mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
Kurczę, po raz kolejny kawał pracy idzie w cholerę przez ostatni strzał...
User
asiek napisał:
Własnie widziałem jak dzisiaj miał zostać mistrzem świata. Niepewny, zestresowany. Nawet nie ruszył tak agresywnie i szalenie jak to zazwyczaj. Chyba chciał ukończyć pierwszy przejazd. Skończyło się ja jednej z pierwszych bramek... Mam nadzieje, że jeszcze trochę pojeździ. Może IO będą na dla niego motywacją.
a weż nie mów nic nie wiem gdzie myslami podczas tego slalomu był Miller , czy w swoim super tajnym eskluzywnym busie , czy na jednej ze swoich imprezek ale na pewno nie na stoku
Czy ZIO mogą być dla niego motywacją ? a wiesz że tez nawet przez chwile tak pomyslałem , ale zaraz naszla mnie smutna refleksja czy to czasami nie Bode podczas IO w Turynie z bananem na twarzy poddal w wątpliwość wyjątkowość Igrzysk ? Tak to był On niestety
Zobaczymy jak z tym końcem będzie , moze przed początkiem przyszłego sezonu oglosi w iscie amerykańskim stylu : wracam , jesli tak by sie stało bylby to niewątpliwie dziewiąty cud świata ( ósmy był dziełem Armstronga )
a co do biathlonu to Tomek narazie się chyba troche czai , ale zobaczycie jak w masowym odpali to nawet Bjoerndalen będzie oglądał mu plecy
Moderator
Jak myślicie, Norwegowie sami wykryli, że Svendsen jest nakoksowany i nie dopuszczają go do startu, żeby nie wpadł; czy też może juz wpadł, ale sprawa jest jeszcze wyjaśniana, więc jest nieformalny nakaz, żeby nie startował? .
User
IBU powiedziało, że jest 8 szprycowników. A narazie aż piątka z nich bezkarnie sobie biega. Norwegowie mieli przeciek z federacji. Dobrze wiedzieli, że Svendsen coś wygra. Nie puścili go na start to nie będą musieli oddawać medali
Ojciec Chrzestny
Justyna Kowalczyk zajęła trzecie miejsce w biegu na 10 km techniką klasyczną podczas mistrzostw świata w narciarstwie klasycznym w Libercu.
Zwyciężyła Finka Aino Kaisa Saarinen z czasem 28.12,8. na drugim miejscu uplasowała się Włoszka Marianna Longa, która do Finki straciła 4,2 s.
onet.pl
Tak więc mamy 1 medal w Libercu. Gratulacje
Last hit for Wimby
Sikora po raz kolejny popis strzelecki, mistrzostwa kończy bez medalu, tym razem 6 pozycja.
Wygrywa Landertinger, Bjoerndalen bez medalu tym razem, w tym pocieszenie że Tomek nie straci żółtej koszulki.
Last hit for Wimby
Złota Kowalczyk
Piękny finisz, gratulacje !
Ojciec Chrzestny
O Boże - nie wiem nawet jak ta konkurencja się nazywa Emocje były niesamowite jednak, fajnie, że się jej udało - genialny finisz!
Gratulacje
User
Wspaniała taktyka a nie finisz. Finisz to była formalność przy tym co wyczyniła Steira
Gratulacje. Powodzenia na 10 i 30 km. Sprinty niech sobie odpuści...
Last hit for Wimby
Stoch 4
Genialny konkurs, najlepszy 2 skok, awans z 9... i co z tego
Mistrzem Loitzl, Olli loserem.
Zbanowany
Dramatyczny konkurs, wielkie emocje do konca. Mistrzem Wolfgang, Stoch na swietnym jak na niego aczkolwieg najgorszym dla sportowca 4 miejscu, wystepy reszty Polakow przemilcze.
Ojciec Chrzestny
Ja jestem w euforii, liczę, że ten wynik to przebudzenie Kamila i wreszcie ten chłopak zacznie skakać na miarę swojego talentu.
Małysz zawierzył Lepistoe, odsunął Kruczka, a tu takie coś
Generalnie to był bardzo udany dzień dla Polaków - w Libercu.
User
JUSTYNA złota i to w jakim stylu !
Last hit for Wimby
3 medale, 2 złote na MŚ
Bez wątpienia kandydat na sportowca roku 2009 w plebiscycie Przeglądu Sportowego, już w lutym.
User
Brawo! Zwycięstwo w piękniejszym stylu niż tydzień temu. Cały bieg pod kontrolą. Nawet bardzo się nie denerwowałem, bo wiedziałem, że wygra po ataku na którymś z podbiegów
Gdyby TVP tego nie transmitowało to by się nawet do 10-tki nie dostała... Tacy są polscy "kibice". Gdy słyszę słowo "Kowalczykomania" to mnie skręca na boki. Nie cierpie takiego "sztucznego tłumu" wywoływanego przez media. Jakoś drugi sezon biega w czołówce to dopiero teraz się obudzili. Oby to ucichło a Justyna sobie spokojnie święciła sukcesy. To jest dla mnie żałosne ale takie rzeczy tylko w Polsce.
Niezła postawa skoczków. Pozostaje jednak spory niedosyt po kolejnej 4. lokacie.
Moderator
Janne Ahonen wraca do skoków
Wielokrotny mistrz świata w skokach narciarskich Fin Janne Ahonen zapowiedział, że wraca do rywalizacji. Od jego rezygnacji z występów minął prawie rok
W niedzielę na antenie fińskiej stacji telewizyjnej MTV3 Janne Ahonen powiedział, że tęskni za skokami i planuje powrót.- Decyzję muszę podjąć już teraz. Wiem, że jeżeli nie wróciłbym na skocznie, żałowałbym tego do końca mojego życia - zaskoczył wszystkich Janne Ahonen.
Fin jest jedynym w historii zawodnikiem, któremu udało się pięciokrotnie triumfować w Turnieju Czterech Skoczni. Koniec kariery Ahonen ogłosił 26 marca 2008 roku.
- Zamierzam znowu wygrywać, stawać na podium. Chcę poczuć tę frajdę, brakuje mi jej. Pragnę czerpać przyjemność z moich występów, ale nie zamierzam ścigać się o coś - dodał Ahonen.
Swoją decyzję o rezygnacji rok temu, fiński skoczek podparł brakiem motywacji.
(sport.pl)
Oby było dobrze, bo nie moge już patrzeć na wygrane tego austriackiego pryszczatego aneorektyka.
Ojciec Chrzestny
Uwielbiam Janne, ale nie wiem, czy dobrze robi. On jest chyba w wieku Małysza, więc powrót tylko po żeby sobie poskakać wydaje mi się mało przekonujący Odszedł jako wielki Mistrz, rekordzista pod 3względem wygranych TCS i tak powinno zostać. No chyba, że znów będzie dominował, to wtedy jestem jak najbardziej za
Moderator
Oczywiście, że nie będzie dominować, ale dobre wyniki w pojedyńczych konkursach są możliwe. Janne marzy o olimpijskim medalu i to zapewne będzie jego podstawowy cel.
Moderator
http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,861 … onena.html
Gogle <3 xDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ojciec Chrzestny
Janne: "miałem rok przerwy w skakaniu, ale moje ciało wciąż wygląda jak tors Robin Hooda"