mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Dziêki za ten trzymaj±cy w napiêciu 5-godzinny thriller - dali¶my radê
(Rogera te¿ nie doceni³a¶ )
Ojciec Chrzestny
1/2 MTT AO: Australia za³amana, faworyci pó³fina³ów za burt± !
Hiszpan Barty i Serbka Ciocia Z³o zagraj± w niedzielê o tytu³ Mistrza MTT Australian Open 2009.
W 1 pó³finale Ciocia Z³o sensacyjnie wyrzuci³a z turnieju bitego faworyta - Rusty'ego Hewitta.
To wspania³e uczucie awansowaæ do fina³u Wielkiego Szlema, przy okazji ogrywaj±c ¶wiatow± 1. Gra³am dzi¶ bardzo dobrze tzw Big Points, pope³nia³am relatywnie ma³o b³êdów i uda³o mi siê zneutralizowaæ atuty Rustego, który podszed³ do meczu wyra¼nie spiêty. Je¿eli chodzi o mnie to nie czujê presji, nikt ode mnie nie oczekiwa³, ¿e zajdê tu a¿ tak daleko, postaram siê zagraæ swój najlepszy tenis i jestem podekscytowana na sam± my¶l o finale - zakoñczy³a 15 rakieta ¶wiata.
Jestem przybity tym co siê sta³o, to mój pierwszy pó³fina³ tutaj i nie sprosta³em wyzwaniu. Wierzê, ¿e ta pora¿ka du¿o mnie nauczy i pozwoli wygraæ ten turniej w kolejnych latach. Cioci ¿yczê powodzenia w finale - to fragment wypowiedzi ¶wiatowej "1".
W drugim meczu o epickiej, ponad 5-godzinnej walce Hiszpan Barty pokona³ Szwajcarkê Nulê, 6-4 w 5 secie.
To wspania³y moment w mojej karierze. Dla takich chwil uprawia siê ten zawód. Bez wzglêdu na wynik meczu niedzielnego w poniedzia³ek bêdê móg³ wstaæ z ³ó¿ka i stwierdziæ : to by³y znakomite 2 tygodnie. - powiedzia³ dziennikarzom przeszczê¶liwy Barty.
Zagra³am dzi¶ naprawdê dobrze, niewiele zabrak³o, Barty gra³ znakomicie przy wa¿nych pi³kach i to go zawiod³o tak daleko. ¯yczê mu powodzenia w niedzielê, a ja na pewno tu wrócê. Czy specjalnie bêdê celebrowaæ to, ¿e znów jestem 1 rakiet± Szwajcarii? Nie, ranking to dla mnie sprawa drugorzêdna. W naszym kraju jest wielu wspania³ych graczy, ka¿dego z nich staæ na wielkie wyniki - powiedzia³a Mistrzyni olimpijska, który ju¿ 2 raz przegra³a pó³fina³ WS. Wcze¶niej nie sprosta³a COA w 1/2 Wimbledonu.
Zapowied¼ fina³u niebawem
User
Nadal 6/7 7/6 7/5 6/4
Vamos!
Last hit for Wimby
Gratulacje Ciociu
edit
chocia¿ nie, mo¿na daæ jeszcze lepszy wynik xDDDDDDD
Ostatnio edytowany przez COA (31-01-2009 17:02:13)
User
dziêki xDDD
A¶, mi siê wydaje, ¿e tytu³ jest w moim zasiêgu
User
Federer 6/4 6/7 7/6 6/3
User
Barty mój pogromco masz to wygraæ rozumiesz ?
Ojciec Chrzestny
BARTY VS CIOCIA Z£O [15]
1/2 Nula Rusty Hewitt
(6-7 6-4 7-6 6-7 6-4) (6-2 7-5 7-5)
1/4 Lena Asiek
(6-4 7-6 7-6) (6-4 6-7 6-7 6-2 7-5)
2r. Misiek DUN I LOVE
(3-6 5-7 6-1 6-1 6-4) (5-7 6-3 3-6 6-4 6-4)
1r. Blue B@der
(6-2 6-7 2-6 6-3 6-1) (6-4 7-6 6-1)
STATYSTYKA HEAD-TO-HEAD
Barty i Ciocia Z³o zagraj± ze sob± po raz pierwszy.
User
Vamos Ciocia!!!
User
Hajde Ciocia! Pierwszy tytu³ dla Serbii?
Last hit for Wimby
Gratulacje Ciociu
Ojciec Chrzestny
FINA£ - WYNIK :
Ciocia Z³o [15] def. Barty 7-5 3-6 7-6 3-6 6-2
------------------------------------------------------------------------------------
MISTRZYNI
Ciocia Z³o [15]
Gratulacje
To 1 wielkoszlemowy tytu³ dla Serbii
User
dziêki Barty za mecz i gratuluje fina³u
User
No, ja przede wszystkim gratulujê Ci zwyciêstwa i fantastycznej walki.
A¿ siê pop³aka³em na koniec...