mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
James wycofa³ siê z Wiednia Mo¿e ta d³uga przerwa dobrze mu zrobi ale maj±c na uwadze bardzo tward± walkê o grê w Szanghaju to jest to decyzja niepokoj±ca. Natomiast na stronie ATP widnieje informacja, ¿e nastêpnym przystankiem Djokovica bêdzie dopiero Madryt, ale nie ma ¿adnego potwierdzenia odpuszczenia przez Serba imprezy w stolicy Austrii.
Ojciec Chrzestny
Miejsce Jamesa zajmie Juan Carlos Ferrero, a Djokoviæ ci±gle wisi na li¶cie gotowych do gry.
Dzikie karty do Wiednia rozdane:
Koubek
Peya
Ciliæ
Oby Marin szybko wróci³
James chyba zmaga sie z jakas kontuzja, badz wpadl w depresje po kolejnym zawodzie w Pekinie. Byl przeciez krok od medalu, dokladajac do tego wczesniejsze wtopy, to mogl biedak do konca psychicznie peknac. Innego wytlumaczenia nie widze Del Potro, Stasiu + reszta grupy poscigowej w drodze do Szanghaju tylko zaciera rece na zepchniecie Blake z 8 miejsca w Race.
Ojciec Chrzestny
Blake na 99 % wyleci z "8" - nie do¶æ, ¿e teraz nie gra to pod koniec roku nigdy nie zachwyca³ - ch³op nie potrafi graæ na dywanie.
Turniej w Metz siê zacz±³ - Tipsar po 2 wyrównanych setach lepszy od Chardego. Przyznam, ¿e po Rg liczy³em na lepsz± grê i du¿o bardziej przyzwoite wyniki u Jeremego.
Gulbis lepszy od Baby Gorana. Ernest bêdzie szed³ na 1 tytu³ w karierze - Jego rówie¶nikom w tym sezonie taki przyjemny epizod ju¿ siê przytrafi³ , £otysz wci±¿ czeka.
User
DUN I LOVE napisał:
Ernest bêdzie szed³ na 1 tytu³ w karierze - Jego rówie¶nikom w tym sezonie taki przyjemny epizod ju¿ siê przytrafi³ , £otysz wci±¿ czeka.
Szed³ bêdzie , ale czy dojdzie to ju¿ smiem w±tpic . Jak dla mnie to juz w jutrzejszej potyczce nie bêdzie faworytem , co prawda Tipsara ostatni raz widzialem dwa miesi±ce temu , a Ernescika miech wstecz i nie wiem co aktualnie graj± , ale zaryzykuje teze ¿e Gulbis wtopi z Janko , chocby ze wzglêdu na ma³e do¶wiadczenie lotewskiego m³okosa w grze pod dachem .
Tymczasem Paolo pokaza³ ¿e jest bardzo mocny , choæ mam podejrzenia ( i t± teorie jak najbardziej trzeba dopuscic ) ¿e Devilder notabene partner deblowy Mathieu leciutko mu siê podlo¿y³ .
"1" na wylocie , Marcos na mistrza
Baghdatis - Karlovic 6/4, 1/2 i krecz Marcosa
Wyglada na to ze kontuzja sie odnowila, znacie jakies szczegoly dotyczace tego kreczu ?
Moderator
Ze strony ES:
"Eurosport - Tue, 30 Sep 20:12:00 2008
Marcos Baghdatis of Cyprus withdrew from his first-round match at the Metz Open ATP tournament with what appeared to be a serious back injury.
More StoriesATP Metz draw and results
Baghdatis had won the first set 6-4 and was trailing Croatia's Ivo Karlovic 2-1 in the second when he screamed with pain and fell on to the court after serving.
He received treatment on his back for several minutes before being carried out on a stretcher."
O do diab³a...
Ojciec Chrzestny
Nic ju¿ z tego nie bêdzie - 23 lata i sezon stracony, a plecy to chyba najgorsza, obok biodra, kontuzja dla tenisisty.
Chodzi mi g³ównie o przewlek³o¶æ - objawy mo¿na ³agodziæ ,ale wyleczyæ tego siê raczej nie da.
Ja nie wiem Syd jak Ty z tym ¿yjesz - mój "luby" zaliczy³ 2 fina³y WS to lamentowa³em, a co dopiero takie co¶ ?
Ps Simon polecia³, nici z 4 tytu³u w sezonie, a i szansa na Szanghaj siê oddala.
