mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Tak ja tez zycze Jerzykowi wszystkiego dobrego na jutro!!
User
Świetny występ Jurka.Chłopak jak widać ma potenciał a marnuje się w futerach .Czas już coś wygrywać.W meczu o miejsce w drabince głównej Jurek zmierzy się ze zwycięzcą pojedynku pomiędzy Francuzem Sebastienem de Chaunacem i Holendrem Matwe Midelkoopem.A swoją drogą chłopaki ostatnio nas rozpieszczają ,Łukasz w Costa do Saupie a teraz Jurek.Aby tak dalej...
Zbanowany
W finalowej rundzie kwalifikacji Janowicz zmierzy sie z Holendrem Matwe Midelkoopem, ktory pokonal Sebastiana de Chaunaca w 3 setach. Wielka szansa na pierwszy w karierze awans do turnieju glownego pojawia sie przez Jerzym i mam nadzieje, ze ja wykorzysta bo rywal na pewno do ogrania.
User
Yannick, futuresy są potrzebne każdemu tenisiście do rozwoju. Raczej nie zanosi się na to, żeby Jurek od dziś przestał startować w tego typu imprezach, ale podejrzewam, że będzie je teraz przeplatał z kwalifikacjami do challengerów.
Ojciec Chrzestny
Racja Staty, ale wszystko do pewnego wieku Jurek kilka miesięcy temu skończył 18 lat i jak myśli o wielkiej karierze* to musi się pożegnać z tego typu imprezami i wrzucić "wyższy bieg". Oby pomysł z grą w kwalach do Marsylii był oznaką pozytywnej zmiany w jego planach startowych.
* mam na myśli np top-50, a nie tułanie się w 3 czy 4 setce ze sporadyczną grą w wyżej notowanych challengerach.
User
A ja tylko marzę żeby Jurek w swojej karierze pojawił się w pierwszej setce.A znając polską rzeczywistość to będzie ciężko to osiągnąć.Od prehistorycznych czasów Fibaka nie było polaka który by wszedł do top 100 , choćby na tydzień. Jurek grając w tak małych turniejach nie będzie miał szansy nawet otrzeć się o te wielkie toury.Tak wiec występ w kwalifikacjach w Marsylii , to dla Jurka wielka szansa na coś znacznie więcej.Musi uwierzyć w swoje umiejętności bo warunki fizyczne ma przecież znakomite.Po prostu jak będzie mocny psychicznie ,to zacznie osiągać coraz lepsze wyniki i wierzmy ze tak będzie.
No i wielkie brawa, Jerzy Janowicz zagra w turnieju głównym w Marsylii. Polak coraz lepiej się rozwija, odniósł trzy bardzo ważne zwycięstwa w swojej karierze, najbardziej cenne jest chyba zwycięstwo nad Jesse Huta-Galungiem z Holandii. W ostatniej rundzie Jurek ograł innego Holendra, Matwe Middelkoopa, klasyfikowanego niemal sto miejsc wyżej od siebie, 6-4 6-2. W turnieju głównym łodzianin może się zmierzyć na przykład z Niemcem Rainerem Schuttlerem.
Zbanowany
Wielke brawa dla Janowicza, tak jak przypuszczalem ten szerzej nieznany Holender nie okazal sie jakas zapora nie do przejscia. Swietny wynik, pewne zwyciestwo i 11 asow przy tylko jednym podwojnym, co u tak mlodego gracza jest swietna statystyka. Serwis w przyszlosci moze byc wielka bronia Polaka bo widac, ze juz na tym etapie kariery jest on juz conajmniej dobry.
User
Oto z kim może zagrać w turnieju głównym:
Rainer Schuttler (GER)
Michael Llodra (FRA)
Andreas Seppi (ITA)
Simone Bolleli(ITA)
Mischa Zverev(GER)
Ogólnie raczej przeciętni gracze...
Masta
Najbardziej można się obawać dwóch Włochów, to solidni zawodnicy którzy wydają sie bardzo trudnymi rywalami, natomiast pozostali są jak najbardziej w zasięgu młodego Polaka.
User
Niestety losowanie w pierwszej rundzie dla Jurka nieudane:
-Adreas Seppi (ITA/36)
Pozostaje jedynie wierzyć w cuda...
Ojciec Chrzestny
Jurek kończy grę w Marsylii, tak tytułem podsumowania, 4 mecze , w tym 3 wygrane (kwalifikacje).
Bardzo fajnie, że Janowicz przerzuca się na wyższy poziom, nie wiem czy dobrze liczę, ale powinien awansować na ok330 miejsce w rankingu, powodzenia
User
Jestem zbudowany postawą Jurka w tym meczu ,grał naprawdę dobrze. Pierwszy set przegrał minimalnie do 5, w drugim cudem ale przełamał, w trzecim przegrywał 4:5 i przełamał Seppiego przy jego serwisie.No naprawdę gratki,a przecież dzieli ich aż 312 miejsc w rankingu.Mam tylko nadzieje ze to nie będzie tylko jednorazowy wyskok Jerzego...
Ojciec Chrzestny
Jerzyk w kończącym się tygodniu grał w challengerze w Caltanissetta (3OK), ze zmiennym szczęściem. Polak przebrnął kwalifikacje, a w 1 rundzie turnieju głównego nie sprostał turniejowej "1" - Adrianowi Mannarino. Swoją drogą niefortunne losowanie.
Q1 [6] J.Janowicz - S.Caruso (ITA) 6-1 6-1
Q2 [6] Janowicz - Motti 6:3, 6:0
Q3 [6] Janowicz - Azzaro 6-4 6-4
R1 Adrian Mannarino FRA [1/WC] - Jerzy Janowicz POL [Q] 4-6 7-5 6-3
Tym razem się nie udało, czekamy na kolejne występy.
W najnowszym notowaniu rankingu Entry Jurek zajmuje 328 miejsce - najwyższe w karierze.
User
Adrian Mannarino odpadł już w drugiej rundzie, przegrywając z przeciętnym Nielsem Deseinem.
Swoją drogą, mam wrażenie, że było to paradoksalnie całkiem niezłe losowanie, ponieważ Francuz ma przebłyski dobrej gry , ale jest jeszcze bardzo surowym graczem.
User
Rozstawiony z „jedynką” Jerzy Janowicz pokonał w czeskim Moście Czecha Michala Tabarę 6:4, 2:6, 7:6 (3) w finale turnieju ITF Men's Futures z pulą nagród 10 tys. dolarów. Janowicz grał też w deblu z Mateuszem Kowalczykiem, ale w ½ finału przegrali oni 1:6, 3:6 z Czechami Tabarą i Romanem Vogelim
Brawo!
User
Brawo, wyborny występ Polaka. Przypomnę, że Tabara był kiedyś w Top100!
24 pkt dla Polaka. Jerzy w poniedziałek będzie trzysta jedenastym tenisistą na świecie.
Ojciec Chrzestny
20.07.2009
Jurek najwyżej w karierze! Awansował o 6 pozycji i w dzisiejszym notowaniu rankingu ENTRY jest już 260!
Gratulacje i oby tak dalej
User
27.07.09
Po półfinale challengera w Poznaniu Jurek awansował aż o 29 miejsc w rankingu Entry i zajmuje obecnie 231 pozycję!
Brawo!
Ojciec Chrzestny
Bardzo ładnie pnie się w górę. Jesienią skończy 19 lat i chyba już najwyższy czas, by lada chwila wejść do Top-200
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play … owicz.aspx
Profil na stronie ATP ma jednak wciąż bardzo ubogi