mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Masta
W ogóle taki nie dubajski ten Dubaj jest w tym roku .
Przez wycofanie Feda,Nadala i Ryżego kompletnie straciłem zainteresowanie tym turniejem, pewnie nieźle się szejkowie wkurzyli takim obrotem sprawy.
Ojciec Chrzestny
Sporo ta młodzież potrafi, ale nie trafia do mnie taki tenis, niestety. Swoją drogą to jest niesamowite jak, tak słabo uderzający piłki gość jak Simon robi takie wyniki.
Djoković strasznie szarpie - ładne ofensywne zagrania przeplatają się z komicznymi błędami.
4-4 w 3 secie.
Simon to juz wcale nie taka mlodziez, 24 lata na karku, rocznikowo 25. Uderza pilki slabo i jego styl gry nie jest kompletnie atrakcyjny, ale trzeba gosciowi przyznac ze swietnie gra w defensywie. Djokovic ma teraz MP przy serwie Simona.
Last hit for Wimby
Geeeez, ale nudy.
Wygrywa niestety Djokovic.
Ojciec Chrzestny
Djoković w finale, Bizon gratuluje finału MTT
User
Simonek nie wytrzymał presji ,ale i tak tanio skóry nie sprzedał.
A na DUBAJ SPORTS teraz mecz 1/2 Marcina w deblu...
User
Brawo Novak, jest szansa na pierwszy tytuł w tym sezonie
Warto wspomnieć o tym, że Kubot z Marachem są już w 1/2 Acapulco
Moderator
Kurde, fatum normalnie xDDDD W środe Hernych prowadził *2-1, kiedy poszedłem oglądać piłke, oczywiście wdupił; dzisiaj Simon miał 3-1 w trzecim secie, jak odszedłem na trochę od kompa w pracy, potem sprawdzam, oczywiście Djoko 7-5, czary jakieś chyba.
Następnym razem trzeba dopilnować do końca xDDDD
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
Następnym razem trzeba dopilnować do końca xDDDD
Moderator
Ferrer właśnie kończy Gaskida, chyba sobie Hiszpan wreszcie przypomniał, że potrafi grać. Może to zbawienny wpływ debla z Safinem?
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
Ferrer właśnie kończy Gaskida, chyba sobie Hiszpan wreszcie przypomniał, że potrafim grać.
Wyłączyłem betfair, bo nie mogę patrzeć, jak Rychu baty zbiera.
Last hit for Wimby
Brawo Ferrer, tytuł twój jutro
User
Bizon napisał:
Simon to juz wcale nie taka mlodziez, 24 lata na karku, rocznikowo 25. Uderza pilki slabo i jego styl gry nie jest kompletnie atrakcyjny, ale trzeba gosciowi przyznac ze swietnie gra w defensywie.
Nie pozostaje mi nic innego, jak się z tobą zgodzić. Choć generalnie zawodnicy typu counter-puncher są nudziarzami, to Simon jest akurat wybitnie nudny. Ma tylko jeden błysk, mianowicie wyborny oburęczny bekhend z wyskoku i to jest akurat jedyny majstersztyk w jego wydaniu, bo generalne jest graczem, u którego technika jest tylko "poprawna" lub w najlepszym wypadku "porządna".
Moderator
Technicznie Simonowi to nic specjalnie nie brakuje, natomiast jest trochę za słabo zbudowany. Jak gra siłą rywala, to wszystko jest dobrze, potrafi świetnie skontrować; kłopoty są jak trzeba samemu przyśpieszyć, wtedy wychodzi brak masy ciała i pary w łapie. Generalnie wyjątkowo niewygodny i upierdliwy rywal, nikt nie lubi grać z zawodnikiem, który potrafi odbić prawie każdą piłkę.
User
No i pięknie David. Nareszcie się obudził. Jutro przy równej grze farciarz Novak do ogrania...
User
Ha ! To Ci Ferru . Nie ma co , jak jest forma to nawierzchnie nie ma znaczenia , ale Gaskit rozczarował strasznie , jak na początku spapral kilka akcji tak pózniej do końca to przezywał
Mecz Novaka mi umknął , ale jak czytam wiele nie straciłem bo wiało nudą , a jak z poziomem ?
Djoko jutro bierze tytuł , bo nie może być tak że przegra z najgorszym* w histori graczem z "100" i z najgorszym w histori graczem z TOP 10
* David sam o sobie tak mówi
A mnie sie wydaje ze Djokovicowi znowu moze sie poszczescic. Gasquet gra slabo, ta 1/2 to byl dopiero fart. Najpierw szczesliwie pokonal w drugiej rundzie Bolleliego, a potem Murray nie wyszedl na kort. Nic dziwnego ze dobrze grajacy Ferrer bezlitosnie go wypunktował. Ferru wie jak wygrywac na hardzie i wyglada na to ze wraca do formy, ktora zagubil gdzies w polowie poprzedniego sezonu. Oby jutro wygral, bo jakos nie usmiecha mi sie ogladac triumfujacego Novaka na glownej stronie ATP.
User
Także trzymam kciuki za Davida,niech zgarnie tytuł po tak długim okresie posuchy.Nie podoba mi się w Dubaju ta serbska publika,wydzierali się nawet gdy Simon serwował.Ma się wrażenie ze większość z tych osób myli stadiony piłkarski z tenisowym,szkoda słów...
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Baghdatis def. Sela 7\6 6\3
Chyba znów zaczynamy coś w tym biznesie znaczyć
Notowania na poniedziałkowej giełdzie mogły być jeszcze lepsze, ale Chardy postanowił wygrać 2 TB i tym samym cały mecz. Swoją drogą, rok temu chyba nikt nie przypuszczał, że ze zdolnego Jeremego coś jeszcze wyrośnie. Brawo i życzę 1 singlowego sukcesu w ATP Tour
Last hit for Wimby
Nie podoba mi się w Dubaju ta serbska publika,wydzierali się nawet gdy Simon serwował.Ma się wrażenie ze większość z tych osób myli stadiony piłkarski z tenisowym,szkoda słów...
No czego jak czego, ale po tej nacji to kultury się nie spodziewaj
Oby dziś obowiązywało prawo serii, panowie Ferrer i Djokovic mają H2H 3-3, z czego żaden nie wygrał pod rząd 2 spotkań. Ostatni mecz wygrał Serb ^^
W Acapulco do finału po prostych, 2 setowych pojedynkach przechodzą Monfils i Almagro, pokonując odpowiednio Acasuso i Vassalo-Arguelo. A w Ameryce pewnie po tytuł zmierza Mardy, będę bardzo niepocieszony jeśli Fish nie zgarnie tutaj pełnej puli, dobre i 250 pkt, biorąc pod uwagę to co broni już niedługo.