mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
James wycofał się z Wiednia Może ta długa przerwa dobrze mu zrobi ale mając na uwadze bardzo twardą walkę o grę w Szanghaju to jest to decyzja niepokojąca. Natomiast na stronie ATP widnieje informacja, że następnym przystankiem Djokovica będzie dopiero Madryt, ale nie ma żadnego potwierdzenia odpuszczenia przez Serba imprezy w stolicy Austrii.
Ojciec Chrzestny
Miejsce Jamesa zajmie Juan Carlos Ferrero, a Djoković ciągle wisi na liście gotowych do gry.
Dzikie karty do Wiednia rozdane:
Koubek
Peya
Cilić
Oby Marin szybko wrócił
James chyba zmaga sie z jakas kontuzja, badz wpadl w depresje po kolejnym zawodzie w Pekinie. Byl przeciez krok od medalu, dokladajac do tego wczesniejsze wtopy, to mogl biedak do konca psychicznie peknac. Innego wytlumaczenia nie widze Del Potro, Stasiu + reszta grupy poscigowej w drodze do Szanghaju tylko zaciera rece na zepchniecie Blake z 8 miejsca w Race.
Ojciec Chrzestny
Blake na 99 % wyleci z "8" - nie dość, że teraz nie gra to pod koniec roku nigdy nie zachwycał - chłop nie potrafi grać na dywanie.
Turniej w Metz się zaczął - Tipsar po 2 wyrównanych setach lepszy od Chardego. Przyznam, że po Rg liczyłem na lepszą grę i dużo bardziej przyzwoite wyniki u Jeremego.
Gulbis lepszy od Baby Gorana. Ernest będzie szedł na 1 tytuł w karierze - Jego rówieśnikom w tym sezonie taki przyjemny epizod już się przytrafił , Łotysz wciąż czeka.
User
DUN I LOVE napisał:
Ernest będzie szedł na 1 tytuł w karierze - Jego rówieśnikom w tym sezonie taki przyjemny epizod już się przytrafił , Łotysz wciąż czeka.
Szedł będzie , ale czy dojdzie to już smiem wątpic . Jak dla mnie to juz w jutrzejszej potyczce nie będzie faworytem , co prawda Tipsara ostatni raz widzialem dwa miesiące temu , a Ernescika miech wstecz i nie wiem co aktualnie grają , ale zaryzykuje teze że Gulbis wtopi z Janko , chocby ze względu na małe doświadczenie lotewskiego młokosa w grze pod dachem .
Tymczasem Paolo pokazał że jest bardzo mocny , choć mam podejrzenia ( i tą teorie jak najbardziej trzeba dopuscic ) że Devilder notabene partner deblowy Mathieu leciutko mu się podlożył .
"1" na wylocie , Marcos na mistrza
Baghdatis - Karlovic 6/4, 1/2 i krecz Marcosa
Wyglada na to ze kontuzja sie odnowila, znacie jakies szczegoly dotyczace tego kreczu ?
Moderator
Ze strony ES:
"Eurosport - Tue, 30 Sep 20:12:00 2008
Marcos Baghdatis of Cyprus withdrew from his first-round match at the Metz Open ATP tournament with what appeared to be a serious back injury.
More StoriesATP Metz draw and results
Baghdatis had won the first set 6-4 and was trailing Croatia's Ivo Karlovic 2-1 in the second when he screamed with pain and fell on to the court after serving.
He received treatment on his back for several minutes before being carried out on a stretcher."
O do diabła...
Ojciec Chrzestny
Nic już z tego nie będzie - 23 lata i sezon stracony, a plecy to chyba najgorsza, obok biodra, kontuzja dla tenisisty.
Chodzi mi głównie o przewlekłość - objawy można łagodzić ,ale wyleczyć tego się raczej nie da.
Ja nie wiem Syd jak Ty z tym żyjesz - mój "luby" zaliczył 2 finały WS to lamentowałem, a co dopiero takie coś ?
Ps Simon poleciał, nici z 4 tytułu w sezonie, a i szansa na Szanghaj się oddala.