User
DUN I LOVE napisał:
Ja nie wiem Syd jak Ty z tym ¿yjesz - mój "luby" zaliczy³ 2 fina³y WS to lamentowa³em, a co dopiero takie co¶ ?
a tam da siê ¿yæ , przecie¿ zawsze jest faworyt rezerwowy w postaci Gastona .G , którego ostatnio przestali ju¿ klasyfikowac w rankingach , no i jest Djoko
Plecy to rzeczywiscie wyj±tkowo paskudna kontuzja . o ile sobie przypominam to Agassiego tego typu uraz ostatecznie pogrzeba³ . Marcos kariere bêdzie kontynuowa³ , to pewne , ale teraz to juz przy okazji jego wystepów karetka musi byc w pogotowiu . Na dzis rokowania sa beznadziejne , a ja musze oswoic siê w koñcu z mysl± , ¿e poziom z AO 06 juz zawsze bedzie dla niego nieosiagalnym kosmosem .
a Mahut to potwierdzi³ ¿e lubi chadzaæ swoimi ¶cie¿kami , caly rok niczym sie nie wyró¿nia , a¿ tu nagle w najmniej odpowiednim momencie kasuje zaciekle goni±cego Masters zioma .
Ostatnio edytowany przez Sydney (01-10-2008 09:38:23)
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Szed³ bêdzie , ale czy dojdzie to ju¿ smiem w±tpic .
Nie dojdzie. 4-6 4-6 z Tipsim i £otyszowi dziêkujemy.
Mo¿e Janko ?
Moderator
ATP - ROGER WITHDRAWS FROM STOCKHOLM
Roger announced today that he will not be participating in the Stockholm Open which starts next Monday.
"2008 has been a tough year for me as I was always playing catch up after being diagnosed with mononucleosis at the beginning of the year. I feel fortunate to be healthy again, but I want to remain at the top of the game for many more years to come and go after the #1 ranking again. In order to do that, I need to get a proper rest and get strong again so that I am 100% fit for the remainder of the year or next year. At this point, I am not sure when I will be ready to play again, but I hope to be back at some point before the end of the year. I apologize to the tennis fans in Sweden as I was looking forward to playing in Stockholm again. The country has produced so many incredible tennis players and the tournament has such a great history. I hope to be able to come back at some point in the future."
(rogerfederer.com)
Ojciec Chrzestny
Wracamy do przemy¶lanej strategii startowej i bardzo s³usznie. By³o do przewidzenia, ¿e nie bêdzie gra³ 4 tygodni z rzêdu, zw³aszcza po tak ciê¿kim sezonie. S± wiêksze cele - 3 z rzêdu tytu³ w Basel czy ten wyczekiwany tytu³ w Pary¿u (mo¿e lepiej zacz±æ od Bercy ).
User
Djokovic wycofa³ siê z Wiednia. Jego miejsce zajmie Canas
Ostatnio edytowany przez Robert (02-10-2008 10:19:58)
Choroba Roger w Bercy to by³a by fajna sprawa Wogóle ¿al ¿e tak fajny i klimatyczny turniej przez wiêkszo¶c licz±cych sie zawodników traktowany jest tak po macoszemu. Umiejscowienie w kalendarzu jest fatalne i Ci najlepsi albo daj± cia³a na pocz±tku albo wcze¶niej koñcza sezon i wygrzewaj± ty³ki na Bahamah i innych Barbadosach i takie Denki drzewka (a wróæ to ju¿ nie drzewka) zgarniaj±, ehh ...
Ostatnio edytowany przez Lena (02-10-2008 10:25:25)
Moderator
Jakie znowy Bercy?! Priorytetem dla Feda jest TMC, potem Basel i Madryt. Gra idzie o gigantyczn± ilo¶æ punktów i nie tylko, a (dobry) wystêp Pary¿y pasuje do tego planu powiedzmy ¶rednio
Ojciec Chrzestny
O Bercy dyskutowaæ przyjdzie pora, ale tam graæ te¿ jest o co - jak Roger zrobi³by fina³ to zosta³by pierwszym w historii zawodnikiem, który zaliczy³ decyduj±cy wystêp w ka¿dym z 9 turniejów TMS.
Widzê, ¿e Djoko jednak z³apa³ zadyszkê, która okaza³a siê nie do przezwyciê¿enia w tydzieñ
User
Tsonga wycofa³ siê niestety z Moskwy, jego miejsce w drabince zajmie Gabaszwili.
Come on Andy !
Woodies_Fan napisał:
Tsonga wycofa³ siê niestety z Moskwy, jego miejsce w drabince zajmie Gabaszwili.
Jo co to znowu kolano ?? czy moze cos innego ... ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik, wiarygodne zród³a donosz±, ¿e Jo naci±gn±³ miê¶nie brzucha
Powrót do gry zaplanowany na Madryt
Moderator
A jakie to? Ciacha, czy mo¿e Po Bandzie? lol A serio ,to wracaj do zdrowia, Jo.