mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Come on Andy !
http://twitter.com/the_vuvuzela
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Na co to ludzie nie wpadną xDDD.
bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz xDDDDD
Ojciec Chrzestny
Rozpoczęła się 2 kolejka spotkań fazy grupowej. Powinno być mniej kunktatorstwa, zwłaszcza je zeli chodzi o te zespoły, które muszą wygrać kolejne spotkania.
Wczoraj niestety została obnażona słabość ekipy gospodarzy. Szkoda bramkarza, pokazywał się ze świetnej strony, a tu w tak przykry i chyba głupi sposób kończy przygodę z mundialem.
Come on Andy !
MŚ: gospodarze w szoku, noc bez wuwuzeli
Porażka Republiki Południowej Afryki z Urugwajem 0:3 wpłynęła na nastroje mieszkańców Johannesburga i innych miast organizatorów mundialu. Szef Komitetu Organizacyjnego MŚ 2010, Danny Jordaan przyznał, że takiej nocy, jak ta ze środy na czwartek, jeszcze nie przeżył w czasie trwania imprezy.
- To była pierwsza noc w trakcie tego mundialu, kiedy wuwuzele ucichły - powiedział Jordaan. - Przeżyliśmy niezwykle bolesną noc. Dla Urugwaju byliśmy zbyt gościnni.
Po dwóch meczach fazy grupowej, RPA ma zaledwie jeden punkt i tym samym szanse na wejście do fazy pucharowej zmalały do minimum. Jordaan jest jednak optymistą. - Specjalny duch znów wejdzie w naszych piłkarzy i jeszcze wszystko się może zdarzyć - dodał szef KO.
Ojciec Chrzestny
Wreszcie coś ruszyło z przodu. Urugwaj wsadził 3, Argentyna dziś 4 (Higuain ustrzelił jako pierwszy hat-tricka).
Gra Argentyny coraz bardziej przekonuje.
Moderator
http://www.sport.pl/MS2010/1,104138,802 … panii.html
Co do Higuain'a, to ja powiem tak. Kto oglądał mecze Realu, ten wie, że w praktycznie każdym ten człowiek nie mógł, a miał obowiązek strzelić 2-3, albo i 4 gole. Gdyby on wreszcie przestał marnować sytuacje, tylko zaczął strzelać co powinien, to strach się bać.
Meksyk def. Francja 2:0
Widać Francuzi co 8 lat nie będą wychodzić z grupy.
w 1998 mistrzostwo,w 2002 odpadnięcie w grupie z 1 pkt,w 2006 wicemistrzostwo, w 2010 pewnie odpadnięcie w grupie.
Nie ma co,sypnęła się Francja.
User
Viva Mexico!
Jakby drugi raz z rzędu Francuzi z takim trenerem doszli wysoko, to bym chyba pomyślał, że kupili mecze.
Ojciec Chrzestny
To ja znowu pomarudzę: serbska defensywo, choćbyś miała 7 goli jutro stracić, pilnuj Mirka jak oka w głowie, a Ty Nemanjo spraw bym wreszcie pokochał jakiegoś piłkarza MU.
Dziękuję.
User
Tragiczni pod każdym względem byli dziś Francuzi, zresztą ta drużyna z tym trenerem nie mogła wypalić podczas tych mistrzostw. Można się zastanawiać dlaczego Domenech odejdzie dopiero teraz.
W grupie niby już wszystko jasne, ale potyczka Urugwaju z Meksykiem też może być ciekawa bo właściwie jest jeszcze o co grać, a mianowicie o uniknięcie Argentyny w 1/8 finału.
Niemcy zaprezentowali naprawdę efektowny futbol w pierwszym meczu i liczę, że jutro znowu pokażą coś ładnego dla oka. Reprezentacji nie kibicuję tak jak Bayernowi, ale jakby mieli przez cały mundial grać tak jak z Australią to chętnie widziałbym ich w RPA jak najdłużej.
Moderator
Na razie poza Niemcami, zespoły z Europy prezentują się słabiutko. Oby Hiszpania się ogarnęła.
Robertinho napisał:
Na razie poza Niemcami, zespoły z Europy prezentują się słabiutko. Oby Hiszpania się ogarnęła.
Nie ogarną się na tyle by wygrać mundial.Tradycji stanie się zadość i mistrzem zostanie drużyna spoza Starego Kontynentu.
Ojciec Chrzestny
Jules napisał:
Argentyna się rozkręca co mnie bardzo cieszy, mam nadzieję, że nie skończy się na 1/4 tak jak 4 lata temu.
Jak zdrowie piłkarzy dopisze to trudno mi sobie wyobrazić brak Messiego i kolegów w semi. Nie wiem na ile poważny jest dzisiejszy uraz Samuela, ale przy wylocie Verona okazało się, że Maradona zabrał ze sobą tylko 2 wartościowych środkowych pomocników.
User
Możesz się Dawid uspokoić, Mirek przez 2 mecze pozostanie ze swoim aktualnym dorobkiem bramkowym.
Serbia 1/0 do przerwy, Hajde!
Podolski nie strzela karnego po najbardziej kuriozalnej ręce, jaką chyba widziałem, Vidica!
Ostatnio edytowany przez Barty (18-06-2010 12:45:10)
Ojciec Chrzestny
Heh, jak Niemcy ładowali bramę za bramą z kangurami to bez przerwy komentatorzy wspominali coś o "polskich akcentach".
Dziś jak Mirek dostał czerwo (tylko i wyłącznie przez swoją głupotę), a Lukas zmarnował 2 dogodne okazje i później rzut karny, to nikt nic nie mówi o ich polskim pochodzeniu.
Jak Serbowie dowiozą ten wynik to będzie niesamowicie ciekawie w tej grupie, zważywszy na to, że Niemcy grają w 3 kolejce z Ghaną.
User
Podolskiego powrót do codzienności Gdyby dziś wykorzystał wszystkie dogodne okazje Niemcy mogliby to wygrać, a on sam znaleźć się gdzieś w sąsiedztwie Higuaina w klasyfikacji najlepszych strzelców. Teraz sytuacja w grupie będzie nadzwyczaj interesująca, podopieczni Loewa po tak obiecującym starcie będą mieli w ostatnim spotkaniu nóż na gardle.
Na uwagę zasługują oczywiście także Klose i Vidić. Obydwaj nieźle błysnęli pomyślunkiem
Jak Ghana wygra dzisiaj z Australią i w ostatniej kolejce zremisuje z Niemcami, a Serbowie zwyciężą Kangurów, szkopy wrócą się do domu, na co się nie mogę doczekać.
Ostatnio edytowany przez Jules (18-06-2010 13:40:16)
Zbanowany
Jules napisał:
Jak Ghana wygra dzisiaj z Australią i w ostatniej kolejce zremisuje z Niemcami, a Serbowie zwyciężą Kangurów, szkopy wrócą się do domu, na co się nie mogę doczekać.
Ghana gra jutro o 13.30.
Ojciec Chrzestny
Wreszcie, pierwszy mecz, gdzie każda z drużyn zdobył przynajmniej 2 gole. Słowenia - USA 2-2. Przed meczem Słoweńcy braliby remis w ciemno, ale po pierwszej połowie meczu był to dla nich ciemny scenariusz, mógł być totalnie czarny, gdyby sędzia uznał prawidłowego gola dla Stanów pod koniec.
Landon pokazał jak się strzela z kąta.