mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Mecz Fed oglądałem w necie i to z wyboru. Muszę powiedzieć, że komentarz McEnroe jest fantastyczny. Kompetencja, swada, charyzma, dobry głos do słuchania, wie kiedy i ile mówić. Dla mnie rewalacja. Natomiast Fibak jest niereformowalny, mnie naprawdę nie interesuje, co, gdzie i kiedy ostatnio robił.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (03-07-2009 18:44:36)
Administrator
Sylwester Sikora, Tenis Klub, numer sierpniowy:
...Fernando Verdasco, nr 9 rankingu WTA...
User
Może celowy błąd?
Administrator
Tylko co by miał na celu?
Moderator
Podkreślenie stabilności psychiczej Fernando?
Moderator
Dziś w nocy musiałem słuchać duetu Wolfke-Sikora, który ponoć regularnie straszy na ES2. Koszmar, marny, wysilony dowcip; oczywiście to nie Lorek, ale o 5 nad ranem trochę męczyli.
Moim zdaniem najlepsze duety komentatorskie ES:
Stopa-Sidor
Sidor-Smokowski(rewelacja!; szkoda że tak rzadko Smok tenis komentuje)
Domański-Choynowski
Ostatnio edytowany przez Robertinho (05-09-2009 19:07:16)
Ojciec Chrzestny
Stopa: "On (Nando) jeszcze niedawno dbał o to, żeby świeży żel mieć na głowie niż mecz wygrać"
A Sidor zdaje się tam przysypia w kabinie
User
Czy Smokowski komentował z Sidorem Blake-Rochus? Jeśli tak, to jestem wielkim fanem Smoka.
User
Mi się ostatnio Kasia Strączy spodobała. Co raz fajniej się jej słucha. Najczęściej jest w duecie z nudnym(gdy komentuje sam) Sikorą . Tak to razem wymienią sporo głupich żartów i ogólniej WTA się wówczas ciekawiej ogląda.
Bardzo rzeczowy i przy tym nie sztywny, drętwy jest Michał Lewandowskim. Spora wiedza o ATP, widać że sam gra i zna się na rzeczy. W duecie ze Strączy też całkiem nieźle. Młoda, perspektywiczna, eurosportowa para komentatorska.
Ale i tak Choynowski z Domanskim lub Sidorem najlepsi!
User
Ja bardzo lubię słuchać na Eurosporcie jak czasami komentuje Fibak z kimś w duecie (najczęściej z jakimś Witkiem)
Bardzo ciekawie mówi no ale cóż jak kiedyś był w pierwszej 10 rankingu ATP to musi znać się na rzeczy
Ostatnio edytowany przez PanEliot (06-09-2009 07:58:56)
User
Zapomniałem dodać, że Fibak właśnie mnie wkurzał. Każde uderzenie w czyimś stylu. Volley Rafera. Forhend Lendla, Backhand Pannatty. No człowieku daj spokój przeszłości. To mecz tenisowy i Lleyton Hewitt a nie piłka nożna i 11 zawodników.
W ogóle czytanie jego "komentarza eksperta" w jakiejś gazecie wywołuje u mnie śmiech. Nie przepadam za nim i już.
User
No może ale mnie właśnie Kasia denerwuje. Ciesze się, że kiedyś też wygrywała taki albo siaki mecz, ale ona nie potrafi komentować ATP. WTA ok (fajnie się jej słucha- masz rację), ale nie mężczyzn jeszcze w duecie z Sikorą Ou My Gad
Ostatnio edytowany przez PanEliot (06-09-2009 08:13:23)
Masta
Tomek Smokowski to świetny komentator, wielka szkoda, że nie jest ekspertem w dziedzinie tenisa, dlatego zapewne ma wsparcie w Lechu Sidorze.
Powala z pewnością swoją wiedzą merytoryczną, może jestem czepialski, ale momentami trochę mnie wkurza jak inni komentatorzy np strzelają w ciemno z jakimś rezultatem, a okazuje się, że np. mecz Djokovic-Roddick odbył się w IW a nie w Miami, a jeden z nich wygrał 2-0 a nie 2-1. Wiem, drobiazgi, ale zawsze to można poprawić, bo odnoszę wrażenie, że np. pan Sidor czy Domański średnio się interesują wynikami poza Szlemami.
User
A kto to komentuje Almagro-Nadal?
Ostatnio edytowany przez Statystyczny (06-09-2009 18:33:28)
Moderator
Właśnie Tomek Smokowski z Sidorem.
User
Są genialni.
Moderator
Wypowiedzi Fibaka na temat tego, że nie powinno się wywoływać ff są doprawdy żałosne i moim zdaniem dyskwalifikują go jako komentatora. Widzę, że od AO 2005 poglądów na nie zmienił, równość i uczciwość zasad dalej zna tylko z nazwy.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (13-09-2009 17:28:53)
Ojciec Chrzestny
Domański jest irytujący. Ja się zastanawiam, czy w Jego mniemaniu tenis to dyscyplina sportu. Chodzi mi oto przesądzanie losów meczu, obwieszczanie zwycięzcy często jeszcze przed Jego początkiem. O ile w pierwszych rundach można to znieść, o tyle takie rzeczy w finale WS po prostu są nie na miejscu.
Moderator
Domański to idiota. Sorry, ale o 1:30 nie umiem tego inaczej określić, tego słuchać sie po prostu nie da.
User
Wg Domańskiego Federer wygrał to spotkanie tak ze 6 razy po drodze. Oczywiście liczenie powrotów z 0/2 było tutaj także jak najbardziej na miejscu - też się strasznie wkurzałem słuchając go...