mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
W tym miejscu możecie wyrażać swoje opinie na temat ukazujących się w Polsce magazynów o tenisie:
1. Tenisklub
2. Tenis
Ja osobiście wolę "Tenisklub" dlatego, że są ciekawe i rzeczowe artykuły o tenisie na świecie, są tez przydatne porady dla grających, a także fajne zdjęcia. :oczami:
Choć trochę się dziwię, że jest tak dużo tekstów o polskim tenisie, który prawdę mówiąc jest trochę nudny. <_<
Ja najbardziej lubię działy "Dyskretny urok tenisa" i "Galeria Sław".
"Tenis" też kupuję.
Chyba jego najmocniejszymi stronami są artykuły o życiu prywatnym tenisistów, encyklopedia Z. Dutkowskiego i wywiady.
Przypuszczam, że dla wielu lekko plotkarski styl pisma może być wadą, ale mnie to jakoś szczególnie nie przeszkadza.
Zdecydowanymi minusami są cena i objętośc. :kwasny:
Tenis choć ma o 30 stron mniej i gorszą okładkę jest droższy niż "Tenisklub".
Tym niemniej sądzę, że te magazyny całkiem nieźle się uzupełniają
Na rynku jest obecnie także magazyn "Tenis Gem Set Mecz"
User
"Tenis" droższy od "Tenisklub"? No coś Ty. Cena "Tenisa" to 4,90 zł. a "Tenisklub" 9,99. Do tego do Tenisa dorzucają jeszcze płytkę CD ze szkółką gry Mike'a Pratta. Objętościowo to jest też różnica zaledwie 18 stron na korzyść Tenisklubu. Kiedyś "Tenis" był droższy, bo kosztował 8 złotych, ale już od kilku miesięcy cena wynosi 4.90 + CD, więc pod tym względem wypada zdecydowanie lepiej od Tenisklubu.
Ale co do zawartości obu czasopism to w pełni się z Tobą zgadzam.
User
Oczywiście masz rację. Trochę się zapędziłem.
Administrator
Ja jakiś miesiąc temu kupiłem TK i GSM, bardziej przekonał mnie TK, poza tym GSM i tak zwija interes po wydaniu majowym. U mnie w domu nie mogę dostać żadnego magazynu tenisowego, więc możliwe, że zdecyduje się na prenumeratę.
Administrator
Odnośnie dziennikarzy tenisowych:
Dziennikarze-tenisiści rywalizowali w halowych MP
Anna Majewska (Auto-Technika Motoryzacyjna), Tomasz Barański (magazyn Tenis), Zbigniew Iciaszek (Radio Konin), Krzysztof Kentla (Tenis) i Aleksy Kosman (Wiadomości Świętokrzyskie - emeryt) - to zdobywcy tytułów halowych mistrzów Polski dziennikarzy w tenisie.
W 32. mistrzostwach, rozegranych w ostatni weekend w klubie "Tuan" w Piasecznie, rywalizowało blisko 70 przedstawicieli mediów.
Barański wyjechał z Piaseczna z dwoma złotymi medalami, oprócz singla, triumfował również w deblu, w parze z Grzegorzem Czelejem, wydawcą "Tenisa" i przy okazji senatorem PiS.
W mikście zgodnie współpracowali na korcie reprezentanci dwóch konkurencyjnych stacji
telewizyjnych: Katarzyna Błaszczyk z TVN i Jacek Jońca z TVP. W rezultacie okazali się najlepsi spośród 16 par.
Turnieje pocieszenia wygrali: Małgorzata Barucka (Polskie Radio) i Tadeusz Burski (Radio Eska).
Wyniki gier finałowych:
kobiety:
Majewska - Marzena Rowicka (magazyn Trendy) 6:3, 6:4
mężczyźni open:
Barański - Grzegorz Święcicki (portal Sportall) 6:0, 4:6, super tie-break 10:6
mężczyźni 45-54 lata:
Iciaszek - Jerzy Pawłowski (Studio Fotograficzne 93) 4:6, 6:3, 10:7
mężczyźni 55-64 lata:
Kentla - Janusz Wiśnioch (portal Reymont) 6:0, 6:3
mężczyźni ponad 65 lat:
Kosman - Marian Lewandowski (Kariera) 6:3 (seniorzy grali w grupie po 1 secie)
gra podwójna mężczyzn:
Barański i Czelej - Marcin Kwiatkowski (Radio Eska) i Tomasz Plata (TVN) 6:4, 6:4
gra mieszana:
Błaszyk i Jońca - Magdalena i Piotr Iwińscy (TVP Puls) 9:3
Buntownik z wyboru
Miesięcznik Tenis dostępny online:
http://www.mtenis.pl/