mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Orientuje sie z was ktos czy na Cyfrze + jest ten kanal Abu Dhabi Sports ? Jak tak to jaki numer kanalu ?
User
Bizon nie ma ¿al serce ¶ciska..
User
Andy's started 2009 in great shape, taking James Blake to pieces 6-2 6-2 to reach the semi-finals of the Capitala Tennis Championships in Abu Dhabi.
Andy admitted afterwards that he'd played much better than he expected to, and will now face Roger Federer in their Friday semi-final.
No to dobrze, ¿e zrobi³ sobie tak± niespodziankê Gorzej jakby my¶la³, ¿e jest w wielkiej formie a wylecia³ z ZEA po pierwszym meczu Mecz z Federerem zapowiada siê ciekawie ale trzeba pamiêtaæ, ¿e to pokazówka i mo¿e siê okazaæ, ¿e wielkiego tenisa obaj panowie nie poka¿±
Ale nie wa¿ne jak - wa¿ne ¿eby Andy wygra³
User
Jakby kto¶ nie móg³ znale¼æ, to na http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale s± linki. Mi pierwszy dzia³a z tej s³owackiej telewizji ;]
Ja ogl±dam tu http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
User
Mecz nie pora¿a, w strasznie sennym tempie, mo¿e panowie siê rozkrêc± (w Doha;])
Ojciec Chrzestny
Zgadzam siê z tym co napisa³ Barty - klasyczny przyk³ad pokazówki - obaj d±¿± do skracania wymian, Roger sporo atakuje, czêsto bezmy¶lnie, wynik zdaje siê byæ spraw± drugorzêdn±.
Federer 6-4 w 1 secie.
Roger raczej traktuje to jako trening, bo znowu ci±gle biega do tej g³upiej siatki, i mo¿e na pocz±tku mu to wychodzi³o, by³ okres ¿e mia³ 5 na 1 na plus, a teraz nawet nie chcê wiedzieæ ile jest na minusie.
3/0 póki co dla Maryja w drugim.
Ojciec Chrzestny
Kilka z tych przegranych ataków by³o poprzedzonych naprawdê dobrym uderzeniem przygotowuj±cym, ale Andy znakomicie wygarnia³ pi³ki w defensywie. Niektóre miniêcia naprawdê wzbudzi³y mój wielki podziw.
Roger 6-4 1-4*
No i set 6/2. Pod koniec by³a jeszcze ¶liczna akcja, a tak to set g³upich b³êdów. Niech sobie æwiczy te swoje volley'e ale niech robi to od czasu do czasu a nie ci±gle. Serwis te¿ s³abo funkcjonuje, ma³o asów, 2 podwójne, a¿ sam na siebie krzykn±³ wtedy. Come on Roger !
User
Moim zdaniem dobrze, ¿e Roger konsekwentnie chodzi do tej siatki. Po to jest taki w³a¶nie turniej, i tacy przeciwnicy, ¿eby je¿eli co¶ siê trenuje, to do koñca.
I, jak widaæ, wcale nie jest tak ¼le z t± siatk±, nie da siê ca³y czas tak dobrze mijaæ.
w 3 secie Federer od 1-4 do 5-4.
No mecz nie jest na najwy¿szym poziome... widowiska du¿ego nie robi±... Kilka fajnych akcji, ale przyznam siê sam bym postawi³ na Mareja, bo koncówka sezonu Federera by³a badziewna...
Marej nie umie wykorzystaæ przewagi... jest teraz 3 set, ostatni, by³o 4:1 dla Mareja, teraz 4:5 dla Fediego... Zal... Ale widac Federer przy siatce baardzo s³abo jak na razie gra...
Ej wy te¿ przed chwil± mieli¶cie te problemy co na pocz±tku równie¿ by³y z przesy³aniem obrazu z Abu Dhabi Sports?
Ojciec Chrzestny
1 set dla Roger (do¶æ zaciêty), 2 ³atwy dla Andy'ego, 3 zaciêty - to jest po prostu standardowy ju¿ scenariusz gier miêdzy tymi Panami. Oczywi¶cie to dobrze, ¿e Roger du¿o testuje i chodzi do siatki, bo chyba lepszej okazji ku temu w takim celu ju¿ nie bêdzie (no mo¿e Kooyong ).
Znalaz³em na stronie Capitalawtc, ¿e ta pokazówka rozgrywana jest na nawierzchni Plexipave. Czy to to samo co Plexicushion, czy jakie¶ inne pod³o¿e?
Wydaje mi siê, ¿e jest nieco wolniej ni¿ w Melbourne, zw³aszcza po tym co widzia³em ostatnio, ogl±daj±c skróty z ubieg³orocznego AO
User
DUN I LOVE napisał:
Czy to to samo co Plexicushion, czy jakie¶ inne pod³o¿e?
Plexicushion to jest unowocze¶niona wersja Plexipave Obie nawierzchnie robione s± przez tego samego producenta...
Trudno, obieca³am sobie ze po pokazówce nie ryczê, i staram siê dotrzymaæ s³owa.
W wywiadzie po meczu, Roger spytany czy lubi dzieci powiedzia³ ¿e tak, ¿e lubi z nimi grac, mieæ treningi i ogólnie, super. Nie wiem czy to by³o pytanie z podtekstem, ale Mira z roku na rok jest grubsza, i siê z Nulk± tylko zastanawia³ysmy czy to efekt gumy, czy mo¿e w koñcu bobas ? Zobaczymy.
Mecz by³ okej, ale tak mi siê wydaje ¿e grali na 30,40% ( pewnie obiektywna nie jestem, i w rzeczywisto¶ci grali na 60% xDD ) swoich mo¿liwo¶ci. Gdyby Roger gra³ swoje, i nie biega³ ci±gle do siatki i nie kombinowa³, pewnie by wygra³. Ale jak to Barty napisa³, po to pokazówki s±, wiêc dobrze ¿e przynajmniej próbowa³. ¯eby nie gra³ tak w Doha.
I nawet Rafa podgl±da³.
No nic, chcia³am jeszcze jutro go zobaczyæ, ale Maryj x3 - te¿ ¼le nie jest
Koñcówkja by³a ca³kiem ca³kiem i widaæ by³o tam prawdziw± rywalizacjê. Rzeczywi¶cie gdyby Roger nie podchodzi³ do siatki wygra³ by to z pewno¶ci±, i troszkê za du¿o kombinoowania, ale to pokazówka ;]
Teraz bêdê ogl±da³ Nadala z Davydenkiem... Liczê tu na ciut wiêcej emocji i ciekawych zagrañ... Ale i tak my¶lê, ¿e Nadal wygra
User
To tylko pokazówka a¶ Nie ma siê czym podniecaæ za bardzo Natomiast nie kryjê, ¿e cieszy mnie dobre wej¶cie Murraya w sezon i my¶lê, ¿e ten turniej da mu du¿o wiary w siebie na nastêpne imprezy