mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Czy s± tu jacy¶ Fani Koszykówki ?
Ostatnio siê tym sportem ¶rednio interesuje, ale ta dyscyplina by³a pierwsza, która zafascynowa³a mnie sportem. Od tego siê zaczê³o - SKS w SP, gra w reprezentacji szko³y w koszykówkê, notoryczne kolekcjonowanie na pó³kach czasopisma "Magic Basketball" Pamiêtam, jak siedzia³em do 5 rano, ¿eby obejrzeæ mecz ukochanych "Byków" - denerwowa³em siê wtedy strasznie. W zwi±zku z tym, ¿e ju¿ tak mam, ¿e kibicuje najlepszym ( ) to w i tym przypadku oryginalny nie by³em - moim wielkim idolem by³ Michael Jordan.
Zapraszam do wyra¿ania swoich opinii
Dokladnie tak samo jak u ciebie. Jakos na poczatku lat 90 wybuchl trwajacy kilka lat boom na NBA w Polsce. Czytalem tez, pamietne pismo Magic Basketball. Jordana nie lubilem bo denerwowal mnie zawsze, kiedy wystawial jêzor podczas rzutow. Pamietam ze bardzo nie lubilem Utah Jazz (Stockton i Malone doprowadzali mnie do szalu). Moim ulubionym zawodnikiem byl Charles Barkley, a zespolem z poczatku Phoenix, a po transferze Barkley'a Houston Rockets.
Obecnie czasem ogladne na Cyfrze + jakis mecz (w niedziele leca o przyzwoitej porze 19, albo 21 naszego czasu), ale za bardzo sie tym nie interesuje i nie wiem jacy sa teraz obecni gwiazdorzy, oprocz Lebrona Jamesa, Garnetta, O'Neala (btw. masz Dun pilke z KFC z jego odcisnieta ³ap± ? Za 19,90 przy zakupie duzej pizzy )
Ojciec Chrzestny
Bizon napisał:
(btw. masz Dun pilke z KFC z jego odcisnieta ³ap± ? Za 19,90 przy zakupie duzej pizzy )
Nie, bo w KFC jadam tylko Qurito
Ja dzi¶ poczyta³em na onecie trochê form o koszu i widzê, ¿e coraz popularniejsze jest og³aszanie Bryanta graczem wszechczasów przez neo-fanów LA Lakers. Btw Lakersi super id± teraz w NBA - tylko 1 pora¿ka w 13 meczach. Bêdê kibicowa³ ich rywalom, bo od czasów Byków co sezon modlê siê, aby nikt nie pobi³ rekordu 71-10 w sezonie zasadnicznym
Ooooo NBA jak to senior Gmoch kiedy¶ mówi³ "aj law dis gejm he he he" xDDDDDDDDDDD
Ja mia³am podobnie, jak w latach 90-tych tvn jako raczkuj±ca stacja, zakupi³a prawa do transmisji meczy koszykarskiej zza wielkie wody. Pamietam taki magazyn "NBA Action". Zarywa³am mnóstwo nocy ¿eby poogl±daæ mecze Byków, Lejkersów i równiez "D¿ezmenów z Utah" (ja nie wiem czy by³a lepiej rozumiej±ca sie para ni¿ Stockton i Karl). Pewnie jakby mnie ktos zapyta³ to prawdopodobnie nie mia³abym problemów z wymienieniem wielkiej ekipy Byków za czasów P. Jacksona z nim to na czele
Tak jak u Bizona obecnie nie bardzo wiem co sie dzieje, ale magia tamtego okresu, tamtych nazwisk i w koñcu tamtego dream teamu by³a niesamowita
Wsio sie zmenia tylko Shaq ci±gle trwa (nawet je¶li jest to ³apa na kubku z KFC)
Ostatnio edytowany przez Lena (27-11-2008 15:42:13)
Ojciec Chrzestny
Kurde dzi¶ w nocy LA Lakers wygrali z Dallas na ich terenie 114-107
LAL maj± 13-1, Boston 15-2 - muszê kibicowaæ rywalom tych dru¿yn
Moderator
Ja jestem fanem Bryanta i Lakers
DUN I LOVE napisał:
Kurde dzi¶ w nocy LA Lakers wygrali z Dallas na ich terenie 114-107
LAL maj± 13-1, Boston 15-2 - muszê kibicowaæ rywalom tych dru¿yn
W NBA tak bywa ze druzyny swietnie startuja, ale im dalej w sezon tym przytrafia sie wiecej dolkow formy, wypadkow przy pracy. I nie pomoga tutaj nawet najlepsze sterydy, ktore pozwalaja tym ludzia rozgrywac w sezonie nawet i po 100 meczow w sezonie, wliczajac w to meczace i dlugie podroze samolotem po calej Ameryce.
