mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Ciekawy gracz ten Dolgopolov. Spodziewałem się zwykłego, bezbarwnego przebijaki, a tymczasem mamy 22-latka, który sporo potrafi. Szkoda tylko, że o odbiorze serwisu nie słyszał.
Przy odpowiednio chłodnej głowie mógłby ugrać tutaj całkiem sporo, bo Nadal nie gra najlepiej. No ale 4 gemy wygrane w pierwszym secie to zawsze coś.
EDIT:
Już 6
Dolgo 46 21*
Pamiętam doskonale Ukraińca po tym jak w ubiegłym roku zrobił furore w Poznaniu..Niepozornie wyglądający , dośc wątłej budowy 350 zawodnik w rankingu przebił sie przez eliminacje i w świetnym stylu dotarł do półfinału...
Rok póżniej toczy bardzo dobry mecz z Nadalem i nie jest wykluczone , że sprawi niespodzianke...
C'mon Oleksandr
Moderator
Rozrzedzone, górskie powietrze daje się faworytowi we znaki.
Zbanowany
Pozostaje tylko czekac, jak odrodzony po wczorajszym zwyciestwie z Beckerem, Federer po wczesniejszym rozprawieniu sie z Wawrinka i Gulbisem zrobi rolade z Nadala w finale. No ale coz, najwazniejszy jest RG.
Moderator
Federer jak seta z lokiem ugra to będzie święto.
Ojciec Chrzestny
Jest break dla Rafy, czas zbierać zabawki.
64 *43
Moderator
No to zobaczymy co tam Murray teraz.
Ojciec Chrzestny
Plan gier w tym turnieju jest jeszcze gorszy niż jego strona internetowa.
Większość gier rozegranych, a meczów w MTT jak nie można było podać rano tak i nie można teraz.
User
Andy Ty leniu :
Moderator
Ostatni coś sobą prezentujący tenisista z połówki Nadala zaraz odpadnie. I znowu będzie finał(a może i cały turniej) bez straty seta i zachwyty.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (12-05-2010 16:33:00)
No prosze Nicolas "zryty beret" Almagro dosyc latwo rozprawil sie z Soderlingiem. Ciekawe co zaraz pokaze Andy Murray. Przed finalem AO taki Chela bylby latwym kaskiem, teraz moze byc sporym wyzwaniem, zwlaszcza na clayu dla przezywajacego duzy kryzys Szkota.
Robertinho napisał:
Ostatni coś sobą prezentujący tenisista z połówki Nadala zaraz odpadnie. I znowu będzie finał(a może i cały turniej) bez straty seta i zachwyty.
Widocznie to "coś" nie trzymało się Robina zbyt długo.
Szwed to przykład takiego pg z troszeczkę wyższej półki, który ma swoje króciótkie 5 min. w karierze i potem wraca do przeciętności. Marnie to wygląda w tym roku.
No wiesz co Anula, dla mnie tytul w Rotterdamie, final w Barcelonie i dwa polfinaly w amerykanskich Mastersach to naprawde bardzo dobry wynik. Zreszta Soderling jest w scislej czolowce Race, jak dla mnie wyglada to naprawde dobrze.
User
Raczej zgodzę się z Bizonem. Gdyby zobaczyło się co do Rotterdamu wyprawiał Robin to przechodziło ludzkie pojęcie... Od tego turnieju jakby się odrodził i zaczął znów przypominać tego z zeszłego roku. Gdzieś do Miami wyglądało to naprawdę dobrze, a gdzieś od Rzymu znów zaczął Szwed trochę cieniować. Dowodem na to jest dzisiejsza, trochę frajerska, porażka z Almagro, ale mam nadzieję, że zbliżające się RG i obrona finału znowu zmobilizują Sodę
Bizon napisał:
No wiesz co Anula, dla mnie tytul w Rotterdamie, final w Barcelonie i dwa polfinaly w amerykanskich Mastersach to naprawde bardzo dobry wynik. Zreszta Soderling jest w scislej czolowce Race, jak dla mnie wyglada to naprawde dobrze.
Dlatego napisałam, że to trochę wyższa półka pg.
Mam pewnie trochę wyższe wymagania jak na 9 lat zawodowej kariery. Dla mnie to trochę przygnębiające, że takie wyniki wystarczają do osiągnięcia 7 pozycji w rankingu ATP.
Nie zapominaj tez o finale French Open, 1/4 US Open i ponadto bodajrze dwoch zwyciestw w 250. Niemniej jednak mysle ze w tym roku Szwed zajdzie do III, IV/max 1/4 i spadnie w rankingu na 10 miejsce.
Bizon napisał:
Nie zapominaj tez o finale French Open, 1/4 US Open i ponadto bodajrze dwoch zwyciestw w 250. Niemniej jednak mysle ze w tym roku Szwed zajdzie do III, IV/max 1/4 i spadnie w rankingu na 10 miejsce.
To już zależy od drabinki,ale również sądzę,że gdzieś w tych okolicach turnieju odpadnie Robin,jednak ze wskazaniem na minimalny wynik to 4 rundę.Na obronę finału nie ma co liczyć,ale przy dobrej drabince może być dobrze,zwłaszcza że del Potro,Dawidienko nie grają a Nole bez formy,a forma Murray'a też daleka od tego co prezentował w AO.
Bizon napisał:
Nie zapominam.
W ubiegłym roku Szwed wygrał jeden turniej - Bastad (nie grając z zawodnikami z pierwszej 40 rankingu), w tym roku wygrał finał Rotterdamu po kreczu Youzhnego.
Jestem bardzo ciekawa jego występu na tegorocznym RG, sądzę jednak, że punktów nie obroni.
Masta
Podobno zawodnika bronią wyniki, więc nie rozumiem tej dyskusji o zasadności pobytu Soderlinga w Top 8.
Przypominam, że ten człowiek przegrał w 2009 w 3 na 4 Szlemy tylko z Federerem, tylko raz poniżej ćwierćfinału.
Jest to drewniany zawodnik, ale przy tej koślawej technice z ogromnym potencjałem siłowym, który sprawiał ogromne wrażenie chociażby przed rokiem w Paryżu.
Na tej samej zasadzie mogę sobie wyśmiać tegoroczne wyniki Nadala na cegle, bo nie grał z nikim z czołowej "10", trafiając w przygniatającej większości przypadków na swoich hiszpańskich wasali.
Fed-Expresso napisał:
Podobno zawodnika bronią wyniki, więc nie rozumiem tej dyskusji o zasadności pobytu Soderlinga w Top 8.
Przypominam, że ten człowiek przegrał w 2009 w 3 na 4 Szlemy tylko z Federerem, tylko raz poniżej ćwierćfinału.
Jest to drewniany zawodnik, ale przy tej koślawej technice z ogromnym potencjałem siłowym, który sprawiał ogromne wrażenie chociażby przed rokiem w Paryżu.
Na tej samej zasadzie mogę sobie wyśmiać tegoroczne wyniki Nadala na cegle, bo nie grał z nikim z czołowej "10", trafiając w przygniatającej większości przypadków na swoich hiszpańskich wasali.
Nikomu z biorących udział w dyskusji nawet przez myśl nie przeszło wyśmiewanie kogokolwiek, oprócz Ciebie. Dyskutujemy o faktach i każdy z nas wyraził swoją opinię. To wszystko.