mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
Mariusz Fyrstenberg
Pañstwo Polska
Miejsce zamieszkania Warszawa
Data urodzenia 8 lipca 1980
Miejsce urodzenia Warszawa
Wzrost 193 cm
Masa cia³a 80 kg
Gra leworêczna
Status profesjonalny 2001
Marcin Matkowski
Pañstwo Polska
Miejsce zamieszkania Szczecin
Data urodzenia 15 stycznia 1981
Miejsce urodzenia Barlinek
Wzrost 187 cm
Masa cia³a 80 kg
Gra praworêczna
Status profesjonalny 2003
Osi±gniecia pary :
Wygrane turnieje 7 (stan z wikipedii, nie wiem, nie znam sie )
Najwy¿ej w rankingu : 7
Australian Open SF (2006)
Roland Garros 3R (2004, 2005)
Wimbledon 2R (2004, 2005)
US Open 3R (2006, 2007)
Ostatnio edytowany przez COA (04-10-2008 16:41:00)
Ojciec Chrzestny
Trudno sobie wymarzyæ lepsze wej¶cie w ten temat
Gratulacje
Duzy sukces, Masters Cup na wyciagniecie reki
Ojciec Chrzestny
http://fyrstenbergmatkowski.blog.onet.pl/
Blog naszych deblistów, zapraszam - nawet ciekawie pisz±
Jest te¿ informacja o rezygnacji z gry w Szanghaju.
User
Nasi jad± do Szanghaju!
Erlich/Ram wycofali siê z zawodów.
User
Polacy rozpoczn± nowy sezon w Doha i bêd± rozstawieni z dwójk± ( wcze¶niej Coetzee i Moodie) . My¶lê,¿e mog± spróbowaæ na³apaæ trochê punktów.
User
Trudno nazwaæ taki pocz±tek sezonu inaczej ni¿ "falstart". Ale z drugiej strony - turnieje przed AO zawsze rz±dz± siê swoimi prawami i s± pe³ne niespodzianek.
Wa¿ne, ¿eby M&M pokazali w Melbourne co najmniej tak± formê, jak w Szanghaju w listopadzie.
Ojciec Chrzestny
Falstart to by³ raczej oczekiwany - na blogu napisali, ¿e po przerwie miêdzy sezonowej nie s± w formie, ale z tygodnia na tydzieñ dyspozycja powinna rosn±æ
Powodzenia
User
Nie wiem czy widzieli¶cie, wiêc wrzucam:
http://www.atpworldtour.com/5/en/deuce/ … poles2.asp
Last hit for Wimby
Polish duo advance to QF's
The No. 6 seeded Polish squad of Mariusz Fyrstenberg and Marcin Matkowski advanced to their second career Grand Slam quarter-final with a 6-2, 6-2 victory over Romanians Andrei Pavel and Horia Tecau.
The Poles, who along with No. 3 Bhupathi-Knowles, are the only seeded teams remaining in the top half of the draw.
Fyrstenberg and Matkowski broke twice and never faced a break point in the 18-minute opening set. In the second set, they broke Pavel in the fifth game and Tecau in the seventh game before Fyrstenberg served out the 53-minute match. The Poles, who won their first two matches in three sets, were never threatened against the Romanians. They never faced a break point, losing just seven points in eight service games, while converting four of six break point chances.
They will attempt to reach their second Grand Slam semi-final ('06 Australian Open) against the winner of unseeded Lukas Kubot-Oliver Marach and Carsten Ball-Chris Guccione.
atpworldtour.com - strona g³ówna
User
Wspania³y aczkolwiek oczekiwany sukces .Nie wyobra¿a³em sobie ¿eby para rozstawiona z nr 6, przegra³a z nie najlepiej dysponowan± par± rumuñsk±.Szczególnie Pavel mia³ problemy ze zdrowiem [singel] i nazwlisko Tecau tez mi nic nie mówi.Teraz czekamy na mecz £ukasza, który w Melbourne jak wiemy szaleje...a nie bêdzie ³atwo Chris Guccione ma niesamowity serwis no i australijska publiczno¶æ za sob± która bêdzie w tym meczu przeciwko parze Kubot/Marach .Ale jak siê wygrywa z par± rozstawion± z nr 1 to i ¶ciany gospodarzom mog± nie pomóc....
Ojciec Chrzestny
No,no - Polacy na tapecie. Najpierw artyku³ w poczytnym magazynie DEUCE, teraz kolejna ju¿ wizyta na stronie g³ównej ATP. To mo¿e byæ ich czas, fajnie, ¿e ATP ich promuje. Forma wydaje siê byæ coraz lepsza a i w AO korzystny uk³ad na 1/2 - trzymam kciuki !
Mariusz Fyrstenberg, który tak dzielnie spisywa³ siê w parze z Marcinem Matkowski, podczas turnieju deblistów w wielkoszlemowym Australian Open, odpocznie teraz od tenisa.
