mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Mecz Fed ogl±da³em w necie i to z wyboru. Muszê powiedzieæ, ¿e komentarz McEnroe jest fantastyczny. Kompetencja, swada, charyzma, dobry g³os do s³uchania, wie kiedy i ile mówiæ. Dla mnie rewalacja. Natomiast Fibak jest niereformowalny, mnie naprawdê nie interesuje, co, gdzie i kiedy ostatnio robi³.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (03-07-2009 18:44:36)
Administrator
Sylwester Sikora, Tenis Klub, numer sierpniowy:
...Fernando Verdasco, nr 9 rankingu WTA...
User
Mo¿e celowy b³±d?
Administrator
Tylko co by mia³ na celu?
Moderator
Podkre¶lenie stabilno¶ci psychiczej Fernando?
Moderator
Dzi¶ w nocy musia³em s³uchaæ duetu Wolfke-Sikora, który ponoæ regularnie straszy na ES2. Koszmar, marny, wysilony dowcip; oczywi¶cie to nie Lorek, ale o 5 nad ranem trochê mêczyli.
Moim zdaniem najlepsze duety komentatorskie ES:
Stopa-Sidor
Sidor-Smokowski(rewelacja!; szkoda ¿e tak rzadko Smok tenis komentuje)
Domañski-Choynowski
Ostatnio edytowany przez Robertinho (05-09-2009 19:07:16)
Ojciec Chrzestny
Stopa: "On (Nando) jeszcze niedawno dba³ o to, ¿eby ¶wie¿y ¿el mieæ na g³owie ni¿ mecz wygraæ"
A Sidor zdaje siê tam przysypia w kabinie
User
Czy Smokowski komentowa³ z Sidorem Blake-Rochus? Je¶li tak, to jestem wielkim fanem Smoka.
User
Mi siê ostatnio Kasia Str±czy spodoba³a. Co raz fajniej siê jej s³ucha. Najczê¶ciej jest w duecie z nudnym(gdy komentuje sam) Sikor± . Tak to razem wymieni± sporo g³upich ¿artów i ogólniej WTA siê wówczas ciekawiej ogl±da.
Bardzo rzeczowy i przy tym nie sztywny, drêtwy jest Micha³ Lewandowskim. Spora wiedza o ATP, widaæ ¿e sam gra i zna siê na rzeczy. W duecie ze Str±czy te¿ ca³kiem nie¼le. M³oda, perspektywiczna, eurosportowa para komentatorska.
Ale i tak Choynowski z Domanskim lub Sidorem najlepsi!
User
Ja bardzo lubiê s³uchaæ na Eurosporcie jak czasami komentuje Fibak z kim¶ w duecie (najczê¶ciej z jakim¶ Witkiem)
Bardzo ciekawie mówi no ale có¿ jak kiedy¶ by³ w pierwszej 10 rankingu ATP to musi znaæ siê na rzeczy
Ostatnio edytowany przez PanEliot (06-09-2009 07:58:56)
User
Zapomnia³em dodaæ, ¿e Fibak w³a¶nie mnie wkurza³. Ka¿de uderzenie w czyim¶ stylu. Volley Rafera. Forhend Lendla, Backhand Pannatty. No cz³owieku daj spokój przesz³o¶ci. To mecz tenisowy i Lleyton Hewitt a nie pi³ka no¿na i 11 zawodników.
W ogóle czytanie jego "komentarza eksperta" w jakiej¶ gazecie wywo³uje u mnie ¶miech. Nie przepadam za nim i ju¿.
User
No mo¿e ale mnie w³a¶nie Kasia denerwuje. Ciesze siê, ¿e kiedy¶ te¿ wygrywa³a taki albo siaki mecz, ale ona nie potrafi komentowaæ ATP. WTA ok (fajnie siê jej s³ucha- masz racjê), ale nie mê¿czyzn jeszcze w duecie z Sikor± Ou My Gad
Ostatnio edytowany przez PanEliot (06-09-2009 08:13:23)
Masta
Tomek Smokowski to ¶wietny komentator, wielka szkoda, ¿e nie jest ekspertem w dziedzinie tenisa, dlatego zapewne ma wsparcie w Lechu Sidorze.
Powala z pewno¶ci± swoj± wiedz± merytoryczn±, mo¿e jestem czepialski, ale momentami trochê mnie wkurza jak inni komentatorzy np strzelaj± w ciemno z jakim¶ rezultatem, a okazuje siê, ¿e np. mecz Djokovic-Roddick odby³ siê w IW a nie w Miami, a jeden z nich wygra³ 2-0 a nie 2-1. Wiem, drobiazgi, ale zawsze to mo¿na poprawiæ, bo odnoszê wra¿enie, ¿e np. pan Sidor czy Domañski ¶rednio siê interesuj± wynikami poza Szlemami.
User
A kto to komentuje Almagro-Nadal?
Ostatnio edytowany przez Statystyczny (06-09-2009 18:33:28)
Moderator
W³a¶nie Tomek Smokowski z Sidorem.
User
S± genialni.
Moderator
Wypowiedzi Fibaka na temat tego, ¿e nie powinno siê wywo³ywaæ ff s± doprawdy ¿a³osne i moim zdaniem dyskwalifikuj± go jako komentatora. Widzê, ¿e od AO 2005 pogl±dów na nie zmieni³, równo¶æ i uczciwo¶æ zasad dalej zna tylko z nazwy.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (13-09-2009 17:28:53)
Ojciec Chrzestny
Domañski jest irytuj±cy. Ja siê zastanawiam, czy w Jego mniemaniu tenis to dyscyplina sportu. Chodzi mi oto przes±dzanie losów meczu, obwieszczanie zwyciêzcy czêsto jeszcze przed Jego pocz±tkiem. O ile w pierwszych rundach mo¿na to znie¶æ, o tyle takie rzeczy w finale WS po prostu s± nie na miejscu.
Moderator
Domañski to idiota. Sorry, ale o 1:30 nie umiem tego inaczej okre¶liæ, tego s³uchaæ sie po prostu nie da.
User
Wg Domañskiego Federer wygra³ to spotkanie tak ze 6 razy po drodze. Oczywi¶cie liczenie powrotów z 0/2 by³o tutaj tak¿e jak najbardziej na miejscu - te¿ siê strasznie wkurza³em s³uchaj±c go...