mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Administrator
No i mamy 3 seta. Większe szanse na wygraną ma Szkot, wstyd byłoby nie pokonać tak grającego rywala.
Ojciec Chrzestny
Kasia Nowak mówi coś o fantastycznej grze Nadala, którego de facto od ostatnich 3 gemów nie ma w ogóle na korcie.
Mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazić Murraya ogrywającego Nadala na cegle.
User
Jak pani Kasia widzi na korcie Andy MAYERA (trzy razy podczas transmisji to powiedziała), to trudno, żeby nie widziała wspaniale grającego Nadala.
Ojciec Chrzestny
Barty napisał:
Jak pani Kasia widzi na korcie Andy MAYERA (trzy razy podczas transmisji to powiedziała), to trudno, żeby nie widziała wspaniale grającego Nadala.
Nie wiedziałem, że Murray narzeka na ból w prawym łokciu. Tym większe brawa za opór jaki stawia. Zaraz Panowie zamknął 3 godzinę gry.
Administrator
I niech mi ktoś teraz powie, że Djoko może nie przegrać przez cały rok ani jednego spotkania.
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
I niech mi ktoś teraz powie, że Djoko może nie przegrać przez cały rok ani jednego spotkania.
Chyba nie ma opcji, o ile zagra wszędzie tam, gdzie planuje. Do końca Wimbledonu zaliczy co najmniej 2 wtopy.
Nadal 3-0 w 3. Jak jutro Ferrer się nie przestraszy to jest szansa na ciekawy finał.
User
Dawid, chyba nie oglądasz, od początku, panowie zaczęli z półgodzinnym opóźnieniem, bo Murray chciał sobie dłuższą rozgrzewkę łokcia zrobić. Podobno rano obudził się w łóżku i go bolał łokieć, ale poszedł na trening, i przy jednym serwisie go bardzo zabolało, więc zszedł z kortu, dali mu 2 zastrzyki i poszedł dalej trenować.
Zatem Murray dzisiejszą grą odpokutowuje swoje mecze z IW i Miami.
Ojciec Chrzestny
Barty napisał:
Dawid, chyba nie oglądasz, od początku
Włączyłem na 2 seta, a polski komentarz mam od stanu 5-2 dla Szkota. Dzięki za odp.
User
No, no... Murray postawił wysoko poprzeczkę, szczególnie drugi set zagrał na dobrym levelu. Czyżby Ryży się nam przebudził, i to na cegle? Dziwna sprawa, wyobrażałem sobie że na trawie przypomni sobie jak się gra.
Ostatnio edytowany przez metjuAR (16-04-2011 16:38:11)
Ojciec Chrzestny
Bardzo niewygodny rywal ten Murray. Jak sobie poukłada pewne sprawy w głowie to jest w stanie podnieść każdą rękawicę, przynajmniej nie w szlemach. Nadal dziś bez błysku, ale jutro może wyjść na kort zupełnie inne wydanie Rafy.
Nie zgodzę się, że Ferru gra nudny, antyofensywny tenis. Regularność tego człowieka jest zabójcza, a i potrafi przebijać na drugą stronę w nieskończoność, do tego uderzając piłki bardzo agresywnie z obu stron. Jestem przekonany, że gdyby na dzisiejszego Nadal wyszedł David z ostatnich miesięcy to Król cegły znalazłby się w większych opałach. Mam nadzieję, że zobaczymy jutro dobry mecz, bo po meczu Nadal - Murray narobiłem sobie apetytu na ceglany tenis - przyznaję!
Aha, Rafael Nadal może jutro zostać pierwszym tenisistą w Erze Open, który wygra turniej tenisowy 7 razy z rzędu. Do tej pory dzierży rekord 6 kolejnych tytułów w tym samym miejscu z Guillermo Vilasem.
To nie był dobry mecz Rafy. Od kilku turniejów, można obserwować spore spadki energii i koncentracji po wygraniu pierwszego seta. Dzisiaj nie było lepiej. Hiszpan nie jest w najwyższej formie, masa niewymuszonych błędów, brak pewności uderzeń i kłopoty z koncentracją. Jutro będzie trudno, bo Dawid wydaje się być w bardzo dobrej dyspozycji. Szanse 50/50. Vamossss chłopcy.!!!
Ojciec Chrzestny
Statystyka meczu Nadal - Murray:
Nadal zagrał katastrofalnie 2 seta, gdzie jego ratio W-UE wyniosło 3-18.
Ogólnie staty bez rewelacji Ratio W - UE razi po oczach.
Zbanowany
Mi się lepiej podobała gra Marysia, ogólnie ciekawy mecz.
Administrator
Plan gier na niedzielę
Kort centralny, start o godz. 14:15
[1] R Nadal (ESP) vs [4] D Ferrer (ESP)
[1] B Bryan (USA) / M Bryan (USA) vs J Chela (ARG) / B Soares (BRA)
Dotychczasowe wyniki można znaleźć na 1 stronie wątku.
Buntownik z wyboru
PSE nie pokaże na żywo relacji z finału (w programie nastąpiły zmiany ). Kibice w zamian będą delektować się zmaganiami siatkarek . Finał live będzie dostępny dla wybranych (czytaj posiadaczy PS HD). I tak jest lepiej niż podczas ubiegłorocznego finału turnieju w Bercy, gdzie nawet na PS HD nie było transmisji (zdaje się leciała powtórka boksu) .
User
Finał pokażą o 21 00. Będzie to retransmisja.
Ojciec Chrzestny
H2H : Rafael Nadal prowadzi 11-4
Clay: 8-1
Hard: 3-3
Jako pierwszy serwuje starszy z Hiszpanów.
Vamos Ferru!
Administrator
Dopiero się włączyłem.
Oni grali bez żadnych przeszkód 9 gemów przez 70 min.?