Polacy w Melbourne awansowali do æwieræfina³u, gdzie nie sprostali polsko-austriackiej parze £ukasz Kubot i Oliver Marach. Teraz "Frytkê" czeka d³u¿sza przerwa w grze.
Podczas meczu æwieræfina³owego uszkodzi³ on miêsieñ brzucha. Po dok³adnych badaniach okaza³o siê, ¿e zosta³ on niemal ca³kowicie zerwany - pisze "Super Express".
Lekarz zaleci³ Fyrstenbergowi co najmniej piêæ tygodni przerwy w grze.
onet.pl
biorac pod uwage, ze to z SuperExpresu to niewiadomo ile w tym prawdy
Ale jakby nie bylo to szkoda
O kurcze.. S³ysza³em po meczu z ich bloga, ¿e Fryta ma po czê¶ci zerwane miê¶nie brzucha, ale ¿eby prawie ca³y? Ciekawe jak siê to odbije na polskim deblu. Mo¿e dobrze im zrobi ten odpoczynek. Z superExpresu to nie zawsze s± plotki, ale miejmy nadzieje, ze tym razem siê pomylili
Last hit for Wimby
W poniedzia³kowym rankingu indywidualnym deblistów, nasi zawodnicy zajmuj± ex aqueo 12 miejsce, czyli jest to zdaje siê ich najlepszy wynik w karierze - 6sta para
W rankingu Doubles Team 2009 s± równie¿ na ¶wietnym pi±tym miejscu.
Aha, prostujê informacje wy¿ej, cytatem z bloga :
,,Przez naderwanie miê¶nia brzucha nie zobaczycie nas w drabinkach turniejów przez nastêpne 3 tyg. Ja bêdê siê kurowa³, Marcin szuka partnerów na turnieje w Roterdamie i Marsylii. Mój plan dnia przez nastêpny tydzieñ bêdzie wygl±da³ nastêpuj±co: dwie godziny dziennie zabiegi, od ¶rody lekka si³ownia. Si³ownia bêdzie polegaæ przez pierwszych kilka dni tylko na je¼dzie na rowerze. Jest to jedyna rzecz jak± mogê bez obawy robiæ. Od kolejnego poniedzia³ku tenis.
Na szczê¶cie miejsce kontuzji leczy siê bardzo szybko i mam nadzieje, ¿e za trzy tygodnie wyst±pimy w Dubaju ju¿ razem. Je¶li nie, to na pewno w Indian Wells i Miami.''
Ojciec Chrzestny
Z tego co widzê to w Rotterdamie 'Matka" zagra w parze z Igorkiem Andreevem.
User
Nareszcie! Ale ja za tym têskni³em… (Mariusz)
No i jestem na miejscu. 26-o godzinna podró¿ da³a mi siê we znaki: Warszawa-Amsterdam-Los Angeles-Palm Springs. Ale warto by³o, poniewa¿ jak tylko wsta³em pojawi³ mi siê taki widok za oknem.
Zszed³em na ¶niadanie o 6-stej rano i my¶la³em, ¿e bêdê sam ale jak siê okaza³o Rafael Nadal te¿ ma problemy z przestawieniem siê na amerykañski czas i czeka na „otwarcie” ¶niadania. No i tak czekali¶my. Oczywi¶cie pogratulowa³em mu Australian Open, on siê pyta³ dlaczego ostatnio gramy z Marcinem osobno. Na ¶wiecie jest naprawdê niewiele par deblowych, które non-stop graj± razem tak jak ja z Marcinem, wiêc nie dziwcie siê ¿e Nadal to zauwa¿y³.
Oczywi¶cie ¶niadanie i¶cie amerykañskie: od grochówki zaczynaj±c na p±czkach koñcz±c. Ale znalaz³em nabia³ i owoce równie¿, wiêc nie by³o tak ¼le. Oczywi¶cie nie umkn±³ mojej uwadze"NATURALNY" jogurt o smaku...uwaga teraz...strawberry jogurt with cheescake flavour. Dla ucz±cych siê przet³umaczê: jogurt truskawkowy osmaku sernikowym. Jutro z ciekawo¶ci spróbujê na czym ten NATURALNY smak polega.
Co do tenisa to Marcin doje¿d¿a dzi¶ po po³udniu wiêc trenujemy o 17stej (z Brazylijczykami Melo/Sa) a ja jeszcze umówi³em siê z francuzem Jeremym Chardy na godz.13st±. Nie bêdê Was denerwowa³ i mówi³, ¿e przewiduj± tutaj dzi¶ pod 30 stopni wiêc tego nie powiedzia³em:). Co tam jeszcze... po mojej kontuzji nie ma ¶ladu. Forma wróci³a.
Jest wczesny ranek ale ju¿ na miejscu nie usiedzê i jadê na korty: wyrobie sobie plakietkê zawodnika, zapiszê trening na jutro (kto pierwszy ten lepszy), zarezerwujê sobie masa¿ (tutaj te¿ kto pierwszy ten lepszy), pójdê zrobiæ sobie mêski trening na skakance i zjem co¶(tutaj akurat prawo d¿ungli nie obowi±zuje i jedzenia pod dostatkiem).
