mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Na trybunach transparent kibiców: "Têsknimy za Tob±, Roger"
A na kortach kolejny krecz. Sta¶ Wawrinka podda³ mecz z Radkiem Stepankiem. Tam chyba kluczowy by³ 2 set, gdzie Szwajcar poleg³ w TB.
Soderling z przodu w meczu z Tsong±. Niech tylko bania nie szwankuje, bo Francuz dzi¶ gra s³abo i absolutnie jest do ogrania Szwed ma 6-3 5-2 i chyba po sprawie. Jo od 10 minut nie robi nic, poza prostymi b³êdami. Ewidentnie jest zmêczony, jednak taka skuteczno¶æ, jak± osi±gn±³ w ci±gu ostatnich 2 tygodni musi siê odbiæ na kondycji fizycznej.
User
A co sie stalo Monfilsowi ?
Ojciec Chrzestny
michi3 napisał:
A co sie stalo Monfilsowi ?
Bardzo ¼le siê czu³. Nie biega³, beznadziejnie serwowa³. Sprawia³ wra¿enie jakby mia³ 40 stopni gor±czki.
Po 3 gemach 2 seta podszed³ do sêdziego i powiedzia³, ¿e nie da rady w takim stanie kontynuowaæ gry.
Ojciec Chrzestny
Jutro æwieræfina³y:
Nadal - Ljubiciæ
Lopez - Soderling
Stepanek - Davydenko
Simon - Djokoviæ
Ka¿dy z tych meczów ma wyra¼nego faworyta. My¶lê, ¿e nie bêdzie tutaj niespodzianek. Je¿eli bêdzie jaka¶ walka to mo¿e w meczach dolnej po³ówki, chocia¿ dobra forma serwisowa Lopeza mo¿e przynie¶æ jaki¶ TB.
Zbanowany
http://www.atpworldtour.com/posting/2009/5014/op.pdf
Plan gier na piatek.
User
Szkoda tych wszystkich kreczów, bo psuj± obraz turnieju ciekawe kto jutro og³osi SKRECZ (jak to mówi T.Tomaszewski ) typujê Nole bo on tak lubi
Niestety ka¿da z par QF jest przewidywalna, po cichu jednak liczê na jak±¶ niespodziankê, a najbardziej chcia³bym ¿eby odpad³ Dawidienko!!!
User
Zbyt zaawansowana faza turnieju i zbyt du¿o punktów do zgarniêcia na takie zabawy. Teraz ju¿ nie ma mowy o kreczach z byle b³ahostki jak to mia³o miejsce w pierwszych rundach
Last hit for Wimby
Hu¶tawka niesamowita w meczu Denki i Stepanka, mam nadziejê ¿e Kola ogarnie system i wygra mi ten 1/2 MTT
1/0* po tasiemcowym gemie dla Rosjanina w 3.
Ojciec Chrzestny
COA napisał:
mam nadziejê ¿e Kola ogarnie system i wygra mi ten 1/2 MTT
I ogarn±³. 61 46 61 - dziwny mecz, dziwny wynik.
No to Soda aut, pokonany w dwóch setach przez Lopeza. No ale dobry mecz Hiszpana, zw³aszcza w drugim secie którego kontolowa³ od pocz±tku do koñca. Soderling nie bardzo mia³ tu co¶ do powiedzenia, bo raz - nie bardzo mu entuzjazmu na gre starcza³o (zw³aszcza w drugiej partii), a dwa - Fela da³ dzi¶ popis skuteczno¶ci w swoim tenisie wogóle.
ps. chyba jako jedyna da³am Feliciano seta w mtt xDDDD dobra moja
Ojciec Chrzestny
Soda u¿ala³ siê przed meczem, ¿e nie lubi graæ z LaLo. wiedzia³ co mówi. Soda gra³ mu bez przerwy na Bh, Lopez odgrywa³ k±¶liwym slajsem 1 cm nad siatk±. Nie by³o z czego ³upn±æ i efekt by³ taki, ¿e Soda du¿o wyrzuca³ (prêdzej czy pó¼niej). Pocz±tek drugiego seta to by³ prawdziwy popis bezradno¶ci Szweda.
Lopez zagra³ m±drze, ale nie jako¶ specjalnie rewelacyjnie. By³ po prostu zbyt regularny dla Soderlinga w dniu dzisiejszym.
Kurde, lipa
User
Z tak± gr± do lopez mo¿e co nieco wêszyæ z Nadalem jak ten przejdzie Ljubicica.... h2h ma 1:4 z nadalem ale na hardzie jeszcze ze sob± nie grali. Jutro mo¿e byæ naprawdê fajny meczyk z udzia³em obu panów, ale warunek jest jeden- lopez musi trzymaæ swój serwis bo innaczej polegnie
Soderling minimum osi±gn±³ w szanghaju... nie powinien byæ na siebie z³y bo pó³fina³ z pekinu i æwieræfina³ mastersa w szanghaju daje trochê punktów je¶li my¶li o Londynie.
Teraz novak gra
Ostatnio edytowany przez metjuAR (16-10-2009 10:46:57)
Ojciec Chrzestny
metjuAR napisał:
Soderling minimum osi±gn±³ w szanghaju... nie powinien byæ na siebie z³y bo pó³fina³ z pekinu i æwieræfina³ mastersa w szanghaju daje trochê punktów je¶li my¶li o Londynie.
Przed wyjazdem do Azji pewnie bra³by to w ciemno, ale teraz chyba jest nie¼le wkurzony
Przed Robinem wytworzy³a siê wielka szansa na znakomity wynik. 1/4 mastersa i 41 rakieta globu w walce o 1/2. Pó¼niej ew. Nadal, który nie gra tak jak wczesn± wiosn±.
Od 1/4 ka¿dy wygrany mecz to 2x tyle pkt co pozosta³e dotychczasowe. Pod tym wzglêdem bardzo du¿o pkt Szwedowi uciek³o.
Last hit for Wimby
Ma³pa z Jugos³awii w najlepszym wydaniu, najpierw walenie siê w klatê, potem rozwalenie rakiety 4x o glebê.
Allez Gilles, nie mogê ju¿ patrzeæ na t± twarz.
2*-2 w 3cim.
Ojciec Chrzestny
Ten mecz przypomina mi grê w tenisa sto³owego dwóch gimnazjalistów
5 gemów w 3 secie i 5 prze³amañ
Ja pikole, Francuz gra momentami jak ostatnia pierdo³a we wsi ... i przewali tym samym
Ojciec Chrzestny
I przewali³. Djoko dzi¶ siê nie¼le spoci³, jutro z Denko siê zmorduj± totalnie, a w niedzielê Federa¶ci bêd± w z³ych humorach
Nie ma Rafy i Bossa na PSE