User
DUN I LOVE napisał:
Ja nie wiem Syd jak Ty z tym żyjesz - mój "luby" zaliczył 2 finały WS to lamentowałem, a co dopiero takie coś ?
a tam da się żyć , przecież zawsze jest faworyt rezerwowy w postaci Gastona .G , którego ostatnio przestali już klasyfikowac w rankingach , no i jest Djoko
Plecy to rzeczywiscie wyjątkowo paskudna kontuzja . o ile sobie przypominam to Agassiego tego typu uraz ostatecznie pogrzebał . Marcos kariere będzie kontynuował , to pewne , ale teraz to juz przy okazji jego wystepów karetka musi byc w pogotowiu . Na dzis rokowania sa beznadziejne , a ja musze oswoic się w końcu z myslą , że poziom z AO 06 juz zawsze bedzie dla niego nieosiagalnym kosmosem .
a Mahut to potwierdził że lubi chadzać swoimi ścieżkami , caly rok niczym sie nie wyróżnia , aż tu nagle w najmniej odpowiednim momencie kasuje zaciekle goniącego Masters zioma .
Ostatnio edytowany przez Sydney (01-10-2008 09:38:23)
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Szedł będzie , ale czy dojdzie to już smiem wątpic .
Nie dojdzie. 4-6 4-6 z Tipsim i Łotyszowi dziękujemy.
Może Janko ?
Moderator
ATP - ROGER WITHDRAWS FROM STOCKHOLM
Roger announced today that he will not be participating in the Stockholm Open which starts next Monday.
"2008 has been a tough year for me as I was always playing catch up after being diagnosed with mononucleosis at the beginning of the year. I feel fortunate to be healthy again, but I want to remain at the top of the game for many more years to come and go after the #1 ranking again. In order to do that, I need to get a proper rest and get strong again so that I am 100% fit for the remainder of the year or next year. At this point, I am not sure when I will be ready to play again, but I hope to be back at some point before the end of the year. I apologize to the tennis fans in Sweden as I was looking forward to playing in Stockholm again. The country has produced so many incredible tennis players and the tournament has such a great history. I hope to be able to come back at some point in the future."
(rogerfederer.com)
Ojciec Chrzestny
Wracamy do przemyślanej strategii startowej i bardzo słusznie. Było do przewidzenia, że nie będzie grał 4 tygodni z rzędu, zwłaszcza po tak ciężkim sezonie. Są większe cele - 3 z rzędu tytuł w Basel czy ten wyczekiwany tytuł w Paryżu (może lepiej zacząć od Bercy ).
User
Djokovic wycofał się z Wiednia. Jego miejsce zajmie Canas
Ostatnio edytowany przez Robert (02-10-2008 10:19:58)
Choroba Roger w Bercy to była by fajna sprawa Wogóle żal że tak fajny i klimatyczny turniej przez większośc liczących sie zawodników traktowany jest tak po macoszemu. Umiejscowienie w kalendarzu jest fatalne i Ci najlepsi albo dają ciała na początku albo wcześniej kończa sezon i wygrzewają tyłki na Bahamah i innych Barbadosach i takie Denki drzewka (a wróć to już nie drzewka) zgarniają, ehh ...
Ostatnio edytowany przez Lena (02-10-2008 10:25:25)
Moderator
Jakie znowy Bercy?! Priorytetem dla Feda jest TMC, potem Basel i Madryt. Gra idzie o gigantyczną ilość punktów i nie tylko, a (dobry) występ Paryży pasuje do tego planu powiedzmy średnio
Ojciec Chrzestny
O Bercy dyskutować przyjdzie pora, ale tam grać też jest o co - jak Roger zrobiłby finał to zostałby pierwszym w historii zawodnikiem, który zaliczył decydujący występ w każdym z 9 turniejów TMS.
Widzę, że Djoko jednak złapał zadyszkę, która okazała się nie do przezwyciężenia w tydzień
User
Tsonga wycofał się niestety z Moskwy, jego miejsce w drabince zajmie Gabaszwili.
Come on Andy !
Woodies_Fan napisał:
Tsonga wycofał się niestety z Moskwy, jego miejsce w drabince zajmie Gabaszwili.
Jo co to znowu kolano ?? czy moze cos innego ... ?
Ojciec Chrzestny
Raddcik, wiarygodne zródła donoszą, że Jo naciągnął mięśnie brzucha
Powrót do gry zaplanowany na Madryt
Moderator
A jakie to? Ciacha, czy może Po Bandzie? lol A serio ,to wracaj do zdrowia, Jo.