mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Hehe, tyle dobrze że się w deblu odblokował. Rafał coś mi się wydaje znowu przecholował i popełnił ten sam błąd co dwa lata temu. Myślał że jest niezniszczalny i zgarnie wszystkie cztery turnieje. Jednak optymalną opcją wydaję się 3 turnieje + RG. No, ale jeszcze nie ma co wyrokować, póki piłka w grze. Jeszcze się nie zdziwię jak zgarnie RG z uśmiechem na ustach jak rok temu.
User
Przynajmniej w deblu w końcu wygrał. Dobrze że Fysz również przeszedł dalej, może nawet QF uda się wywalczyć. C'mon.
User
Nadal gra z Lopezem o wiele lepiej niż wczoraj. 6:4 pierwszy set dla Nadala. Gra w miarę, że tak się wyrażę, ale nie są to jakieś fajerwerki - spory zastój miał między 6-9 gemem wygrywając ledwie 2/12 piłek.
Ojciec Chrzestny
Rafa 64 62.
#1 grał dużo lepiej niż wczoraj, przede wszystkim wyeliminował tę zatrważającą ilość UE. Lopez z kolei zagrał bardzo słabo, a przy returnie był po prostu beznadziejny. LaLo nie może jednak narzekać na grę w turniejach podprowadzających pod RG. W ostatnich 3 turniejach przegrywał z zawodnikami z Top3 (Belgrad - Djoko, Madryt - Federer, Rzym - Nadal).
Florian Mayer wziął 1 seta w meczu z Chelą. Niemiec przy zwycięstwie dzisiaj i jednoczesnej porażce Marina Cilicia zostanie beneficjentem bardzo dużego tłoku, jaki się wytworzył w okolicach Top-20 i w najbliższy poniedziałek zagości w "20" najlepszych graczy świata.
Kuboty 76 w 1 secie.
Buntownik z wyboru
Widzę (na livescorze), że Federer ma kłopoty. Czas włączyć się do oglądania
Ojciec Chrzestny
Joao napisał:
Widzę (na livescorze), że Federer ma kłopoty. Czas włączyć się do oglądania
To był kapitalny fragment gry Gasqueta, winnery z każdej pozycji. Roger na szczęście przetrwał ten moment bezbłędnej gry Francuza i bardzo pewnie zamknął seta. Ratio W-UE u Szwajcara to 14-5, jest nieźle.
Federer 64.
Administrator
Mamy dłuższą przerwę w grze. Tak to jest, jak ktoś nieodpowiedzialny bawi się sikawką.
Cilić pokonał Fisha w 2 setach. Jutro Chorwat dostanie zapewne lekcję tenisa od Rafy.
Federer 4-2*
User
Drugi set dla Francuza
Administrator
filip.g napisał:
Drugi set dla Francuza
Bardzo się cieszę. Świetnie grają i z przyjemnością obejrzę 3 seta.
PS Rodzina Gasqueta modli się trybunach (po zbliżeniu wnioskuję, że to oni).
O NIE, to już w 3 rundach się zaczyna. Czy kończy się jakaś passa ćwierćfinałów? pewnie tak.
Administrator
Czy ktoś podmienił psychikę Francuzowi? Zagrał bardzo dobre spotkanie, zarówno pod względem technicznym jak i psychicznym. Gasquet odnosi tym samym 2 zwycięstwo na Szwajcarem, mimo, że Federer grał bardzo dobrze i równie dobrze, mógł być zwycięzcą tego pojedynku. Teraz na horyzoncie pojawi się Berdych, a potem Nadal. Zobaczymy, czy to był jednodniowy wyskok Francuza czy może utrzyma na dłużej swoją wysoką dyspozycję...?
FEDEER, przecież Gasquet zagrał znakomite spotkanie, równie dobrze, mógł być to finał.
User
Jednoręczni bandyci zakończyli, a wygrał Francuz, czym jestem zaskoczony. Fed bez polotu, mimo że nie sypał okrutnie po autach i płotach, to jednak nie zachwycił. Zasłużenie wygrał Gasquet.
jaccol55 tak zagrał ładnie, niektóre piły pfuu kosmiczne. Chodzi mi o dyspozycję Feda gdzie spokojnie powinien dowozić wynik.
User
"jednoręczni bandyci" - Lubię to. Super, że wygral Gasquet, ale wielkich rzeczy już bym się po nim nie spodziewał w tym turnieju. To jest typ zawodnika, który szybko wpada w samozadowolenie niestety.
Administrator
FEDEER napisał:
jaccol55 tak zagrał ładnie, niektóre piły pfuu kosmiczne. Chodzi mi o dyspozycję Feda gdzie spokojnie powinien dowozić wynik.
W tym spotkaniu ja bym się go nie czepiał za bardzo.
A swoją drogą, to życie bywa przewrotne. Wczoraj śmialiśmy się z Nadala, a dzisiaj Fed przegrał z człowiekiem, którego dotychczas można było nazywać jego padawanem. Nikt chyba nie dawał zbyt wielkich szans Francuzowi.
Buntownik z wyboru
Brawo Gasquet! Widać, że Francuz powoli wraca do formy sprzed paru lat. Reprezentant trójkolorowych zagrał jeden z najlepszych meczów w karierze. Trochę przypomina się ich spotkanie w Monte Carlo w 2005 roku, kiedy to Richard także wygrał trzeciego seta w tiebreaku.
User
W deblu Rod z Fishem wygrali, brawo. jutro będzie ciężko, Bryany na rozkładzie.
User
No piekna Rysiu! Szkoda, że nie widziałem meczu ale z tego co piszecie mecz był godny uwagi i Rysiu zagrał wiele winerów. Berdych teraz na pewno do ogrania, jak zagra jak dzisiaj podejrzewam, że zamelduje się w półfinale. No właśnie ale czy zagra dwa takie świetne mecze? Oby!
User
metjuAR napisał:
Jednoręczni bandyci zakończyli.......
Może wieczorem będzie następna niespodzianka jak zaskoczy Stasiu..