mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Czy finał Acapulco będzie transmitowany na Sportklubie?
Administrator
DUN I LOVE napisał:
Tak.
User
DUN I LOVE napisał:
Tak.
Wracając jeszcze do półfinałowego meczu Dolgopolova z Ferrerem muszę zgodzić się z tym co Dun napisał wcześniej. Najlepsi specjaliści od gry na clayu to jeszcze trochę za wysoka półka dla Ukraińca. Jednak cały wyjazd do Ameryki płd. można zaliczyć jako udany. Pierwszy finał w karierze i półfinał w "500" mogą cieszyć . Teraz liczę na dobre występy w Mastersach, a potem na pierwszy tytuł podczas sezonu ceglanego.
Moderator
Przegrana z Djoko to najmniejszy problem Feda; styl i poziom jego dzisiejszej gry po prostu odbierał chęć do życia. Pozostaje mieć złudną nadzieję, że na Wimblu będzie lepiej.
User
Nie liczysz na Federera podczas gry na cegle? Może Madryt, czy coś w tym stylu?
Moderator
Przy obecnym zerowym poziomie gry z baseline ciężko spodziewać się rewelacji na wykopkach, ALE biorąc pod uwagę łatwość z jaką od sierpnia odprawia przeciętniaków, wystarczy że nie trafi na żadnego z czołowych graczy w dobrej formie, a spokojnie może dorzucić coś do skarbczyka. Pytanie tylko co z tego. Jeśli się ciągle myśli o WS, a Roger tylko po to przecież jeszcze gra, to nie można opierać się jedynie na nadziei że rywale się podłożą.
Wiem, że dramatyzuję i marudzę jak Masta w szczytowej formie, ale po tym co widziałem wczoraj w drugim secie i dziś w całym meczu, jakoś rozbity jestem. Naprawdę dla mnie wynik nie jest najważniejszy, po prostu kiedy taki geniusz nie potrafi celnie przebić trzech piłek z rzędu przez środek i to w kilku(nastu) kolejnych wymianach, to mi serce krwawi.
Administrator
A w Delray Beach, Nishikori z Tipsareviciem rozpoczęli swój mecz półfinałowy. Po 3 gemach, bez przełamań.
User
Janko 6/4, 6/4
Tipsarevic, w co trudno uwierzyć po raz trzeci w karierze stanie przed szansą zdobycia pierwszego skalpa w karierze. Dla Serba, który już dobrych parę lat dzierży miejsce w czołówce tytuł jest psim obowiązkiem
Almagro zadziwia ale tak naprawdę to dziś prawdziwa próba siły. W tej całej serii zwycięstw nie było jeszcze gracza wyżej notowanego od niego.
User
Del Potro w finale, po ponad roku przerwy - 6:1, 7:5 wygrał z Fishem, który zagrał tragiczny mecz. Tylko 2 asy przy swoich możliwościach serwisowych to zdecydowanie za mało.
W Acapulco Almagro poniósł w końcu porażkę. Ferrer wygrał pojedynek w trzech setach. Zdziwiła mnie statystyka przegranych finałów Almagra - ma na koncie 3 przegrane finały... i o dziwo wszystkie z Ferrerem.
Buntownik z wyboru
Okazuje się, że finał AO wcale nie był takim złym widowiskiem . Chyba już lepiej, żeby Federer skreczował w połowie drugiego seta, niż wyrzucał każdą piłkę w aut. Właśnie takie mecze Szwajacara uświadamiają mi, dlaczego nie uważam go za najlepszego gracza w historii. Owszem przegrywać można, lecz nie w taki sposób. Chyba najlepiej już nic nie pisać o tym meczu i wymazać go z pamięci.
Pusher
metjuAR napisał:
Del Potro w finale, po ponad roku przerwy - 6:1, 7:5 wygrał z Fishem, który zagrał tragiczny mecz. Tylko 2 asy przy swoich możliwościach serwisowych to zdecydowanie za mało.
Oglądałeś czy na podstawie liczby asów tak twierdzisz?
DelPo ma bay'a (aka Janko "mental giant" Tipsarevic) w finale.
Administrator
Uwaga: Zostały uwzględnione różnice czasu!
Delray Beach - plan gier na niedzielę
Kort centralny, start o godz. 19:00
S Lipsky (USA) / R Ram (USA) vs C Kas (GER) / A Peya (AUT)
Nie przed godz. 21:00
[6] J Tipsarevic (SRB) vs J Del Potro (ARG)
Wyniki wszystkich spotkań turniejowych dostępne są na 1 stronie.
User
Samurray napisał:
Oglądałeś czy na podstawie liczby asów tak twierdzisz?
Oglądałem . Pofatygowałem się na tą 2.30 żeby zobaczyć Fysza w akcji, licząc na świetny mecz. Odniosłem wrażenie podczas pojedynku, że Mardy jakoś nienajlepiej się czuł. A na podstawie stat nie wypowiadam się .
Del Potro def. Fish 6:1, 7:5. Evans pozdrawiam
Wraca nam do formy Juan Martin, ciekawe co pokaże w IW i Miami. Jak DelPo dalej będzie wygrywał to podejrzewam że już na RG będzie rozstawiony. Szykuje się dzisiaj pierwszy tytuł Argentyńczyka od US Open 2009.
Ferru imponuje w tym sezonie, wygrywa drugi turniej w tym roku, ponadto 1/2 Szlema.
Ojciec Chrzestny
Zacieram ręce na finał DB. Obu graczy lubię, dla Janko będzie to spełnienie marzeń (pierwszy tytuł w karierze), z del Potro sprawa jest oczywista. Pierwszy tytuł w tak długiej przerwie to może być gigantyczny zastrzyk pewności siebie i większej wiary w powrót do czołówki. Tipsar gra o miejsce w Top-50, del Potro o powrót do Top-100. Ewentualny sukces Mistrza US Open dałby mu awans na 89 pozycję w rankingu Entry.
Zwycięstwo nad Fishem to pierwszy sukces Juana Martina odniesiony nad graczem z Top-20 od półfinału WTF09, kiedy to pokonał on Robina Soderlinga.
Pusher
Oby DelPotro wygrał, bo mi ubędzie obiekt drwin.
edit:
Wnioskując po strojach, obaj widzą się za kierownicą samochodu będącego nagrodą dla zwycięzcy.
Ostatnio edytowany przez Samurray (27-02-2011 20:20:00)
Administrator
Janko przełamuje po nieudanym bh Juana. Portek chce chyba pójść w ślady Federera i zagiąć nas swoją niecelnością przy bp. Set dla Serba na wyciągnięcie ręki.
Pusher
DelPo ogarnie tytuł w 3. setach po obronie 8 MP.