mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Tak ja tez zycze Jerzykowi wszystkiego dobrego na jutro!!
User
¦wietny wystêp Jurka.Ch³opak jak widaæ ma potencia³ a marnuje siê w futerach .Czas ju¿ co¶ wygrywaæ.W meczu o miejsce w drabince g³ównej Jurek zmierzy siê ze zwyciêzc± pojedynku pomiêdzy Francuzem Sebastienem de Chaunacem i Holendrem Matwe Midelkoopem.A swoj± drog± ch³opaki ostatnio nas rozpieszczaj± ,£ukasz w Costa do Saupie a teraz Jurek.Aby tak dalej...
Zbanowany
W finalowej rundzie kwalifikacji Janowicz zmierzy sie z Holendrem Matwe Midelkoopem, ktory pokonal Sebastiana de Chaunaca w 3 setach. Wielka szansa na pierwszy w karierze awans do turnieju glownego pojawia sie przez Jerzym i mam nadzieje, ze ja wykorzysta bo rywal na pewno do ogrania.
User
Yannick, futuresy s± potrzebne ka¿demu tenisi¶cie do rozwoju. Raczej nie zanosi siê na to, ¿eby Jurek od dzi¶ przesta³ startowaæ w tego typu imprezach, ale podejrzewam, ¿e bêdzie je teraz przeplata³ z kwalifikacjami do challengerów.
Ojciec Chrzestny
Racja Staty, ale wszystko do pewnego wieku Jurek kilka miesiêcy temu skoñczy³ 18 lat i jak my¶li o wielkiej karierze* to musi siê po¿egnaæ z tego typu imprezami i wrzuciæ "wy¿szy bieg". Oby pomys³ z gr± w kwalach do Marsylii by³ oznak± pozytywnej zmiany w jego planach startowych.
* mam na my¶li np top-50, a nie tu³anie siê w 3 czy 4 setce ze sporadyczn± gr± w wy¿ej notowanych challengerach.
User
A ja tylko marzê ¿eby Jurek w swojej karierze pojawi³ siê w pierwszej setce.A znaj±c polsk± rzeczywisto¶æ to bêdzie ciê¿ko to osi±gn±æ.Od prehistorycznych czasów Fibaka nie by³o polaka który by wszed³ do top 100 , choæby na tydzieñ. Jurek graj±c w tak ma³ych turniejach nie bêdzie mia³ szansy nawet otrzeæ siê o te wielkie toury.Tak wiec wystêp w kwalifikacjach w Marsylii , to dla Jurka wielka szansa na co¶ znacznie wiêcej.Musi uwierzyæ w swoje umiejêtno¶ci bo warunki fizyczne ma przecie¿ znakomite.Po prostu jak bêdzie mocny psychicznie ,to zacznie osi±gaæ coraz lepsze wyniki i wierzmy ze tak bêdzie.
No i wielkie brawa, Jerzy Janowicz zagra w turnieju g³ównym w Marsylii. Polak coraz lepiej siê rozwija, odniós³ trzy bardzo wa¿ne zwyciêstwa w swojej karierze, najbardziej cenne jest chyba zwyciêstwo nad Jesse Huta-Galungiem z Holandii. W ostatniej rundzie Jurek ogra³ innego Holendra, Matwe Middelkoopa, klasyfikowanego niemal sto miejsc wy¿ej od siebie, 6-4 6-2. W turnieju g³ównym ³odzianin mo¿e siê zmierzyæ na przyk³ad z Niemcem Rainerem Schuttlerem.
Zbanowany
Wielke brawa dla Janowicza, tak jak przypuszczalem ten szerzej nieznany Holender nie okazal sie jakas zapora nie do przejscia. Swietny wynik, pewne zwyciestwo i 11 asow przy tylko jednym podwojnym, co u tak mlodego gracza jest swietna statystyka. Serwis w przyszlosci moze byc wielka bronia Polaka bo widac, ze juz na tym etapie kariery jest on juz conajmniej dobry.
User
Oto z kim mo¿e zagraæ w turnieju g³ównym:
Rainer Schuttler (GER)
Michael Llodra (FRA)
Andreas Seppi (ITA)
Simone Bolleli(ITA)
Mischa Zverev(GER)
Ogólnie raczej przeciêtni gracze...
