mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Dziêki za mecz, walka do samego koñca, znowu odrobinka szczê¶cia by³a po mojej stronie.
Moderator
Monfils - Roddick 6-7, 4-6
Murray - Federer 4-6, 5-7
User
Monfils - Roddick 7/5 6/4
Murray - Federer 4/6 4/6
Last hit for Wimby
Robertinho, szacun
Ojciec Chrzestny
Wyniki 1/2:
Robertinho [WC] def. Nula [5] 7-6 3-6 6-3
Kubecki [2] def. Woodies Fan [LL] 6-7 6-2 6-2
MAIN DRAW
Fina³
Robertinho [WC] - Kubecki [2]
Mecz do typowania:
Roddick - Murray*
* co do gema
Typujemy do soboty do godziny 13
Moderator
Roddick - Murray 4-6, 3-6
User
Roddick - Murray 7/5 4/6 3/6
User
Ju¿ jutro fina³ rozpoczynaj±cego zmagania tenisistów w sezonie 2009 turnieju w Katarze.Ju¿ w pierwszym meczu pó³fina³owego owej imprezy graj±cy z dzik± kart± Robertinho odprawi³ numer 5 rankingu Szwajcarkê Nulê.Mecz mia³ wiele zwrotów akcji i do koñca nie by³o wiadomo kto wygra, jednak nie maj±cy nic do stracenia Robertinho ostatecznie przechyli³ szalê zwyciêstwa na swoj± korzy¶æ.W pomeczowym wywiadzie powiedzia³: "Nie spodziewa³em siê takiego debiutu.Osi±gniêcie fina³u jest dla mnie ogromnym sukcesem i cieszê siê, ¿e moja forma jest wysoka.Mam nadziejê, ¿e jutro wszystko bêdzie funkcjonowa³o jak nale¿y.Nie mam nic do stracenia i zrobiê wszystko by uczyniæ mój start jeszcze lepszym".Robertinho po drodze wyeliminowa³ po drodze tryumfatora US Open 2008, numer 4 rankingu pana LOVE.
W kolejnym pó³finale numer 2 Kubecki gra³ z szczê¶liwym przegranym z kwalifikacji Woodies Fanem.Pierwszy set pad³ ³upem Woodies Fana po wygranym tie breaku.Oboje grali na wysokim poziomie, jednak swoj± klasê Kubecki udowodni³ w dwóch nastêpnych setach zwyciê¿aj±c dwa razy do dwóch.Z biegiem czasu u Szwajcara zaczê³y pojawiaæ siê niewymuszone b³êdy, a wy¿ej rozstawiony rywal konsekwentnie to wykorzysta³.Serb nie kry³ rado¶ci po meczu."Jestem bardzo szczê¶liwy, ¿e dotar³em tutaj do fina³u.Cieszê siê ze swojej formy i mam nadziejê na wygran± w Australian Open, jednak na razie skupiam siê na jutrzejszym finale.Robertinho jest debiutantem wiêc mam zamiar wykorzystaæ jego ma³e do¶wiadczenie na ¶wiatowych kortach.Jak bêdzie zobaczymy"
Mecz zapowiada siê bardzo ciekawie, bo obaj gracze s± w formie.Statystyki przemawiaj± na korzy¶æ Kubeckiego i to on bêdzie faworytem do zwyciêstwa.Pozosta³e rezultaty pokazuj±, ¿e sensacja goni sensacjê, co potwierdza odpadniêcie wiêkszo¶ci rozstawionych graczy( w tym numeru 1) ju¿ w ich pierwszych meczach.
Jak na razie nie widaæ faworyta do zwyciêstwa w pierwszym turnieju wielkoszlemowym, Australian Open.Czy¿by turniej w Katarze zwiastowa³ nam kolejny sensacyjny fina³ w Melbourne?
Przygotowa³: Marcin Bombardier, MTT International Magazine
Ostatnio edytowany przez Bombardiero (09-01-2009 22:22:51)
User
Gratulujê Kubecki, wci±¿ dzieli nas jednak ró¿nica klas co doskonale odzwierciedla ranking
User
Dziêki Woodie, postawi³e¶ twardy opór, to by³ dobry mecz
Last hit for Wimby
No no, nowy wielki rywal do TOP 5 niebawem do³±czy
Graty Robertinho.
User
Gratulacje Robert, dzisiaj to Ty by³e¶ lepszy
Wielkie Gratulacje Robertinho Zobaczymy jak daleko zajdziesz w Sydney Ciekawe czy zagrozi Ci Lena...
Ostatnio edytowany przez b@der (10-01-2009 18:16:15)
User
Gratulacje , ale swoj± drog± to niebywa³e , do sezonu przygotowywali¶my siê razem i nic nie zapowiada³o eksplozji formy , ba! Robertinho przegra³ nawet mini sparing z moim bu³garskim sparingpartnerem ...
Zbanowany
Graty Robertinho, dobrze dla touru ze mlodzi gniewni atakuja
Ojciec Chrzestny
Fina³:
Robertinho [WC] def. Kubecki [2] 6-4 6-2
TRIUMFATOR
Robertinho [WC]
Robertinho w piêknym stylu wygra³ turniej MTT W Doha i tym samym w poniedzia³ek zostanie liderem rankingu Champions Race M³ody Polak zosta³ 2 zawodnikiem w historii, który wygra³ swoje debiutanckie zawody. Wcze¶niej tej sztuki dokona³ Misiek, wygrywaj±c w kwietniu imprezê w Barcelonie.
Robertinho gra³ znakomicie, totalnie mnie zaskoczy³, to jest materia³ na wielkiego gracza - powiedzia³ Kubecki.
To by³ mój pierwszy fina³, nie mia³em specjalnych oczekiwañ, bo i rywal by³ znakomity. Zagra³em najlepiej jak tylko w dniu dzisiejszym mog³em, uda³o mi siê - powiedzia³ m³ody Mistrz.
To na tyle z Doha. Teraz karawana graczy przenosi siê do Australii. Dzi¶ w nocy start kwalfikacji turnieju w Sydney, a od 18 stycznia pierwsza lewa tegorocznego Wielkiego Szlema - Australian Open 2009 w Melbourne.
Na tyle z Kataru
Graty Robert
Moderator
Dziêki wszystkim z gratulacje, co tu du¿o mówiæ, fart debiutanta.