Bêdê robi³ zdjêcia z szatni to mo¿e dla naszych czytelniczek uda mi siê z³apaæ w kadrze umiê¶niony tors Nadala;) a dla czytelników... nie no, do damskiej szatni nie wejdê, zreszt± wszystko przereklamowane i nie ma co ogl±daæ. No i przypomnia³a mi siê historia, która odcisnê³a piêtno na mojej psychice. 3 lata temu na US Open po skoñczeniu treningu na si³owni pomyli³em drzwi i wszed³em do damskiej szatni. Szed³em miêdzy pó³kami dopóki nie natkn±³em siê na oblicze samej Justine Henin,która w bieli¼nie i wytrzeszczem ocznym sta³a jak wryta. Odpowiedzia³em jeszcze wiêkszym wytrzeszczem i na pocz±tku my¶la³em, ¿e to ona siê pomyli³a. Ale za chwilê dotar³o do mnie pytanie "co w takim razie robi w bieli¼nie?" Powytrzeszczali¶my siê na siebie pó³ sekundy i wyszed³em a za drzwiami gdzie p³aka³ ze ¶miechu oczywi¶cie Marcinek i ówczesny nasz trener Lech Bieñkowski. Wiêc podkre¶lê jeszcze raz: w damskiej szatni nie ma co ogl±daæ i tam mnie nie wysy³ajcie!
No dobra, lecê bo mi s³oñce zajdzie jak bêdê siê tak grzeba³. Oczywi¶cie wszystkich Was pozdrawiam i do zobaczenia.Przy okazji odpowiem na pytania osób odno¶nie naszych p³yt dvd z nauk± gry. W Empiku pojawi± siê ju¿ za tydzieñ, s± do kupienia w MediaMarkt i w Internecie oraz tutaj
Pozdrawiam,
Weso³y Romek.
Ojciec Chrzestny
Zszed³em na ¶niadanie o 6-stej rano i my¶la³em, ¿e bêdê sam ale jak siê okaza³o Rafael Nadal te¿ ma problemy z przestawieniem siê na amerykañski czas i czeka na „otwarcie” ¶niadania. No i tak czekali¶my. Oczywi¶cie pogratulowa³em mu Australian Open, on siê pyta³ dlaczego ostatnio gramy z Marcinem osobno. Na ¶wiecie jest naprawdê niewiele par deblowych, które non-stop graj± razem tak jak ja z Marcinem, wiêc nie dziwcie siê ¿e Nadal to zauwa¿y³.
Ca³e stado graczy w IW, a Frytka schodz±c o 6 rano na ¶niadanie musia³ spotkaæ akurat Rafê Nie ma to jak kogo¶ spotkaæ
Last hit for Wimby
Nasi debli¶ci po pokonaniu Lopeza i Verdasco oraz Ferrera i Montanesa odpadli w 1/4 z najlepsz± par± na ¶wiecie - Bobem i Mike'iem Bryanami 2/6 6/7. Ogólnie niez³y wystêp, wytrzymali dwa super-tiebreaki, w ostatnim meczu nie mo¿na by³o siê w sumie spodziewaæ jakiego¶ wielkiego triumfu.
Ojciec Chrzestny
Jak siê gra na 80 procent przeciwko Robredo...
No có¿, jak siê gra z takim przeciwnikiem jak Robredo na 80% mo¿liwo¶ci, to ciê¿ko jest wygraæ. Parê dni temu chyba trochê z bardzo przycisn±³em na si³owni. Nie czu³em siê dobrze, co¶ by³o nie tak z kolanem. Zadzwoni³em do naszego lekarza, Adriana Rymarczyka, który tak pomóg³ mi przy tej ostatniej kontuzji miê¶ni brzucha. Wyci±gn±³ mnie naprawdê z ciê¿kiego stanu, wiêc ufam mu bezgranicznie Po d³u¿szej dyskusji doszli¶my do wniosku, ¿e lepiej bêdzie jak, wycofam siê z miksta. Kolano musi odpocz±æ. Czu³em siê OK, ale jednak nie mog³em daæ z siebie 100% w tym meczu. Po powrocie do kraju zrobimy badania. Adrian mówi, ¿e byæ mo¿e to tylko przeci±¿enie. Miejmy nadziejê, ¿e tak w³a¶nie jest. Teraz zrobiê wszystko ¿eby przygotowaæ siê do Wimbledonu. Mam ju¿ buty na trawê. To nasz kolejny cel. Marcin gra jeszcze w mik¶cie, i bêdzie teraz walczy³ o æwieræfina³. Trzymam kciuki za niego, za Agê i za Ulê, które jeszcze graj±. Obu jak najd³u¿ej. Oby do fina³u
http://fyrstenbergmatkowski.blog.onet.pl/
Po krótkim epizodzie na RG czas na trawê. Bêdzie lepiej