mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Starzy mistrzowie powracają. Po Armstrongu przyszedł czas na Schumachera. Jeśli Niemiec pomyślnie przejdzie testy medyczne ponownie zasiądzie za kierownicą czerwonego bolidu z Maranello...
Administrator
A Piquetowi podziękowało Renault za swoje usługi.
Administrator
Jacuszyn napisał:
jaccol55 napisał:
A Piquetowi podziękowało Renault za swoje usługi.
Nie bez wpływu na to mogł być fakt iż Nelson Piquet senior chce wykupić BMW Sauber
To już prędzej wypowiedź sprzed kilku dni miała wpływ na tę decyzję:
wp.pl napisał:
- Flavio to biznesmen, ale g...o wie o Formule 1 - wypalił niczym z dubeltówki we własne kolano Nelsinho Piquet. Trudno oczekiwać, aby taka wypowiedź nie pociągnęła za sobą konsekwencji.
- On myśli tylko o pieniądzach, myśli że wszystko można kupić, nie ma żadnych przyjaciół. Codziennie ktoś mnie pyta co się dzieje w zespole. Czemu cały czas mam milczeć? - powiedział najwyraźniej rozgoryczony Piquet.
Ojciec Chrzestny
Rubens Barichello wygrał GP Europy!
W niedzielne popołudnie z czystych nudów zasiadłem przed TV, gdzie jakiś białoruski kanał nadawał transmisję z wyścigu F1. Niczego wielkiego nie oczekiwałem, ale się bardzo mile rozczarowałem Barichello wygrał i odnotował swoje 10 zwycięstwo w karierze
Brawo!
Last hit for Wimby
Fisichella z P1 , Robert 5ty
Ojciec Chrzestny
Wyniki kwalifikacji:
1. linia
Giancarlo Fisichella (Włochy/Force India) - 1.46,308
Jarno Trulli (Włochy/Toyota) - 1.46,395
2. linia
Nick Heidfeld (Niemcy/BMW Sauber) - 1.46,500
Rubens Barrichello (Brazylia/Brawn GP) - 1.46,513
3. linia
Robert Kubica (Polska/BMW Sauber) - 1.46,586
Kimi Raikkonen (Finlandia/Ferrari) - 1.46,633
4. linia
Timo Glock (Niemcy/Toyota) - 1.46,677
Sebastian Vettel (Niemcy/Red Bull) - 1.46,761
5. linia
Mark Webber (Niemcy/Red Bull) - 1.46,788
Nico Rosberg (Niemcy/Williams) - 1.47,362
6. linia
Adrian Sutil (Niemcy/Force India) - 1.45,119
Lewis Hamilton (Wielka Brytania/McLaren) - 1.45,122
7. linia
Fernando Alonso (Hiszpania/Renault) - 1.45,136
Jenson Button (Wielka Brytania/Brawn GP) - 1.45251
8. linia
Heikki Kovalainen (Finlandia/McLaren) - 1.45,259
Sebastien Buemi (Szwajcaria/Toro Rosso) - 1.45,951
9. linia
Jaime Alguersuari (Hiszpania/Toro Rosso) - 1.46,032
Kazuki Nakajima (Japonia/Williams) - 1.46,307
10. linia
Romain Grosjean (Francja/Renault) - 1.46,359
Luca Badoer (Włochy/Ferrari) - 1.46,957
Lol, jakim cudem takie wyniki ? oglądał ktoś? Heidfeld trzeci - niedobrze. Jeżeli ten wyniki to dzieło przypadku albo dyspozycji dnia to Rubinho ma sporą szansę na kolejny triumf
Last hit for Wimby
Takim cudem, że Force India od dawna ma idealny bolid na ten właśnie tor, długie proste, etc. Tam mogą wykorzystać swoją bardzo dużą prędkość maksymalną.
