mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
j.w.
Ojciec Chrzestny
Jestem maniakiem serialowym
W swojej "serialowej karierze" oglądałem niemal wszystko
Zaczęło się od "Marii z przedmieścia", poprzez Esmeraldę (podkochiwałem się w pięknej Leticii Calderon ).
Później była "Paloma" i "W Labiryncie Namiętności".
Jak już byłem trochę starszy to nadszedł czas na polskie seriale, rozmaite: Lokatorzy, Klan, Złotopolscy, Pierwsza Miłość, M jak Miłość, Na Wspólnej , czy teraz Londyńczycy i niedzielne hity : "Na Dobre i na Złe" oraz "Teraz albo nigdy"
Były też dość długie epizody z naczelnym światowym serialem "Moda na Sukces"
Moderator
Ja kiedyś śledziłem kilka seriali, a teraz to jakoś nie bardzo... starość? Nie ściągam nowych serii, żeby być na czasie, no nie kręci mnie to tak jak kiedyś.
"Dexter" jest bardzo fajny, kapitalny pomysł, złamanie konwencji( wszak kibicujemy psychopacie ), świetnie zagrane...
"Californication" też jest świetne, oczywiście jako były fan "Archiwum X" musiałem zobaczyć i klimat naprawdę mi się spodobał.
"Gotowe na wszystko", powody są dwa, jeden ma na imię Eva, drugi Teri xDDDDDD
Czasem "Barwy szczęścia", bo Kasia Glinka, ale głupota i nuda atakujące z ekanu nie pozwalają na dłuższe śledzenie, więc jak tylko Kasia znika z kadru, ja zmieniam kanał xDDDDD Oczywieście już dawno nie wiem, kto, co i dlaczego, ale nie czuje się z tego powodu uboższy xDD
Zawsze jak trafie, to oglądam "Colombo", a to, że znam na pamięć chyba wszystkie odcinki, w najmniejszym stopniu mi nie przeszkadza.
Dla mnie detektywistyczny serial wszechczasów i żadne tak "Kryminalne zagadki Wąchocka" się do tego nie umywaja, owszem, ciekawostki medyczne lubie, ale to nie ten klimat...
Ostatnio edytowany przez Robertinho (23-11-2008 19:22:10)
Ja jestem fanatyczką "Kości" i z miła chęcią zostałabym taką Dr Brennan
Po za tym oglądam Teraz albo nigdy , który robi się z fajnego serialu telenowela ;/
Z seriali to ja preferuje Kube Powiatowego znanego bliżej jako Wojewódzki i Mam talent .
Niezapomniana Drużybna A to było to ! Tatuś to by mnie chyba ubił jakby sie dowiedział, ze o Hannibalu i spółce nic nie napisałam. To był serial z gatunku absolutny PRZEMISTRZ ! Przecież teksty typu "gdzie jest furgon" i " ja nie latam" to jest klasyka gatunku. A najlepsze momenty to te gdzie B.A. Baracus i Murdock sie ze sobą ścinali.
I jeszcze ze staroci to Brygada Acapulco była na wypasie
A z współczesnych bardziej seri to prison break ogladam i do niedawna lostów.
EDIT:
39 i pół - czekam z niecierpliwością na kolejne przygody Dareczka
Ostatnio edytowany przez Lena (23-11-2008 22:27:59)
Moderator
Powiatowy rządzi, rzecz prosta. Braciak mistrz xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Taaak ja też poprosze więcej takich "serialowych szmat" jak Jacek Braciak
Moderator
To był mistrzowski odcinek Pan Braciak ma niezłego dilera xDDDD
Jak Mam Talent to serial to ja też oglądam, pomijając to You Can Dance xDDDDD
I Kube też
Robert o ile się nie mylę Californication gdzieś w najbliższym czasie ma sie pojawić w TVN'ie prawda ? ; ) Skoro świetne to trzeba oglądać
Lenka ma być 2 sezon 39 i pół ?
Ale fajnie, ale fajnie xD
Moderator
Tak Aś, ma być we wtorki o 23:30.
Ojciec Chrzestny
39 i pół !!!!!!
Super serial, pominąłem go , wspaniała wiadomość, że będzie druga seria.
Szkoda tylko, że we wtorki bo wtedy będzie konkurencyjny maraton na TVP2 (Na Wspólnej + 39 i pół vs M jak Miłość + Barwy Szczęścia)
Na serio Dawid, tylko Ci wspólczuć
ps. druga seria Dareczka ma być jakoś na wiosne
Moderator
DUN I LOVE napisał:
Szkoda tylko, że we wtorki bo wtedy będzie konkurencyjny maraton na TVP2 (Na Wspólnej + 39 i pół vs M jak Miłość + Barwy Szczęścia)
Ja "Na Wspólnej" od dawna nie oglądałem, ostatnio trafiłem, patrze, a tu Marta ma dziecko Chyba wypadłem z obiegu
Marta już dłuuugo ma dziecko
Racja, lekkie zaległości to masz na pewno
Teraz to mama Maksa będzie miała.
Jakoś tak dziwnie wszystkie teraz rodzą xD
Ja tak jak Dun zaczynałam od polskich seriali ("M jak..", "Na dobre.." itd.), poprzez jakieś latynoskie telenowele, oczywiście o "Modzie na sukces" nie zapominając. Oglądałam ot tak, dla zabicia czasu.
Ale gdy w polskiej telewizji pojawiła się telenowela "Gorzka Zemsta"... totalnie się zakochałam <33 Pamiętam jak przychodziłam szybko ze szkoły, by móc razem z babcią oglądać i zachwycać się perypetiami Oscara z Himeną, czy kłótniami Sary i Franca Chyba zaczną znowu oglądać.
Oprócz tego wielbię "Twarzą w twarz", ale tylko pierwszy sezon, głównie dzięki cudnej Marcie. Dla niej oglądałam również "Teraz albo nigdy" ale ten serial jakoś mi nie leży.
Ostatnio mam niezłą zajawkę na "Gossip Girl" lub jak kto woli "Plotkarę". Baardzo polecam. Piękni, młodzi ludzie w dosyć banalnej, ale mimo wszystko intrygującej historii.
Moderator
aś napisał:
Teraz to mama Maksa będzie miała.
Jakoś tak dziwnie wszystkie teraz rodzą xD
Przepraszam, a kto bedzie szczęśliwym ojcem? xDDDD
Jerzy xDDDD
Właśnie dziś wrócił z Paryża bo jego córka miała też mieć dziecko ale okazało się ze jednak nie ma, tylko jej się zdawało No i on wrócił, a Iza mu nie powiedziała tylko miała do niego pretensje że sie cieszy że jednak nie bedzie dziadkiem xDDDDD
Dobrze wytłumaczyłam ?
Ojciec Chrzestny
Tak w ogóle ten "szczęśliwy" ojciec to Jerzy Dudek