mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Na trybunach transparent kibiców: "Tęsknimy za Tobą, Roger"
A na kortach kolejny krecz. Staś Wawrinka poddał mecz z Radkiem Stepankiem. Tam chyba kluczowy był 2 set, gdzie Szwajcar poległ w TB.
Soderling z przodu w meczu z Tsongą. Niech tylko bania nie szwankuje, bo Francuz dziś gra słabo i absolutnie jest do ogrania Szwed ma 6-3 5-2 i chyba po sprawie. Jo od 10 minut nie robi nic, poza prostymi błędami. Ewidentnie jest zmęczony, jednak taka skuteczność, jaką osiągnął w ciągu ostatnich 2 tygodni musi się odbić na kondycji fizycznej.
User
A co sie stalo Monfilsowi ?
Ojciec Chrzestny
michi3 napisał:
A co sie stalo Monfilsowi ?
Bardzo źle się czuł. Nie biegał, beznadziejnie serwował. Sprawiał wrażenie jakby miał 40 stopni gorączki.
Po 3 gemach 2 seta podszedł do sędziego i powiedział, że nie da rady w takim stanie kontynuować gry.
Ojciec Chrzestny
Jutro ćwierćfinały:
Nadal - Ljubicić
Lopez - Soderling
Stepanek - Davydenko
Simon - Djoković
Każdy z tych meczów ma wyraźnego faworyta. Myślę, że nie będzie tutaj niespodzianek. Jeżeli będzie jakaś walka to może w meczach dolnej połówki, chociaż dobra forma serwisowa Lopeza może przynieść jakiś TB.
Zbanowany
http://www.atpworldtour.com/posting/2009/5014/op.pdf
Plan gier na piatek.
User
Szkoda tych wszystkich kreczów, bo psują obraz turnieju ciekawe kto jutro ogłosi SKRECZ (jak to mówi T.Tomaszewski ) typuję Nole bo on tak lubi
Niestety każda z par QF jest przewidywalna, po cichu jednak liczę na jakąś niespodziankę, a najbardziej chciałbym żeby odpadł Dawidienko!!!
User
Zbyt zaawansowana faza turnieju i zbyt dużo punktów do zgarnięcia na takie zabawy. Teraz już nie ma mowy o kreczach z byle błahostki jak to miało miejsce w pierwszych rundach
Last hit for Wimby
Huśtawka niesamowita w meczu Denki i Stepanka, mam nadzieję że Kola ogarnie system i wygra mi ten 1/2 MTT
1/0* po tasiemcowym gemie dla Rosjanina w 3.
Ojciec Chrzestny
COA napisał:
mam nadzieję że Kola ogarnie system i wygra mi ten 1/2 MTT
I ogarnął. 61 46 61 - dziwny mecz, dziwny wynik.
No to Soda aut, pokonany w dwóch setach przez Lopeza. No ale dobry mecz Hiszpana, zwłaszcza w drugim secie którego kontolował od początku do końca. Soderling nie bardzo miał tu coś do powiedzenia, bo raz - nie bardzo mu entuzjazmu na gre starczało (zwłaszcza w drugiej partii), a dwa - Fela dał dziś popis skuteczności w swoim tenisie wogóle.
ps. chyba jako jedyna dałam Feliciano seta w mtt xDDDD dobra moja
Ojciec Chrzestny
Soda użalał się przed meczem, że nie lubi grać z LaLo. wiedział co mówi. Soda grał mu bez przerwy na Bh, Lopez odgrywał kąśliwym slajsem 1 cm nad siatką. Nie było z czego łupnąć i efekt był taki, że Soda dużo wyrzucał (prędzej czy później). Początek drugiego seta to był prawdziwy popis bezradności Szweda.
Lopez zagrał mądrze, ale nie jakoś specjalnie rewelacyjnie. Był po prostu zbyt regularny dla Soderlinga w dniu dzisiejszym.
Kurde, lipa
User
Z taką grą do lopez może co nieco węszyć z Nadalem jak ten przejdzie Ljubicica.... h2h ma 1:4 z nadalem ale na hardzie jeszcze ze sobą nie grali. Jutro może być naprawdę fajny meczyk z udziałem obu panów, ale warunek jest jeden- lopez musi trzymać swój serwis bo innaczej polegnie
Soderling minimum osiągnął w szanghaju... nie powinien być na siebie zły bo półfinał z pekinu i ćwierćfinał mastersa w szanghaju daje trochę punktów jeśli myśli o Londynie.
Teraz novak gra
Ostatnio edytowany przez metjuAR (16-10-2009 10:46:57)
Ojciec Chrzestny
metjuAR napisał:
Soderling minimum osiągnął w szanghaju... nie powinien być na siebie zły bo półfinał z pekinu i ćwierćfinał mastersa w szanghaju daje trochę punktów jeśli myśli o Londynie.
Przed wyjazdem do Azji pewnie brałby to w ciemno, ale teraz chyba jest nieźle wkurzony
Przed Robinem wytworzyła się wielka szansa na znakomity wynik. 1/4 mastersa i 41 rakieta globu w walce o 1/2. Później ew. Nadal, który nie gra tak jak wczesną wiosną.
Od 1/4 każdy wygrany mecz to 2x tyle pkt co pozostałe dotychczasowe. Pod tym względem bardzo dużo pkt Szwedowi uciekło.
Last hit for Wimby
Małpa z Jugosławii w najlepszym wydaniu, najpierw walenie się w klatę, potem rozwalenie rakiety 4x o glebę.
Allez Gilles, nie mogę już patrzeć na tą twarz.
2*-2 w 3cim.
Ojciec Chrzestny
Ten mecz przypomina mi grę w tenisa stołowego dwóch gimnazjalistów
5 gemów w 3 secie i 5 przełamań
Ja pikole, Francuz gra momentami jak ostatnia pierdoła we wsi ... i przewali tym samym
Ojciec Chrzestny
I przewalił. Djoko dziś się nieźle spocił, jutro z Denko się zmordują totalnie, a w niedzielę Federaści będą w złych humorach
Nie ma Rafy i Bossa na PSE