mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Samurray napisał:
Tsonga zaskoczony dość agresywną grą Murray'a zaczął knuć plan zrzucenia porażki na karb kontuzji pleców.
Dośc agresywna gra od poziomu QF? Przypomina mi to turniej w Toronto.
Chciałbym Melzera w 1/2, mam nadzieje, że upora się z Monaco, wszak jest w moich oczach wyraźnym faworytem.
Marej 6-2.
User
Jo jest strasznie ociężały, wydaje mi się, że trochę mu przybrał na wadzę. Murray lekko, łatwo i przyjemnie. Nie ma zamiaru wdawać się w przebijanie a pomaga mu w tym świetnie funkcjonujący serwis.
Ojciec Chrzestny
Tsonga i tak zrobił tutaj niezły wynik jak na powrót po długiej kontuzji, niemniej trochę żenująca robi się ta próba pobicia rekordu Gasqueta. Richard wczoraj spędził na korcie 58 minut. Tsonga gra od minut 32, przegrywa 2-6 0-1*.
Pusher
Tsonga DF i brejk na otwarcie 2. seta.
Tsonga daremnie returnuje, z Melzerem Murray nie zgarnie tylu cheap-pointsów, będzie zacięty, ciekawy mecz.
User
Żebyśmy się nie zdziwili, że to Monaco będzie w półfinale Melzer to nie jest czołówka światowa i często miewa wahania formy. Takim pewniakiem bym go nie nazywał, nawet mimo realnych szans na WTF.
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Melzer to nie jest czołówka światowa i często miewa wahania formy.
Racją jest, że bywa chimeryczny, ale nie zgodzę się z tym, że to nie jest światowa czołówka. Scisła może i nie, ale szeroka jak najbardziej, przynajmniej na tę chwilę.
Mary 3-1 w 2.
User
SF we French Open, finał 500 w Hamburgu i to tyle na ten sezon dla Melzera. To nie jest nic powalającego by zaliczać go do elity a tylko szczęśliwy bieg zdarzeń. Mnie podoba się jego gra i życzę mu jak najlepiej. Swoją grą bez ograniczeń wniósłby sporo do Londynu
Bonga 54 min. Rekord?
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
SF we French Open, finał 500 w Hamburgu i to tyle na ten sezon dla Melzera. To nie jest nic powalającego by zaliczać go do elity a tylko szczęśliwy bieg zdarzeń. Mnie podoba się jego gra i życzę mu jak najlepiej. Swoją grą bez ograniczeń wniósłby sporo do Londynu
To są niezłę wyniki jak na ludzi spoza Top-10, a sam fakt ogrania Nadala jednak podnosi status Jurgena.
Bonga 54 min. Rekord?
Rycha pobił, a czy ktoś był krócej na korcie w tej imprezei to trudno mi w tej chwili powiedzieć. Pan Bai grał z Marejem ponad 80 minut, a nawet Mischa Zverev 2 gemy z Monaco ugrał w meczu trwającym ponad godzinę.
Andy Murray odnosi swoje 89 zwycięstwo w turnieju z serii Masters.
User
Ech jednak jeszcze daleko Tsonga jest od swojej optymalnej formy, dzisiaj zupełnie bez walki. Andy przy swoim serwisie naprawdę wygrywał bez walki...
GGL też nie jest dzisiaj sobą, 5:1, Break i 5:2 ale to wszytsko na co było go stać, w 2 secie liczę na wiecej walki ze strony Hiszpana, Djoko też pewnie trochę popuści;D
Ojciec Chrzestny
Wygląda na to, że Novak i Andy uwiną się bardzo szybko. Djoković coraz bliżej semi, a na kolejny mecz przyjdzie nam czekać ok 1,5 h. Początek spotkania Monaco - Melzer przewidziany jest najwcześniej na godiznę 12 naszego czasu.
User
Kompletnie bez historii te mecze, szkoda było wstawać tak rano.
Ojciec Chrzestny
szeva napisał:
Kompletnie bez historii te mecze, szkoda było wstawać tak rano.
Podziwiam, ja z własnej nieprzymuszonej woli nie zwlókłbym się z łóżka przed 10
Djoković ma dziś jeszcze mecz deblowy, w singlu spiął się i uwinął naprawdę szybko. Ograć GOAT-a w 66 minut
Masta
Trzeba w najmniej kompromitującym stylu polecieć ze Szwedem, bo bilans H2H przeciwko Djokoviciowi niebezpieczna zbliża się do równowagi.
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Trzeba w najmniej kompromitującym stylu polecieć ze Szwedem, bo bilans H2H przeciwko Djokoviciowi niebezpieczna zbliża się do równowagi.
Melzer zdaje się wczoraj przejechał wszystkie stacje benzynowne.
Monaco 4-1.
Masta
Swoje w tym turnieju zrobił, także można stosować taryfę ulgową dla jego poczyniań przez najbliższy rok.
Ojciec Chrzestny
Masz formę.
Jak Roger do końca turnieju będzie w takiej dyspozycji jak Ty to możemy już otwierać szampany.
Ups, ja przecież nie piję
User
Melzer powoli, wręcz bardzo powoli włącza swoje obroty z meczu z Rafą... z 1/4 na 4/4
Ojciec Chrzestny
Wyszedł nawet na *5-4, ale serwując na seta przypomniał sobie kim tak naprawdę jest.
Administrator
Narzekanie to domena tego forum.
Melzer 7-6
Ojciec Chrzestny
Dobsh, szczęśliwie dotarłem do domu i mogę w wygodnym krześle oczekiwać na mecz Rogera. Vamos Jurgen!