Pamietam przed laty ze "moje" Houston Rockets z Olajuwonem, Drexlerem i Barkleyem mialo bodajze bilans 21-2, a pozniej wtopili kilka meczow z rzedu.
Pobic rekord bykow sprzed lat bedzie im bardzo ciezko i daleka droga jeszcze przed nimi.
Moderator
Ale je¶li mnie pamiêæ nie myli, to tamten sk³ad Rockets, to by³ taki Dream Team weteranów. Wszyscy liderzy byli ju¿ mocno zaawansowani wiekowo, owszem pocz±tek mieli wyborny, ale potem zwyczajnie zabrak³o im zdrowia. Niemniej zgadzam siê, ¿e rekord Byków jest kosmiczny i bêdzie bardzo ciê¿ko go pobiæ, gdzieæ tak po 2/3 sezonu bedzie mo¿na mówiæ o realnych szansach.
Ojciec Chrzestny
LAL wtopili 3 mecze, ju¿ siê ich nie czepiam Teraz niepokoi Boston z bilansem 20-2
Przyznam szczerze, ¿e jestem w szoku, kiedy widzê jak nierówny podzia³ si³ w NBA nast±pi³.
Naprawdê niewiele (relatywnie) jest zespo³ów z bilansem gier w okolicach 50 %. Jedne zespo³y maj± ostro na plusie, inne sporo na minusie. Tak nierówno chyba dawno nie by³o.
Moderator
Ojciec Chrzestny
O MJ s³ysza³em przy okazji 1 rozwodu. Wszystko rozesz³o siê o Jego powrót na parkiet. Jak koñczy³ karierê to na konferencji prasowej by³a ca³a Jego rodzina. Gdy og³asza³ powrót do gry to lada dzieñ w S±dzie pojawi³ siê pozew rozwodowy.
A w NBA LAL trochê spasowali, niebezpieczny zrobi³ siê Boston Mia³ ju¿ bilans 27-2, ale ostatnie 2 kolejne pora¿ki sprawi³y, ¿e Celtowie maj± tyle samo pora¿ek co obecnie 2 w NBA team - Cleveland Cavaliers. Uff
Last hit for Wimby
Dzi¶ zdaje siê rozpoczyna siê All-Star Game, o 2.00 bodaj¿e siê zaczyna konkursem wsadów, transmisja na pewno bedzie na www.atdhe.net
Zbanowany
http://www.eurosport.pl/koszykowka/nba/ … tory.shtml
W pierwszym dniu All-Star Game druzyna zlozona z najlepszych drugoroczniakow pokonala debiutantow 122-116. MVP piatkowego meczu zostal wybrany swietnie spisujacy sie w sezonie zasadniczym Kevin Durant z Oklohama City, ktory rzucil 46 punktow. Ten gracz to na pewno przyszla wielka gwiazda NBA.
Ojciec Chrzestny
Mecz Gwiazd Kiedy¶ czeka³em na to jak na zbawienie
Wie mo¿e kto¶ jakie s± pierwsze "5" w tym roku ?
Last hit for Wimby
Zachód : Bryant, Stoudemire, Ming, Duncan, Paul
Wschód : James, Iverson, Garnett, Howard, Wade
Ojciec Chrzestny
http://sport.onet.pl/74421,1248722,1917 … omosc.html
Brawa dla Koby'ego, brawa dla Zachodu
Last hit for Wimby
I dla Shaqa, za o¶mieszenie Howarda i akcjê z moim zdaniem najlepszym PG ligi - Chrisem Paulem.
Last hit for Wimby
Ale Gortat dzi¶ w nocy Alley-Oopa trzasn±³ Poza tym double-double - 10 pkt, 11 zbiórek.
http://www.youtube.com/watch?v=VsSFVcN7AYI - 1.40
Ojciec Chrzestny
NBA: Jordan, Stockton i Robinson w Galerii S³aw
Michael Jordan, John Stockton i David Robinson wspólnie definiowali koszykówkê w latach 80. i 90., a w poniedzia³ek oficjalnie og³oszono, ¿e na jesieni ca³a trójka zostanie wprowadzona do Galerii S³aw - Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.
Wraz z nimi zaszczytu tego dost±pili trener Utah Jazz Jerry Sloan oraz trenerka Vivian Stringer.