Masta
Najbardziej mo¿na siê obawaæ dwóch W³ochów, to solidni zawodnicy którzy wydaj± sie bardzo trudnymi rywalami, natomiast pozostali s± jak najbardziej w zasiêgu m³odego Polaka.
User
Niestety losowanie w pierwszej rundzie dla Jurka nieudane:
-Adreas Seppi (ITA/36)
Pozostaje jedynie wierzyæ w cuda...
Ojciec Chrzestny
Jurek koñczy grê w Marsylii, tak tytu³em podsumowania, 4 mecze , w tym 3 wygrane (kwalifikacje).
Bardzo fajnie, ¿e Janowicz przerzuca siê na wy¿szy poziom, nie wiem czy dobrze liczê, ale powinien awansowaæ na ok330 miejsce w rankingu, powodzenia
User
Jestem zbudowany postaw± Jurka w tym meczu ,gra³ naprawdê dobrze. Pierwszy set przegra³ minimalnie do 5, w drugim cudem ale prze³ama³, w trzecim przegrywa³ 4:5 i prze³ama³ Seppiego przy jego serwisie.No naprawdê gratki,a przecie¿ dzieli ich a¿ 312 miejsc w rankingu.Mam tylko nadzieje ze to nie bêdzie tylko jednorazowy wyskok Jerzego...
Ojciec Chrzestny
Jerzyk w koñcz±cym siê tygodniu gra³ w challengerze w Caltanissetta (3OK), ze zmiennym szczê¶ciem. Polak przebrn±³ kwalifikacje, a w 1 rundzie turnieju g³ównego nie sprosta³ turniejowej "1" - Adrianowi Mannarino. Swoj± drog± niefortunne losowanie.
Q1 [6] J.Janowicz - S.Caruso (ITA) 6-1 6-1
Q2 [6] Janowicz - Motti 6:3, 6:0
Q3 [6] Janowicz - Azzaro 6-4 6-4
R1 Adrian Mannarino FRA [1/WC] - Jerzy Janowicz POL [Q] 4-6 7-5 6-3
Tym razem siê nie uda³o, czekamy na kolejne wystêpy.
W najnowszym notowaniu rankingu Entry Jurek zajmuje 328 miejsce - najwy¿sze w karierze.
User
Adrian Mannarino odpad³ ju¿ w drugiej rundzie, przegrywaj±c z przeciêtnym Nielsem Deseinem.
Swoj± drog±, mam wra¿enie, ¿e by³o to paradoksalnie ca³kiem niez³e losowanie, poniewa¿ Francuz ma przeb³yski dobrej gry , ale jest jeszcze bardzo surowym graczem.
User
Rozstawiony z „jedynk±” Jerzy Janowicz pokona³ w czeskim Mo¶cie Czecha Michala Tabarê 6:4, 2:6, 7:6 (3) w finale turnieju ITF Men's Futures z pul± nagród 10 tys. dolarów. Janowicz gra³ te¿ w deblu z Mateuszem Kowalczykiem, ale w ½ fina³u przegrali oni 1:6, 3:6 z Czechami Tabar± i Romanem Vogelim
Brawo!
User
Brawo, wyborny wystêp Polaka. Przypomnê, ¿e Tabara by³ kiedy¶ w Top100!
24 pkt dla Polaka. Jerzy w poniedzia³ek bêdzie trzysta jedenastym tenisist± na ¶wiecie.
Ojciec Chrzestny
20.07.2009
Jurek najwy¿ej w karierze! Awansowa³ o 6 pozycji i w dzisiejszym notowaniu rankingu ENTRY jest ju¿ 260!
Gratulacje i oby tak dalej
User
27.07.09
Po pó³finale challengera w Poznaniu Jurek awansowa³ a¿ o 29 miejsc w rankingu Entry i zajmuje obecnie 231 pozycjê!
Brawo!
Ojciec Chrzestny
Bardzo ³adnie pnie siê w górê. Jesieni± skoñczy 19 lat i chyba ju¿ najwy¿szy czas, by lada chwila wej¶æ do Top-200
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play … owicz.aspx
Profil na stronie ATP ma jednak wci±¿ bardzo ubogi