
Come on Andy !
Bizon napisał:
Czyli co ? Awansowalismy ?
Tak sie cieszyli ,wiec chyba to bylo na wage awansu
Last hit for Wimby
Dziekować Bogu że Norwegowie musieli też wygrać
Ja pierdziele, Siódmiak - masz order u Lecha Trzeba docenić co ten człowiek robi, bo robi w każdym meczu w obronie zaj*bistą czarną robotę, i dobrze że właśnie on jest tu bohaterem.
I co teraz ? Bedzie jakas faza pucharowa ? Kiedy mecze, w sumie chetnie bym ogladnal, ale nigdy nie wiem kiedy, co i jak. Piszcie tutaj przed meczami, co bym byl w temacie
Ojciec Chrzestny
Hehe Bizon ja też na piłkę ręczną od ostatnich Mś miałem wywalone - teraz znowu zacząłem dziś oglądać - ktoś coś mówił o jakimś półfinale
Last hit for Wimby
Pary 1/2
Dania - Francja
Chorwacja - Polska.
Kiedy gramy z Chorwacja i na jakim kanale transmisja ?