mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
Kurczê, po raz kolejny kawa³ pracy idzie w cholerê przez ostatni strza³...
User
asiek napisał:
W³asnie widzia³em jak dzisiaj mia³ zostaæ mistrzem ¶wiata. Niepewny, zestresowany. Nawet nie ruszy³ tak agresywnie i szalenie jak to zazwyczaj. Chyba chcia³ ukoñczyæ pierwszy przejazd. Skoñczy³o siê ja jednej z pierwszych bramek... Mam nadzieje, ¿e jeszcze trochê poje¼dzi. Mo¿e IO bêd± na dla niego motywacj±.
a we¿ nie mów nic nie wiem gdzie myslami podczas tego slalomu by³ Miller , czy w swoim super tajnym eskluzywnym busie , czy na jednej ze swoich imprezek ale na pewno nie na stoku
Czy ZIO mog± byæ dla niego motywacj± ? a wiesz ¿e tez nawet przez chwile tak pomysla³em , ale zaraz naszla mnie smutna refleksja czy to czasami nie Bode podczas IO w Turynie z bananem na twarzy poddal w w±tpliwo¶æ wyj±tkowo¶æ Igrzysk ? Tak to by³ On niestety
Zobaczymy jak z tym koñcem bêdzie , moze przed pocz±tkiem przysz³ego sezonu oglosi w iscie amerykañskim stylu : wracam , jesli tak by sie sta³o bylby to niew±tpliwie dziewi±ty cud ¶wiata ( ósmy by³ dzie³em Armstronga )
a co do biathlonu to Tomek narazie siê chyba troche czai , ale zobaczycie jak w masowym odpali to nawet Bjoerndalen bêdzie ogl±da³ mu plecy
Moderator
Jak my¶licie, Norwegowie sami wykryli, ¿e Svendsen jest nakoksowany i nie dopuszczaj± go do startu, ¿eby nie wpad³; czy te¿ mo¿e juz wpad³, ale sprawa jest jeszcze wyja¶niana, wiêc jest nieformalny nakaz, ¿eby nie startowa³? .
User
IBU powiedzia³o, ¿e jest 8 szprycowników. A narazie a¿ pi±tka z nich bezkarnie sobie biega. Norwegowie mieli przeciek z federacji. Dobrze wiedzieli, ¿e Svendsen co¶ wygra. Nie pu¶cili go na start to nie bêd± musieli oddawaæ medali
Ojciec Chrzestny
Justyna Kowalczyk zajê³a trzecie miejsce w biegu na 10 km technik± klasyczn± podczas mistrzostw ¶wiata w narciarstwie klasycznym w Libercu.
Zwyciê¿y³a Finka Aino Kaisa Saarinen z czasem 28.12,8. na drugim miejscu uplasowa³a siê W³oszka Marianna Longa, która do Finki straci³a 4,2 s.
onet.pl
Tak wiêc mamy 1 medal w Libercu. Gratulacje
Last hit for Wimby
Sikora po raz kolejny popis strzelecki, mistrzostwa koñczy bez medalu, tym razem 6 pozycja.
Wygrywa Landertinger, Bjoerndalen bez medalu tym razem, w tym pocieszenie ¿e Tomek nie straci ¿ó³tej koszulki.
Last hit for Wimby
Z³ota Kowalczyk
Piêkny finisz, gratulacje !
Ojciec Chrzestny
O Bo¿e - nie wiem nawet jak ta konkurencja siê nazywa Emocje by³y niesamowite jednak, fajnie, ¿e siê jej uda³o - genialny finisz!
Gratulacje
User
Wspania³a taktyka a nie finisz. Finisz to by³a formalno¶æ przy tym co wyczyni³a Steira
Gratulacje. Powodzenia na 10 i 30 km. Sprinty niech sobie odpu¶ci...
Last hit for Wimby
Stoch 4
Genialny konkurs, najlepszy 2 skok, awans z 9... i co z tego
Mistrzem Loitzl, Olli loserem.
Zbanowany
Dramatyczny konkurs, wielkie emocje do konca. Mistrzem Wolfgang, Stoch na swietnym jak na niego aczkolwieg najgorszym dla sportowca 4 miejscu, wystepy reszty Polakow przemilcze.