Jordan jest uznawany za jednego z najwybitniejszych graczy w historii - zdoby³ sze¶æ tytu³ów mistrza NBA z Chicago Bulls oraz jeden NCAA z North Carolina. W ci±gu 15 lat gry uzyska³ 32 292 punkty - to trzeci najlepszy wynik w historii. Co wiêcej jego ¶rednia 30,12 pkt na mecz jest najwy¿sz±. A¿ piêæ razy nagrodzono go tytu³em MVP sezonu zasadniczego.
Trwa faza pucharowa Ligi Mistrzów. Wszystkie spotkania na ¿ywo obejrzysz tylko w Onet.pl. Teraz za jedyne 39,95! Wiadomo¶ci, wyniki, wizytówki dru¿yn, kadry oraz sylwetki zawodników znajdziesz w naszym specjalnym serwisie.
Kadry uczestników LM: Arsenal, Barcelona, Bayern, Chelsea, Liverpool, MU, Porto, Villarreal.
Sprawd¼ siê jako mened¿er i poprowad¼ dru¿ynê w LM.
"Nie jestem zbyt szczê¶liwy z powodu tego wyboru - oznacza to, ¿e moja kariera oficjalnie siê koñczy. Po cichu liczy³em, ¿e dost±piê tego zaszczytu za 20 lat, a mo¿e dopiero po ¶mierci" - powiedzia³ Jordan, który obecnie jest wspó³w³a¶cicielem zespo³u Charlotte Bobcats.
Doda³, ¿e gdy zobaczy³ Stocktona oraz Robinsona by³ od razu gotowy przebraæ siê i wbiec na parkiet.
"My¶lê, ¿e zawsze chcia³em by ludzie my¶leli - on w ka¿dej chwili mo¿e wróciæ do gry, wystarczy tylko, ¿e za³o¿y szorty. Wej¶cie do Galerii S³aw koñczy wszystko" - doda³.
Wielki wp³yw na wspó³czesn± koszykówkê wywar³ równie¿ John Stockton, który ca³± karierê gra³ w Utah Jazz. Dwukrotnie przegra³ rywalizacjê w finale ligi z Jordanem, ale w anna³ach zapisa³ siê jako jeden z najlepszych rozgrywaj±cych i obroñców NBA. Zakoñczy³ karierê jako rekordzista w liczbie asyst (15 806) oraz przechwytów (3 265) i w obu kategoriach jest niedo¶cigniony do dzi¶.
Z kolei Robinson zdoby³ dwa tytu³y mistrzowskie z San Antonio Spurs. W ci±gu 14 lat gry "Admira³" da³ siê poznaæ jako jeden z najlepszych ¶rodkowych ligi, a w 1995 roku otrzyma³ tytu³ MVP rozgrywek. Do NBA trafi³ prosto z Marynarki Wojennej USA.
Ca³a trójka zosta³a wybrana w 1996 roku do grona 50 najlepszych zawodników w historii. Razem byli te¿ graczami oryginalnego Dream Teamu i zdobyli z³ote medale igrzysk olimpijskich w Barcelonie w 1992 roku. Robinson oraz Stockton powtórzyli ten sukces cztery lata pó¼niej w Atlancie.
Sloan to by³y trener Stocktona w Jazz. Prowadzi ekipê z Salt Lake City od 1988 roku i czyni go to szkoleniowcem z najd³u¿szym sta¿em we wszystkich amerykañskich rozgrywkach zawodowych. W tym czasie wygra³ z Jazz ponad 1000 spotkañ, ale nigdy nie siêgn±³ po mistrzostwo kraju.
Z kolei Stringer jest trenerk± akademickiej koszykówki, która w ci±gu 38 lat pracy poprowadzi³a trzy ró¿ne zespo³y do mistrzostwa NCAA. Wygra³a w karierze 825 z 1105 spotkañ.
onet.pl
MJ!!!!
User
Dopiero teraz ?! Bylem przekonany ze portret fruwaj±cego juz dawno wisi w tej galeri kurcze to taki Denis Rodman poczeka sobie z jakies 20 lat na taki zaszczyt
Skoro juz jestem w tym w±tku to zakomunikuje wam ¿e jestem bardzo oddanym kibicem druzyny Portland Trail Blazers , team ten minionej nocy zapewnil sobie gre w play - off sam sie wiem czemu im kibicuje , pewnie dlatego ¿e tam kariere koñczy³ Scottie Pippen