mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Polska - Francja 2-1
19-17 w 4 secie, Boże Kochany
Dawać !
Last hit for Wimby
Mistrzowie Europy 2009
Piooootrek Gruszka niech żyje, niech się z nami napije xD
Masta
Popłakałem się jak dziecko. Nic więcej nie napisze bo mi się ręce trzęsą.
Ojciec Chrzestny
Polska
Administrator
Brawo. Zasłużyliśmy.
Masta
Jest to najpiękniejsza chwila w moim życiu którą przeżyłem jako kibic, mam nadzieję, że jeszcze kilka takich momentów przede mną .
User
Fed-Expresso napisał:
Jest to najpiękniejsza chwila w moim życiu którą przeżyłem jako kibic, mam nadzieję, że jeszcze kilka takich momentów przede mną .
Dla mnie również. identyczne uczucie dominowało u mnie jak nasi zdobyli srebro w Japonii 06 oraz jak przed rokiem na IO Majewski zdobył złoto w pchnięciu kulą. no i oczywiście 03 i zdobycie us open wiadome przez kogo
Ojciec Chrzestny
Cztery lata od śmierci Arkadiusza Gołasia
Gdyby los potoczył się inaczej, zapewne pisalibyśmy o nim jako o wicemistrzu świata i świeżo upieczonym mistrzu Europy. Był wielką nadzieją polskiej siatkówki, wielokrotnym reprezentantem Polski. Był lubiany zarówno przez kibiców, jak również przez kolegów z drużyny i trenerów. Niestety, dziś piszemy o nim używając słowa: "był". Cztery lata temu w tragicznym wypadku zginął Arkadiusz Gołaś.
Więcej: http://sport.wp.pl/kat,1912,title,Czter … caid=18c26
User
Arek [*]
Pamiętam, że strasznie przeżylem wiadomosc o jego śmierci..
User
wcale bym się nie zdziwił gdybyśmy usłyszeli- and the best player of tournament... Arkadiusz Gołaś!!!
Polskie siatkarki z bilansem 2:1 rozegranych meczów awansowały do drugiej fazy grupowej ME w siatkówce,które są rozgrywane w Polsce z drugiego miejsca po Holandii,która rozbiła naszą reprezentację efektownie wygrywając 3:0
Ojciec Chrzestny
Polki 3-1 z Rosjankami.
Powrót Złotek ?
Last hit for Wimby
Holenderki, Holenderki, nie zróbcie nas jutro w c***a.
User
Złotka set od odpadnięcia
Dreszcz żenady przebiega po plecach , pomarańczowe nie chcą nas w pólfinałach . . .
Nie grają zle rosjanki , ale gdzie te holenderki dające nas lekcje voleyballa , no gdzie ?
User
Holenderki mają przewagę 2 punktów oby tak do przerwy technicznej!
Moderator
No i awansowały. Brawo.
20000
To były emocje:) Holenderki grały dobrze prócz Kim Staelens, która potwierdziła, że jest mizerna.
Polki zagrały okropnie z Bułgarkami, które broinły niczym Japonki..ale awans do półfinałów jest, a tam już czekają Pomarańczowe;)
User
Fatalnie , fatalnie , wolałbym juz włoszki mimo że one grają chyba jeszcze lepiej niż pomarańczowe .
Trudno wierzyć w szczesliwe dla nas zakonczenie jutrzejszego polfinalu , bo niestety zlotka w przekroju calego turnieju grają dramatycznie nierowno . Mi osobiście brakuje wśród nich liderki - kilerki , dziewczyny do której mogłyby starać sie równac inne , niby aspiruje Barańska , dziewczyna to ladna i dobrze zbudowana ( motylek imponujący ) ale slabszych momentów w ataku u niej zbyt duzo , przyjęcie przeciętne , a obrona to w ogóle w jej przypadku nie występuje .
Tak więc moze nasze ewentualne zwycięstwo pod siatkarski cud nie podejdzie , niemniej trudno wierzyć ze bez Kasi Skowrońskiej to się dokona .
Ostatnio edytowany przez Alvaro (02-10-2009 14:26:01)
User
Co do liderki - kilerki to do tego miana powoli zaczyna dorastać Joanna Kaczor. Nie mniej jednak brakuje jej jeszcze do Glinki, Podolec czy Skowrońskiej do których w razie trudnej sytuacji można było z zamkniętymi oczyma dogrywać piłkę.
Wierzmy, póki jeszcze możemy. Miejmy nadzieję, że Holenderki odczują trudy czwartkowego spotkania z Rosjankami, a nasze dobrze zanalizują swój pierwszy mecz z Oranje.
a nawet jeśli przegramy to będę Holenderką kibicować w finale, te dizewczyny są wspaniałe i tak pięknie się uśmiechają
Masta
W Polskiej ekipie nie ma nikogo, kto może na ten moment apspirować do miana liderki. U kobiet to jest dość prosty schemat, przywódca drużyny zostaje zawodniczka najmocniejsza w ataku,wyróżniająca się parametrami wśród swoich koleżanek. U nas takiej osoby nie ma, Skowrońska w moim przekonaniu żadną ostoją nie była, bo zazwyczaj miała bardzo niski procent w ataku i równie często nie kończyła sytuacyjnych piłek. Co do Glinki się zgodzę, ale tutaj właśnie pojawia się omówiony schemat: zawodniczka przeważająca nad resztą atrybutami w ataku.