Ojciec Chrzestny
Ja jestem w euforii, liczê, ¿e ten wynik to przebudzenie Kamila i wreszcie ten ch³opak zacznie skakaæ na miarê swojego talentu.
Ma³ysz zawierzy³ Lepistoe, odsun±³ Kruczka, a tu takie co¶
Generalnie to by³ bardzo udany dzieñ dla Polaków - w Libercu.
User
JUSTYNA z³ota i to w jakim stylu !
Last hit for Wimby
3 medale, 2 z³ote na M¦
Bez w±tpienia kandydat na sportowca roku 2009 w plebiscycie Przegl±du Sportowego, ju¿ w lutym.
User
Brawo! Zwyciêstwo w piêkniejszym stylu ni¿ tydzieñ temu. Ca³y bieg pod kontrol±. Nawet bardzo siê nie denerwowa³em, bo wiedzia³em, ¿e wygra po ataku na którym¶ z podbiegów
Gdyby TVP tego nie transmitowa³o to by siê nawet do 10-tki nie dosta³a... Tacy s± polscy "kibice". Gdy s³yszê s³owo "Kowalczykomania" to mnie skrêca na boki. Nie cierpie takiego "sztucznego t³umu" wywo³ywanego przez media. Jako¶ drugi sezon biega w czo³ówce to dopiero teraz siê obudzili. Oby to ucich³o a Justyna sobie spokojnie ¶wiêci³a sukcesy. To jest dla mnie ¿a³osne ale takie rzeczy tylko w Polsce.
Niez³a postawa skoczków. Pozostaje jednak spory niedosyt po kolejnej 4. lokacie.
Moderator
Janne Ahonen wraca do skoków
Wielokrotny mistrz ¶wiata w skokach narciarskich Fin Janne Ahonen zapowiedzia³, ¿e wraca do rywalizacji. Od jego rezygnacji z wystêpów min±³ prawie rok
W niedzielê na antenie fiñskiej stacji telewizyjnej MTV3 Janne Ahonen powiedzia³, ¿e têskni za skokami i planuje powrót.- Decyzjê muszê podj±æ ju¿ teraz. Wiem, ¿e je¿eli nie wróci³bym na skocznie, ¿a³owa³bym tego do koñca mojego ¿ycia - zaskoczy³ wszystkich Janne Ahonen.
Fin jest jedynym w historii zawodnikiem, któremu uda³o siê piêciokrotnie triumfowaæ w Turnieju Czterech Skoczni. Koniec kariery Ahonen og³osi³ 26 marca 2008 roku.
- Zamierzam znowu wygrywaæ, stawaæ na podium. Chcê poczuæ tê frajdê, brakuje mi jej. Pragnê czerpaæ przyjemno¶æ z moich wystêpów, ale nie zamierzam ¶cigaæ siê o co¶ - doda³ Ahonen.
Swoj± decyzjê o rezygnacji rok temu, fiñski skoczek podpar³ brakiem motywacji.
(sport.pl)
Oby by³o dobrze, bo nie moge ju¿ patrzeæ na wygrane tego austriackiego pryszczatego aneorektyka.
Ojciec Chrzestny
Uwielbiam Janne, ale nie wiem, czy dobrze robi. On jest chyba w wieku Ma³ysza, wiêc powrót tylko po ¿eby sobie poskakaæ wydaje mi siê ma³o przekonuj±cy Odszed³ jako wielki Mistrz, rekordzista pod 3wzglêdem wygranych TCS i tak powinno zostaæ. No chyba, ¿e znów bêdzie dominowa³, to wtedy jestem jak najbardziej za
Moderator
Oczywi¶cie, ¿e nie bêdzie dominowaæ, ale dobre wyniki w pojedyñczych konkursach s± mo¿liwe. Janne marzy o olimpijskim medalu i to zapewne bêdzie jego podstawowy cel.
Moderator
http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,861 … onena.html
Gogle <3 xDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ojciec Chrzestny
Janne: "mia³em rok przerwy w skakaniu, ale moje cia³o wci±¿ wygl±da jak tors Robin Hooda"