mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Administrator
No i mamy 3 seta. Wiêksze szanse na wygran± ma Szkot, wstyd by³oby nie pokonaæ tak graj±cego rywala.
Ojciec Chrzestny
Kasia Nowak mówi co¶ o fantastycznej grze Nadala, którego de facto od ostatnich 3 gemów nie ma w ogóle na korcie.
Mimo wszystko trudno mi sobie wyobraziæ Murraya ogrywaj±cego Nadala na cegle.
User
Jak pani Kasia widzi na korcie Andy MAYERA (trzy razy podczas transmisji to powiedzia³a), to trudno, ¿eby nie widzia³a wspaniale graj±cego Nadala.
Ojciec Chrzestny
Barty napisał:
Jak pani Kasia widzi na korcie Andy MAYERA (trzy razy podczas transmisji to powiedzia³a), to trudno, ¿eby nie widzia³a wspaniale graj±cego Nadala.
Nie wiedzia³em, ¿e Murray narzeka na ból w prawym ³okciu. Tym wiêksze brawa za opór jaki stawia. Zaraz Panowie zamkn±³ 3 godzinê gry.
Administrator
I niech mi kto¶ teraz powie, ¿e Djoko mo¿e nie przegraæ przez ca³y rok ani jednego spotkania.
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
I niech mi kto¶ teraz powie, ¿e Djoko mo¿e nie przegraæ przez ca³y rok ani jednego spotkania.
Chyba nie ma opcji, o ile zagra wszêdzie tam, gdzie planuje. Do koñca Wimbledonu zaliczy co najmniej 2 wtopy.
Nadal 3-0 w 3. Jak jutro Ferrer siê nie przestraszy to jest szansa na ciekawy fina³.
User
Dawid, chyba nie ogl±dasz, od pocz±tku, panowie zaczêli z pó³godzinnym opó¼nieniem, bo Murray chcia³ sobie d³u¿sz± rozgrzewkê ³okcia zrobiæ. Podobno rano obudzi³ siê w ³ó¿ku i go bola³ ³okieæ, ale poszed³ na trening, i przy jednym serwisie go bardzo zabola³o, wiêc zszed³ z kortu, dali mu 2 zastrzyki i poszed³ dalej trenowaæ.
Zatem Murray dzisiejsz± gr± odpokutowuje swoje mecze z IW i Miami.
Ojciec Chrzestny
Barty napisał:
Dawid, chyba nie ogl±dasz, od pocz±tku
W³±czy³em na 2 seta, a polski komentarz mam od stanu 5-2 dla Szkota. Dziêki za odp.
User
No, no... Murray postawi³ wysoko poprzeczkê, szczególnie drugi set zagra³ na dobrym levelu. Czy¿by Ry¿y siê nam przebudzi³, i to na cegle? Dziwna sprawa, wyobra¿a³em sobie ¿e na trawie przypomni sobie jak siê gra.
Ostatnio edytowany przez metjuAR (16-04-2011 16:38:11)
Ojciec Chrzestny
Bardzo niewygodny rywal ten Murray. Jak sobie pouk³ada pewne sprawy w g³owie to jest w stanie podnie¶æ ka¿d± rêkawicê, przynajmniej nie w szlemach. Nadal dzi¶ bez b³ysku, ale jutro mo¿e wyj¶æ na kort zupe³nie inne wydanie Rafy.
Nie zgodzê siê, ¿e Ferru gra nudny, antyofensywny tenis. Regularno¶æ tego cz³owieka jest zabójcza, a i potrafi przebijaæ na drug± stronê w nieskoñczono¶æ, do tego uderzaj±c pi³ki bardzo agresywnie z obu stron. Jestem przekonany, ¿e gdyby na dzisiejszego Nadal wyszed³ David z ostatnich miesiêcy to Król ceg³y znalaz³by siê w wiêkszych opa³ach. Mam nadziejê, ¿e zobaczymy jutro dobry mecz, bo po meczu Nadal - Murray narobi³em sobie apetytu na ceglany tenis - przyznajê!
Aha, Rafael Nadal mo¿e jutro zostaæ pierwszym tenisist± w Erze Open, który wygra turniej tenisowy 7 razy z rzêdu. Do tej pory dzier¿y rekord 6 kolejnych tytu³ów w tym samym miejscu z Guillermo Vilasem.
To nie by³ dobry mecz Rafy. Od kilku turniejów, mo¿na obserwowaæ spore spadki energii i koncentracji po wygraniu pierwszego seta. Dzisiaj nie by³o lepiej. Hiszpan nie jest w najwy¿szej formie, masa niewymuszonych b³êdów, brak pewno¶ci uderzeñ i k³opoty z koncentracj±. Jutro bêdzie trudno, bo Dawid wydaje siê byæ w bardzo dobrej dyspozycji. Szanse 50/50. Vamossss ch³opcy.!!!
Ojciec Chrzestny
Statystyka meczu Nadal - Murray:
Nadal zagra³ katastrofalnie 2 seta, gdzie jego ratio W-UE wynios³o 3-18.
Ogólnie staty bez rewelacji Ratio W - UE razi po oczach.
Zbanowany
Mi siê lepiej podoba³a gra Marysia, ogólnie ciekawy mecz.
Administrator
Plan gier na niedzielê
Kort centralny, start o godz. 14:15
[1] R Nadal (ESP) vs [4] D Ferrer (ESP)
[1] B Bryan (USA) / M Bryan (USA) vs J Chela (ARG) / B Soares (BRA)
Dotychczasowe wyniki mo¿na znale¼æ na 1 stronie w±tku.
Buntownik z wyboru
PSE nie poka¿e na ¿ywo relacji z fina³u (w programie nast±pi³y zmiany ). Kibice w zamian bêd± delektowaæ siê zmaganiami siatkarek . Fina³ live bêdzie dostêpny dla wybranych (czytaj posiadaczy PS HD). I tak jest lepiej ni¿ podczas ubieg³orocznego fina³u turnieju w Bercy, gdzie nawet na PS HD nie by³o transmisji (zdaje siê lecia³a powtórka boksu) .
User
Fina³ poka¿± o 21 00. Bêdzie to retransmisja.
Ojciec Chrzestny
H2H : Rafael Nadal prowadzi 11-4
Clay: 8-1
Hard: 3-3
Jako pierwszy serwuje starszy z Hiszpanów.
Vamos Ferru!
Administrator
Dopiero siê w³±czy³em.
Oni grali bez ¿adnych przeszkód 9 gemów przez 70 min.?