Na razie trzeba poczekać na wagi bolidów, ale na zwycięstwo Barichello to bym nie liczył
Ojciec Chrzestny
Da radę
Kalendarz na 2010:
Prowizoryczny kalendarz MŚ Formuły 1 na 2010 rok:
14 marca - GP Bahrajnu (Sakhir)
28 marca - GP Australii (Melbourne)
4 kwietnia - GP Malezji (Sepang)
25 kwietnia - GP Turcji (Stambuł)
9 maja - GP Hiszpanii (Barcelona)
23 maja - GP Monaco (Monte Carlo)
6 czerwca - GP Kanady (Montreal)
27 czerwca - GP Europy (Walencja)
11 lipca - GP Wielkiej Brytanii (Donington)
25 lipca - GP Niemiec (Hockenheim)
1 sierpnia - GP Węgier (Budapeszt)
22 sierpnia - GP Belgii (Spa-Francorchamps)
5 września - GP Włoch (Monza)
19 września - GP Chin (Szanghaj)
26 września - GP Singapuru (Singapur)
10 października - GP Japonii (Suzuka)
24 października - GP Brazylii (Interlagos)
7 listopada - GP Abu Zabi (Yas Marina)
No jak to tak ? Sezon zawsze powinien zaczynać się w Melbourne
Administrator
DUN I LOVE napisał:
Sezon zawsze powinien zaczynać się w Melbourne
... i kończyć w Brazylii.
Ojciec Chrzestny
Się zadziało na starcie. Przed początkiem wyścigu tak sobie pomyślałem, że dawno nie było spektakularnego karambolu. To i mam teraz Button, Hamilton, Grosjean i Algiersuari już nie jadą.
Rubinho zaspał i po starci zamiast wejść do top-3, spadł na ostatnie miejsce.
O, Kimi liderem
EDIT:
Kimi zwycięzcą!
User
Podobno ale wątpię: Kubica ma zastąpić w Ferarri Masse. Narazie robił to Luca Badoer co wyszło beznadziejnie. Był ostatni.
Ojciec Chrzestny
PanEliot napisał:
Podobno ale wątpię: Kubica ma zastąpić w Ferarri Masse. Narazie robił to Luca Badoer co wyszło beznadziejnie. Był ostatni.
Chyba jednak nie. Nowym kierowcą Ferrari został dziś Giancarlo Fisichella.
http://f1.wp.pl/kat,101074,title,Gianca … omosc.html
User
Wydaje mi się, że i w przyszłym sezonie Kubica będzie jeździł w BMW. Ostatnie przyzwoitsze, wyniki skłonią szefostwo do zmiany zdania i pozostaną w F1 w kolejnym sezonie... Niestety Chyba, że FIA na to nie pozwoli. Marzyłoby mi się - Polak w Ferrari. Pięknie to brzmi, nie?
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Pięknie to brzmi, nie?
Chyba zbyt pięknie niestety Fajnie by było, gdyby jeszcze zaczął dominować przynajmniej w 80% tak jak Schumi
User
Team Force India-Mercedes zwolnił w czwartek Włocha Giancarlo Fisichellę z kontraktu, który obowiązywać miał do końca tego roku. Oznacza to, że włoski kierowca już w przyszłym tygodniu podczas Grand Prix Włoch będzie mógł startować w barwach Ferrari, do którego zawodnik przechodzi.
Administrator
Niezłe. Kubica dalej gnije w BMW, a Fisichella jeździ w najlepszym teamie w historii F1...
EDIT:
Z ostatnich informacji wynika, że Fisichella wraz z ostatnim wyścigiem sezonu, zakończy sportową karierę. Zostanie jednak w Ferrari, gdzie będzie kierowcą testowym.
User
DUN I LOVE napisał:
asiek napisał:
Pięknie to brzmi, nie?
Chyba zbyt pięknie niestety Fajnie by było, gdyby jeszcze zaczął dominować przynajmniej w 80% tak jak Schumi
to pewnie marzenia, ale najgorsze jest to, że Kubica nie ma pola do popisu, BMW może dopiero za dwa sezony wróci do czołówki bo Kubica zasługuje na Ferrari co do tego nie mam wątpliwości żadnych.